8 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Constituïda la comissió d'investigació de l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan

El president, Ernest Benach, ha presidit aquest matí la sessió constitutiva de la comissió d'investigació sobre l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan que demà, a partir de les deu, farà la primera reunió ordinària per aprovar el pla de treball i debatre i votar les propostes de compareixences i les peticions de documentació que presentin els grups parlamentaris.

Benach, que ha desitjat molt bona feina als diputats, els ha recordat que "assumeixen una alta responsabilitat en exercici de la funció de control de l'acció de govern" i que "l'atenció del país estarà posada en aquesta comissió, la qual", ha dit, "estic convençut que donarà exemple de rigor i sentit institucional".

La sessió constitutiva d'aquest matí ha servit per ratificar per unanimitat Higini Clotas en el càrrec de president de la comissió que integren catorze diputats: Jordi Turull, Xavier Pallarès i Elena Ribera (CiU), el mateix Clotas, Joan Ferran i David Pérez (PSC-CpC), Marta Cid i Patrícia Gomà (ERC), Dolors Montserrat i Rafael Luna (PPC), Jaume Bosch i Daniel Pi (ICV-EUiA), i Albert Rivera i Carmen de Rivera (Grup Mixt).

Al discurs, un cop constituïda la comissió, Clotas ha volgut manifestar "el més sentit record per les víctimes i els familiars, i expressar la solidaritat de tot el Parlament" i ha mostrat el "reconeixement de la comissió a tot els cossos que treballen per la nostra seguretat i el nostre benestar, especialment al cos dels bombers de la Generalitat".

Higini Clotas ha volgut deixar clar que aquesta comissió, que coincideix amb el procés judicial obert per la jutgessa de Gandesa, "té una finalitat política" i que "es tracta d'investigar les causes i, si s'escau, les responsabilitats que se'n puguin derivar" de manera que "no ha de quedar cap dubte sobre aquests fets". Per això, el president de la comissió ha demanat als diputats "tot l'esforç i treball que sigui necessari" amb la intenció que els treballs acabin abans del mes de març, tot i que Clotas també ha dit que "no es poden posar límits als treballs de la comissió d'investigació perquè poden succeir fets que els allarguin".

A més, Clotas creu que s'ha de donar exemple de "debat en profunditat" i que s'ha de "debatre i discrepar de tot allò que calgui, però amb responsabilitat institucional, serietat i rigor".

El presidentde la comissió ha explicat que la intenció és que aquesta es reuneixi cada dilluns i dimarts de deu del matí a dues del migdia i que les compareixences es facin de manera esglaonada "començant pels tècnics, i seguint pels representants territorials, els comandaments i els responsables de l'administració".

Jordi Turull (CiU), David Pérez (PSC-CpC), Patrícia Gomà (ERC), Rafael Luna (PPC), Jaume Bosch (ICV-EUiA) i Albert Rivera (Grup Mixt), a les intervencions, han deixat constància del reconeixement dels seus grups cap a la tasca dels bombers, dels mossos i dels agents rurals, han coincidit a dir que volen aclarir el que ha passat perquè no es torni a repetir i han manifestat la voluntat que la comissió tregui conclusions polítiques sense biaixos partidistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta