4 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Amposta reclama ser la seu institucional del Consell de Vegueria de l’Ebre

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha criticat durament aquest dijous al matí la llei de vegueries que ha aprovat el Govern de la Generalitat, i ha avançat que l’Ajuntament d’Amposta demanarà que en el tràmit parlamentari es designi la ciutat d’Amposta com a seu institucional del Consell de la Vegueria de les Terres de l’Ebre.

El consistori ampostí fonamenta aquesta demanda atenent a que la Delegació Territorial del Govern i la major part dels serveis territorials desplegats a les Terres de l’Ebre estan actualment ubicats a Tortosa. Ferré ha explicat que així s’aconsegueix que “sigui veritablement equilibrada la distribució dels ens territorials entre les dues ciutats principals del nostre territori”.

Qüestions com el finançament de les vegueries, les competències que han de tenir els consells veguerials i la manca d’un debat territorial previ han estat les més criticades pel consistori ampostí que reivindica, a més, la cocapitalitat de la vegueria de l’Ebre juntament amb Tortosa.

Des de l’Ajuntament d’Amposta s’ha avançat que s’elevarà una enèrgica protesta al Parlament de Catalunya per a que en el tràmit que ha de seguir la llei de vegueries s’incorpori, entre altres modificacions, la cocapitalitat d’Amposta i que aquesta sigui la seu institucional del consell de la vegueria.

L’alcalde d’Amposta ha criticat durament el projecte de llei de vegueries que ha qualificat de “gran engany” perquè és un “intercanvi de cromos entre el PSC i ERC” en què “el PSC ha guanyat la batalla” Esquerra ja que entre la llei de vegueries i la de l’àrea metropolitana de Barcelona “no hi ha color” perquè aquesta segona “té un articulat molt més detallat i treballat”.

Ferré ha recriminat també a Esquerra Republicana que vulgui posar l’aprovació de la llei com un “gran èxit” i que no s’ha portat gens bé ni en les formes ni en el fons.

Pel que fa al contingut de la llei de vegueries, l’alcalde ha criticat que l’organització veguerial no tingui ni contingut ni finançament donades les mínimes competències que la llei atorga als consells de vegueria i també la inconcreció en el finançament ja que si aquest s’ha d’establir en base poblacional, “les Terres de l’Ebre sortiran perdent”. En aquest sentit, Ferré ha manifestat que en el cas que el finançament provingui de la distribució dels recursos de la diputació provincial, “ningú que faci el mínims càlculs pot dir que traurem benefici econòmic”.

Manel Ferré ha afegit a més que “la gran fita del tripartit està mancada de contingut, competències i finançament”, ha valorat negativament que hagi arribat en període preelectoral, sense un debat previ i en un context de greu crisi econòmica i ha acabat dient que “damunt, a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre brinden amb cava per una vegueria que ja neix aigualida”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Pere Vidal, s’ha afegit a les dures crítiques de l’alcalde afirmant que la llei és “conseqüència de la inoperància d’un tripartit que necessita demostrar que ha fet coses” i ha afegit que la llei és “un nyap” i que suposa un absolut menyspreu als ciutadans d’Amposta ja que no es tenen en compte les reivindicacions de la ciutat respecte a la cocapitalitat.

En relació a això, tant l’alcalde com el tinent d’alcalde han recordat que en el darrer ple, el consistori va aprovar per unanimitat una moció en què es demanava la cocapitalitat d’Amposta dins la vegueria de les Terres de l’Ebre. Pere Vidal ha remarcat el fet que el debat de la moció entre tots els grups polítics es va dur amb serenitat i que l’aprovació de la llei actual ha trencat aquest debat i ha provocat un enfrontament que “Amposta no volia ni buscava”. Vidal encara ha anat més enllà en afirmar que és “lamentable i patètic que el Sr. Puigcercós vingui a Amposta a fer una roda de premsa per explicar les bondats de la vegueria” i ho ha qualificat d’una “autèntica burla als ciutadans d’Amposta”.

A més, Manel Ferré s’ha preguntat com ERC podrà vendre això si no hi ha debat i consens amb una de les ciutats més importants del territori”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta