23 de febrer del 2010

El PSC de Tortosa retreu a CiU el retard d'obres que havien d'estar fetes el 2009

El portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, ha denunciat «l'elevat grau d'incompliment» del pla d'actuació municipal (PAM), el full de ruta del govern de Ferran Bel (CiU i ERC). Sabaté ha dit que ha estat una planificació inútil i ha acusat l'equip de govern de recórrer a la improvisació, sense haver resolt els dos problemes que més preocupen els ciutadans. Segons el PSC, són la falta de seguretat ciutadana, amb més de 18 robatoris en aparcaments privats, habitatges, segones residències i comerços, i la falta d'aparcaments i els problemes derivats del trànsit. «No només s'estan perdent places de pàrquing en les diferents obres als carrers, sinó que no s'han substituït pels aparcaments subterranis que havien de fer-se», ha assenyalat Sabaté. En aquest sentit, l'exalcalde ha recordat que a finals del 2009 havien d'estar construïts, segons el PAM, el pàrquing de Ferreries i l'aparcament que també havia promès Bel al centre de Tortosa, al costat del mercat municipal. També repassant el PAM, Sabaté ha trobat a faltar un centre per a la infància, la residència d'avis i el centre de dia, a més d'un pla de dinamització del comerç local. «L'únic que han fet ha estat traslladar la reserva de sòl comercial de Ferreries fins al costat de l'autovia de l'Aldea, una mesura que perjudica els comerciants tortosins», ha recordat. Sabaté també ha denunciat que tampoc s'han fet ni el centre d'interpretació de la Setmana Santa, ni les obres de les noves piscines, ni el pla director de les muralles, ni la pista d'atletisme de competició que havia de construir-se a Jesús.

 «Tampoc hem tornat a sentir a parlar de la restauració de la màquina del Carrilet, que era una reivindicació molt habitual durant el mandat anterior», ha recordat. Sabaté ha criticat el retard en les obres de Ràdio Tortosa, «que estan afectant la programació» i la pluralitat informativa, i que durant el 2009 no s'haja convocat la comissió mixta per a la creació de l'EMD dels Reguers. En la mateixa línia, altres incompliments denunciats pel PSC són el festival musical a l'aire lliure; l'adequació i senyalització de la platja de la Xiquina; la recuperació de la façana fluvial; l'ampliació de la Via Verda pel pont del tren; l'inici de la rehabilitació del barri de Sant Jaume; la prolongació de la rambla del Canigó; la millora dels accessos al cementiri de Sant Llàtzer; les promocions públiques d'habitatges al Rastre i Remolins; l'acabament de la carretera de Caro, i l'abastament d'aigua al polígon Catalunya Sud. Finalment, Sabaté també ha destacat que el govern no ha fet cap gestió per redactar el pla estratègic de Tortosa, i que l'endeutament municipal ha provocat que els proveïdors de l'Ajuntament ja estiguen cobrant en un termini de 12 mesos.


Per la seua banda, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha rebutjat les crítiques del PSC al retard amb què el govern municipal està executant el PAM. Roigé ha recordat que el pla d'acció municipal és un document flexible i dinàmic, i que l'important és que la majoria de les obres estiguen fetes al final del mandat.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 23-02-2010 Pàgina 10

3 comentaris:

  1. Les mitges veritats sempre seran mentides....Fot fàstics com se les foten uns als altres quan sé perfectament que les coses no han anat així. I no penso utilitzar aquest blog per anar desgranant una per una les barbaritats que es diuen per considerar que no tinc cap necessitat de fer-ho i perquè tant m’hi fot qui mani. Això es fer política ? Vergonyós !

    ResponElimina
  2. Cada vegada que veig aquest homenot, m'agafen ganes de v......

    ResponElimina
  3. Canalero; les empaties de vegades poden trair-nos. Les mentides sempre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta