9 de gener del 2010

Una agència de desenvolupament regional per a l'Ebre


Hi ha una dita en política que recomana que, si no saps o no vols resoldre un problema, has de crear una comissió perquè semble que estàs fent alguna cosa. Aquesta setmana, la comissió de treball del Pla d'Iniciatives per al Desenvolupament de les Terres de l'Ebre ha acordat encarregar un projecte per analitzar la viabilitat de la creació d'una agència de desenvolupament regional de les Terres de l'Ebre. És a dir: una comissió de treball d'un pla d'iniciatives encarrega un projecte que, en realitat, és un estudi de viabilitat per crear una agència de desenvolupament regional. L'òrgan, en cas de crear-se, tindrà per objectiu impulsar l'economia local i la promoció de l'emprenedoria als 52 municipis de les Terres de l'Ebre, a través d'un consorci o d'un ens similar. Sincerament, creiem que podrien estalviar-se tots aquests passos, des de la comissió de treball al pla d'iniciatives, pasant per l'encàrrec de l'estudi de viabilitat, i crear directament l'agència de desenvolupament. Tot i que potser s'ho podrien estalviar, també, i reforçar o reformar l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), que ben bé podria funcionar com una agència. De fet, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha explicat a la premsa que es tracta d'un projecte de desenvolupament econòmic del territori, i és obvi que ens cal una agència d'aquest tipus amb una certa urgència. A banda, la comissió ha proposat la creació d'una xarxa dels vivers d'empreses que funcionen a l'Ebre, un projecte que hauria d'haver-se generat per si sol, gairebé de forma espontània. Però la sensació és que, malauradament, som un territori en què cadascú estira la corda cap a una direcció.

13 comentaris:

  1. Jose Cap ha comentat aquest apunt des de Facebook:

    "BOBADES, rodejar lo problema per no enfocar-lo de cara, perquè en cap cas saben que fer.

    Si hi haguessen quartos ja estaria creada, total una administració més tan és. Ara en crisi perquè no se pot.

    Avorem anem a contar els nivells:

    - Gobierno estatal (+ congreso y senado)
    - Govern nacional (diputats)
    - Delegación y subdelegaciones del gobierno
    - Diputacions provincials
    - Delegacions del Govern
    - Consells Comarcals
    - Ajuntaments

    me'n deixo alguna?

    Sumeu-li tota la gent que treballa a cada sucursal i cada edifici, directa i indirectament. Ara faltaria la Vegueria perquè diuen que saltarien institucions d'aquest llistat, però ja veurem, segons sigue constitucional o NO.

    Si se n'ha d'enxufar a gent dels partits polítics, i més quan hi ha tanta gent a qui se li deuen favor; més encara amb 3 partits al govern que tots tenen els seus pactes i promeses.

    CRISI? Qui ho ha dit? Ara enlloc de Vegueria una agència desenvolupadora, que per a n'això no estava l' IDECE (com a mínim estava inclòs en lo seu nom)."

    ResponElimina
  2. A veure,si hi ha cap "enchufe" per a mi,puc treure la pols a les taules dels "enchufats"
    Soc neta i pulida,i se gurdar un secret en cas que un membre "enchufat" em vulgues "enchufar" el "membre".
    Sinyor,crido al cel,quan s'acara la comedia aquesta de crear "intitucions" per la gent del partit que esta estresada per la crisi?

    ResponElimina
  3. Amb aquest currículum, no crec que cap membre “t’enchufe” , el que ja no se son les possibilitats que tens de que sigui a l’inrevés...

    ResponElimina
  4. Notices confuses en torn als detinguts per l'incendi d'Horta,les portades de "El Punt" diu,dos nois,la del "El Periodico" dos bombers i "El Pais" dos excusionistas,sr.Moreno,voste que es periodiste,aquest ball de titulars amaga algun tipus d'intencionalitat,en que quedem que eren dos nois tots sols,que eren bombers que tenien por de perdre un lloc de treball,o eren dos "figaflors" dels tants que abunden,o simplement era una barretja de les tres coses?
    A final jo se que seran,"que entre todos lo quemaron y solitos murieron cinco..."

    ResponElimina
  5. El senyor Moreno de vegades hi es, i de vegades no hi es...

    ResponElimina
  6. Mc Calan, en aquest cas crec que El Periódico, arrossegat o no per les seues fonts d'informació, ha anat massa lluny a l'hora de titular. Sembla que aquests dos homes (jo tampoc utilitzaria "joves" perquè podria semblar que es vulga minimitzar la seua responabilitat) no eren uns simples excursionistes, ja que un havia estat auxiliar dels bombers i tots dos havien estat contractar per netejar el bosc. Però no es pot dir que fossen bombers. No crec que el ball de titulars amague algun tipus d'intencionalitat, sinó diferents fonts d'informació, diferents rutines periodístiques i diferents criteris a l'hora de redactar la notícia i sobretot el titular de portada. També La Vanguardia parlava d'excursionistes, per cert... El més prudent per extreure conclusions serà esperar a conèixer els detalls del sumari, que sembla que es farà públic avui.

    ResponElimina
  7. Donades les teves reserves a donar aquesta noticia, al menys deixa’m que doni la meva opinió:

    Aquest estiu , quan es va produir l’incendi d’Horta de Sant Joan, encara recordo la indignació del poble quan els comandaments que hi van anar (protocol en ma) van prescindir de tota col•laboració d’una gent que se li estava cremant el que estimaven. La gravetat del cas va fer desplaçar in situ molta gent amb Audi, ben vestida i encorbatada, fet que no va calmar el neguit de tot un poble, i desgraciadament el vent va fer que el foc anés agafant unes dimensions molt difícils de dominar deixant a terra els mitjans aeris dels que es disposaven, i cinc bombers varen perdre la vida.
    Pel que informen els diaris hi havia alguna vídua d’aquests bombers que no tenia dret a pensió per no haver transcorregut el temps reglamentari.
    El conseller Baltasar, va rebre un informe dels Agents Forestals i per televisió va manifestar públicament que l’origen del foc va ser degut a un llamp, mentre el conseller Saura compareixia en comissió informativa a requeriment de la resta de forces parlamentaries on es va centrar en lloar la bona feina feta pel cos de bombers, fins i tot qualificant l’operació d’èxit; però pel que es veu no va poder aclarir la veritat dels fets.
    El Jutjat de Gandesa ordena (sense fer soroll) la investigació del cas als Mossos d’Esquadra (la Policia Catalunya, que no del Govern), i ves per on ara l’origen del foc ja no es un llamp, i pel que sembla han estat detingut dos nois, que ja havien treballat a temps parcial en la extinció i conservació de boscos per la Generalitat.
    Aquesta rotunditat amb certes afirmacions per par del Govern de la Generalitat fan que se m’acudeixen moltes preguntes mes, però ni soc jutge ni tampoc en trauria res en clar del que realment va passar, però per mi el trist, a part naturalment de les víctimes i les seves famílies, es la imatge d’alguns consellers (quasi sempre els mateixos) d’un Govern que diu que sap on va.

    ResponElimina
  8. Nomes una coseta, Mc Calan, a "la Policia de Catalunya, que no del Govern" la qualifiques sempre així, o quan estan acusats d'alguna extralimitació son de Saura o Iniciativa?. I els Agents rurals que van dir que havia estat un llamp, que eren/son de Catalunya o la Generalitat?.
    No soc ningú per aventurar cap hipòtesi, ara, ben be hagués pogut passar les dues possibilitats ( llamp i foc *intencionat ) Incompatibles no son.

    * intencionat en tant que fet vulguen, la qual cosa no vol dir necessàriament amb intenció de cremar el bosc.

    ResponElimina
  9. El President Montilla aquest mati que ha parlat dels Mossos com “Policia del Govern de la Generalitat”. La meva al•lusió als Mossos com “Policia de Catalunya” encara que incorrecta, ha volgut emfatitzar que els governs, en un estat de dret, no tenen policia, sinó la institució que representen encara que lo correcte fora anomenar-los “Policia de la Generalitat de Catalunya”. Una qüestió de matís..

    ResponElimina
  10. Son matisos, però si com sospito, et refereixes a la entrevista a Els matins, Montilla en cap moment ha dit “Policia del Govern de la Generalitat”. Excepte en una ocasió que ha dit " La nostra policia ", la resta ha dit " La policia de la Generalitat "

    ResponElimina
  11. Ximo, si desprès de exposar la meva opinió, nomes t’has fixat en la terminologia dels Mossos, vol dir que en la resta ja deus estar-hi d’acord. Ho celebro.

    ResponElimina
  12. Pos mira, ja que ho dius, ho volia dir abans, vols dir que més que una opinió, la majoria del que exposes no es un relat dels fets?
    El que es veritablement i exclusiva opinió és quan escrius irònicament: "d’un Govern que diu que sap on va".

    ResponElimina
  13. Dons si estem d’acord amb els fets, no cal discutir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta