9 de febrer del 2010

La defensa de Sabaté del cementiri nuclear enfronta ERC i PSC

Els republicans l'acusen d'afavorir la candidatura d'Ascó en un article a El Punt.

L'article del delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, en què qüestiona el «no» institucional al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, va enfrontar ahir ERC amb el PSC. Els presidents d'Esquerra al Camp i l'Ebre, Adam Manyé i Gervasi Aspa, van emetre un comunicat conjunt per denunciar el «doble discurs» del PSC sobre el cementiri nuclear. De fet, els republicans van arribar a acusar Sabaté de «col·laborar» amb la candidatura d'Ascó a l'MTC.


L'article d'opinió que Xavier Sabaté va publicar ahir al diari El Punt, en què fins i tot va plantejar un MTC per als reactors nuclears catalans, no va passar gens desapercebut. Els dos presidents d'ERC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre van lamentar el «doble discurs» del PSC sobre el cementiri nuclear. «Mentre que des d'alguns àmbits del PSC es fa un seguidisme feble de la voluntat del territori de rebutjar el cementiri, des d'altres instàncies del PSC, com es manifesta amb les declaracions de Sabaté, es dóna una àmplia cobertura i col·laboració amb la candidatura per acollir-lo», afirmen Adam Manyé i Gervasi Aspa. Tot seguit, afirmen que «és inacceptable» que Sabaté prengui partit en contra del mateix govern de Catalunya, en contra del president Montilla, en contra del mateix Parlament, i en contra de la posició majoritària expressada a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. En aquest sentit, també denuncien la «tolerància» que Montilla té amb «les reiterades sortides de to» i posicions «fora de la seua competència territorial» com a delegat al Camp. Així, asseguren que presentaran una queixa «formal» davant de Presidència, «sobre la impunitat de les actituds públiques del delegat». Finalment, també denuncien «l'obsessió d'alguns personatges del PSC de reincidir en el model d'economia colonial per a les Terres de l'Ebre, derivant sobretot a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta instal·lacions impopulars i conflictives», que agreugen el desequilibri territorial.

Per la seua banda, la federació del PSC del Camp de Tarragona va respondre els dos presidents d'ERC al Camp i l'Ebre amb un breu comunicat. El PSC va remarcar que Esquerra «falta a la veritat» i defensa que les paraules escrites per Sabaté no ofereixen «cap mena de dubte ni cap doble interpretació» sobre la instal·lació de l'MTC.

Crítiques del PSC-Imnova de Móra la Nova

El grup del PSC-Imnova de Móra la Nova, una de les agrupacions locals del PSC de les Terres de l'Ebre que s'han mostrat contràries amb més contundència a l'MTC a Ascó, va emetre ahir un comunicat molt dur criticant l'article de Xavier Sabaté. Així, Fernando Cantos i Ernest Blanch recomanen al delegat al Camp no pronunciar-se en contra del govern que representa, i pensar que si posa la seua opinió particular per damunt de l'interès general «ho hauria de fer deixant abans les sues responsabilitats» polítiques. En la mateixa línia, reclamen als dirigents del PSC que criden a l'ordre a Sabaté, ja que mentre és delegat del govern no hauria de manifestar posicions personals, «en temes de vital importància per al territori i per al país» com l'MTC, ja que la seua opinió personal es podria confondre amb la posició política.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-02-2010 Pàgina 9

+Més informació
-Tots volem un magatzem de residus nuclears, article de Xavier Sabaté 
-Sabaté qüestiona el «no» institucional a l'MTC i fins i tot planteja un magatzem per als reactors catalans
-[Nota de premsa] Resposta del PSC-Imnova a Xavier Sabaté
-[Nota de premsa] Esquerra denuncia el doble discurs del PSC arran de les declaracions de Xavier Sabaté sobre el cementiri nuclear

Foto: PSC

5 comentaris:

  1. Sabaté és el delegat del govern espanyol a Tarragona, ell millor que ningú sap quines són les intencions del govern en este tema, així que lo que fa és anar preparant el terreny
    el PSC de TGN (no el de les TTEE) fa uns dies també es va manifestar en la mateixa línia,
    Blanc i en botella = llet!!!!

    Això del cementiri és una decisió presa fa temps, ara lo que fan es "escenificar" un procés participatiu etc... Comèdia per justificar-se i poca cosa mes

    Algú va preguntar fa uns dies, com és que la Generalitat pot legislar sobre on ficar un gran centre comercial (innocu per a la salut pública) i en canvi no pot dir ni mu sobre un cementiri de residus radioactius que afectarà a tot un territori.
    No ha respost ningú a esta pregunta, deu ser que no toca com deia Pujol.

    Les lleis com sempre a mida dels interessos dels de sempre,
    Dono per fet que en cas de que s'acepte ficar-se a Ascó no tindrà els problemes que esta tenint la planta de descontaminació de residus de Flix per ubicar-se.

    A Flix ajuntament/Acuamed/generalitat te que tragar en lo que digue l'empresa i a Ascó un sol alcalde pot decidir lo que vulgue.
    La distància entre la merda de Flix i la nuclear d'Ascó no deu ser ni de 5 km, però vaja diferència que hi ha entre un lloc i l'altre.
    Perquè aquesta diferència de criteris?
    A qui beneficia?
    Lo que esta clar és que tant lo que esta passant a Flix com lo que passarà a Ascó ens dona pel sac als ciutadans d’estes terres.
    Visca la democràcia!!! I visca la Justícia!!!! Però un altra democràcia i un altra justícia, perquè la que tenim ni és democràcia, ni és justícia.

    ResponElimina
  2. Flix = Ascó = Parlament de Catalunya = merda per a les Terres de l'Ebre

    ResponElimina
  3. Això de que Sabaté es el delegat del govern central, vols dir que ho tens ven entès susanna?
    El el hipotètic cas que la decisió ja estes pressa d'abans, no cal oblidar que per a que aquesta sigui efectiva fa falta que un ajuntament ho demani i, a pesar de que , efectivament, és un tema que afecta al territori, al poble, una aclaparadora majoria en contra, no sembla existir.
    Simplement constato.

    ResponElimina
  4. degut a la meua ignorància i poca memòria tinc que recorrer a la wikipedia. http://es.wikipedia.org/wiki/Xavier_Sabat%C3%A9

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta