8 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Turull: “L’objectiu de la comissió d’investigació sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan és conèixer la veritat per poder rectificar i que no torni a passar”

El diputat de CiU manifesta el reconeixement i el suport total al cos de bombers, mossos d’esquadra i agents rurals, i que cal determinar si la direcció política va estar a l’alçada

El diputat de CiU al Parlament de Catalunya i Portaveu de la federació nacionalista en la Comissió d’Investigació sobre els incendis d’Horta de Sant Joan, Jordi Turull, ha manifestat avui en l’acte de constitució d’aquesta comissió que l’objectiu de CiU és el mateix que ha tingut des del primer dia, quan en va demanar la seva creació, que “és conèixer la veritat del que va passar en el tràgic incendi per rectificar tot allò que calgui perquè no torni a passar. Aquesta és la lògica i l’objectiu que ens mourà i aquesta creiem que és la gran aportació que pot fer aquesta comissió”. Els altres dos membres de CiU en aquesta comissió d’investigació són la diputada responsable dels temes d’Interior, Elena Ribera, i el diputat i alcalde d’Arnes (Terra Alta), Xavier Pallarès.

Reconeixement a la tasca de bombers, mossos i agents rurals
Turull ha iniciat la seva intervenció volent “manifestar de manera clara i solemne el nostre reconeixement i suport total, i la nostra estima cap al cos de bombers, mossos d’esquadra i agents rurals i a tots els professionals i voluntaris”. “La seva feina és un d’alt risc que assumeixen al servei de la seguretat de les persones, dels béns i de les terres”, ha exposat.

Per aquest motiu, el diputat de CiU ha exposat que “aquesta comissió no serà i no ha de ser en cap cas un judici cap aquests cossos, bombers, agents rurals i mossos. Si algú ho vol derivar cap aquí, a nosaltres, no ens hi trobarà”.

Cal determinar si la direcció política va estar a l’alçada
Turull ha argumentat que “després de totes les informacions i declaracions que han anat apareixent, hom podria pensar que es va donar una greu descoordinació i dèficits en la direcció, i que hi va haver una precipitació política, intencionada o no, això cal determinar-ho, per tancar el tema de manera molt immediata”.

Per al diputat de CiU també “cal determinar en el si d’aquesta comissió, en el si d’aquest Parlament, si la direcció política va estar a l’alçada” abans, durant i després del succés i, per tant, “si cal que algú hagi d’assumir responsabilitats polítiques. Altres tipus de responsabilitats, entenem que no li pertoca a aquesta comissió dirimir-les”.

Rigor i serenitat
Jordi Turull ha acabat la seva intervenció reiterant el suport a totes les dones i homes que conformen el cos dels bombers, els agents rurals i els mossos d’esquadra així com “el nostre record i homenatge a les cinc persones que defensant la nostra seguretat i la nostra terra van perdre la vida”. Precisament, pensant en ells i els seus familiars, el diputat de CiU ha mostrat “la seguretat que tots plegats tindrem com a propòsit trobar el to de rigor i serenitat per estar a l’alçada i fer que aquesta comissió formi part de la solució i no pas del problema”.


Dilluns, 8 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta