18 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Conferència del conseller Castells a la Cambra de Comerç de Tortosa

En el marc del 3r cicle de conferències “Economia i empreses a les Terres de l’Ebre: projecció i futur”, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ha acollit la conferència “Economia i ambició de país”, a càrrec del conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells.

Abans de pronunciar la conferència, que ha comptat amb l’assistència de prop de dues-centes persones, el conseller Castells s’ha reunit amb el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, amb els membres del plenari de la Cambra i amb diferents empresaris del territori.

En el seu diagnòstic sobre la realitat econòmica del territori, Castells ha apuntat que s’albiren ja els primers símptomes de recuperació i que, certament, el pitjor ja ha passat. El conseller ha destacat que cal evitar el pessimisme generalitzat perquè “estem sortint de la recessió”, i ha afirmat que tots els indicadors assenyalen que “el pitjor de la recessió ja ha passat i tot apunta que Catalunya podria tornar a registrar creixements positius el primer trimestre del 2010 o, com a molt tard, el segon”.

El conseller Castells també ha insistit en la necessitat de recuperar “la nostra competitivitat, la qual cosa només es pot conquerir mitjançant la contenció de costos i millora de la productivitat”. Segons Castells, Catalunya ha de tenir “veu pròpia a Espanya”, amb unitat política i, sobretot, socioeconòmica. I per aconseguir-ho, “ha d’existir un lideratge polític, recolzat per una majoria suficient que permeti al país tirar endavant”.

El conseller ha expressat que “Catalunya i Espanya han de compaginar dos objectius: per una banda, sortir de la recessió i, per l’altra, millorar la competitivitat de l’economia”. Per això, segons Castells, calen reformes estructurals i “per aplicar-les és necessari, en primer lloc, donar confiança als ciutadans, explicar-los que fer sacrificis avui és necessari per obtenir bons resultats demà; i, en segon lloc, un gran consens polític per aconseguir les majories socials necessàries per dur-les a terme”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta