8 de febrer del 2010

[Nota de premsa] L'Ajuntament d'Alcanar presenta els projectes per al Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local

L'Ajuntament ja ha definit 10 projectes en què s'invertiran els diners que es destinen al municipi.

Entre els projectes subvencionats pel FEOSL 2010 cal destacar: les obres d’adequació de la biblioteca pública de les Cases d’Alcanar; l'adequació edifici antiga caserna de la guàrdia civil per convertir-la en casal jove i hotel d’entitats; la millora dela zona poliesportiva de les Cases d’Alcanar o l'enllumenat de la urbanització Serramar d’Alcanar-Platja (Fase central).

-Projecte FEOSL: GESTIÓ D'EXPEDIENTS EN L'ENTORN WEB DE L'AJUNTAMENT I ADQUISICIÓ EQUIPS INFORMÀTICS
PRESSUPOST: 67.360 euros (gestió d'expedients) i 14.412, 07 euros (equipaments informàtics)

L'objectiu d'aquest projecte és millorar la gestió i eficàcia administrativa de l'Ajuntament i afavorir l'accès dels ciutadans als serveis públics.

L’aprovació de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics (LAECSP) suposa el ple reconeixement dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques utilitzant els mitjans electrònics. Per millorar la seua gestió i eficàcia, i per a la seva modernització, es fa necessari adquirir nous equipaments informàtics que afavoreixen també la cooperació interadministrativa i l’administració electrònica.

-PROJECTE ADEQUACIÓ DE L'ENLLUMENAT EXTERIOR D'ALCANAR
PRESSUPOST: 33.000 euros.

Es tracta de millorar l'eficiència energètica i reduri el consum total d'energia. Per això, s'adequarà l’enllumenat exterior d’Alcanar a allò que s’estableix a la llei 6/2001, ja que a la majoria de carrers el nombre de punts de llum no està ben calculat.

La normativa intenta regular l’ordenació ambiental de l’enllumenat per la protecció del medi ambient de nit, regulant les instal·lacions d’enllumenat exterior pel que fa a la contaminació lluminosa i eficiència energètica.

Conseqüentment els treballs que es volen portar a terme en aquest aspecte consisteixen en substituir els pàmpols més deteriorats i antics per aconseguir una redistribució de l’enllumenat que permeti reduir els nivells de consum i elevar la uniformitat del nombre de punts de llum, d’acord en la llei 6/2001.

-Projecte FEOSL: ADEQUACIÓ DE L'ANTIGA CASERNA GUÀRDIA CIVIL EN CASAL JOVE I HOTEL D'ENTITATS
PRESSUPOST: 329.750 euros (obres adequació) i 32.700 euros (equipament)

Aquest projecte consisteix en la conversió de l’antiga caserna de la guàrdia civil d’Alcanar en un edifici sociocultural, en el que s’hi ubicarà en planta baixa un casal per a joves (100 m2 aprox.) i en planta primera i segona un hotel d’entitats (200 m2 aprox.) amb capacitat per a 16 entitats amb seu permanent i tres sales per a ús públic.

Tot i amb això, s’espera que el nou centre no només serveixi com a punt d’impuls de la vida social i cultural del municipi. També ha de ser el punt d’inici del desenvolupament de l’anomena’t tercer sector econòmic, que en aquests moments no disposa de cap infraestructura pública que en permeti el seu desenvolupament.

Arquitectònicament el projecte recupera i amplia amb un nou volum un antic edifici destinat amb anterioritat com a caserna de la guàrdia civil. Aquesta construcció forma part d’un conjunt d’edificis que popularment es coneixen com les cases barates, executats durant els anys 50 per tal d’oferir a la creixent població vivendes assequibles.

Per tal de no menystenir ni trencar aquest conjunt s’ha respectat l’edificació original. Només s’hi substituiran els elements de fibrociment o els elements que no pugin realitzar les seves funcions degut al seu deteriorament. També es retiraran els envans de les divisions interiors però es mantindrà la façana, la paleta de colors original, obertures, color i topologia dels tancaments exterior i fins i tot els terres, en els que es mantindran les ferides de l’antiga ubicació dels envans com a memòria de l’antic ús.

-Projecte FEOSL: SUPRESSIÓ BARRERES ARQUITECTÒNIQUES A LA CASA CONSISTORIAL
PRESSUPOST: 24.000 euros

S'adaptaran els banys de la primera i segona planta, i es redistribuirà la Sala de Plens. L'objectiu d'aquest projecte és adaptar la Casa Consistorial a allò que estableix el Codi d'Accessibilitat de Catalunya en edificis d'ús públic.

Amb l’objectiu d’adaptar les instal·lacions de la Casa Consistorial al Còdi d’Accessibilitat de Catalunya, es preveu adaptar els banys de la primera i segona planta de l’edifici.

D’altra banda, com que el municipi d’Alcanar ja ha superat els 10.000 habitants, en aplicació de la Llei, s’augmenta el nombre de regidors, passant de 13 a 17. Aquesta nova situació farà necessari efectuar una nova distribució i modificació del mobiliari de la Sala de Plens. Es modificarà la tarima generant un altre nivell inferior on se situarà l’interventor/a i el secretari/a. Aquesta tarima tindrà rampes per accedir als diferents nivells. També es tapiarà una de les portes de la sala i es modificaran els marcs de les finestres perquè puguin ser practicables.

Projecte FEOSL: MILLORA DE LA ZONA POLISPORTIVA DE LES CASES D'ALCANAR
PRESSUPOST: 350.000 euros.

Aquest projecte sorgeix de la iniciativa de l’Ajuntament d’Alcanar, de portar a terme el cobriment d’una pista polisportiva a Les Cases d’Alcanar, per tal que algun dia pugui arribar a ser un pavelló tancat, aconseguint una protecció, tant de la pluja com del sol, tant pels propis jugadors com pels espectadors.

Els treballs consistiran en la instal·lació d'una estructura vertical metàl·lica, perimetral al camp, i ajustada al límit de la parcel·la, dissenyada de manera que permeti enlairar més la part posterior del polisportiu, on es preveu es puguin albergar grades en un futur.
Pensant amb aquest futur tancament tipus pavelló, l’estructura vertical es deixarà reforçada amb una estructura secundària estudiada per oferir un millor tancament perimetral futur del recinte.

Una segona actuació serà el cobriment de l’espai de circulació que lliga l’entrada, amb els vestidors i l’accés a la pista coberta, per tal de garantir un espai protegit des de l’accés i vestidors fins les pistes. Consistirà en una marquesina, adossada a l’edifici dels vestidors.

-Projecte FEOSL: ADEQUACIÓ I EQUIPAMENT BIBLIOTECA PÚBLICA DE LES CASES D'ALCANAR
PRESSUPOST: 139.200 euros (obres adequació) i 20.804 euros (equipament)

La pròxima inauguració del nou consultori mèdic permetrà que l'edifici situal al passeig marítim, de titularitat municipal, pugui albergar la biblioteca filial de Les Cases d'Alcanar.

Actualment la biblioteca filial de les Cases es troba ubicada a la primera planta de l’edifici de l’oficina delegada, un immoble que no disposa d’ascensor, per la qual cosa no és accessible per al minusvàlids. L’objecte del present projecte és traslladar l’actual biblioteca pública de les Cases d’Alcanar a l’edifici del Consultori Mèdic, situat al passeig marítim. La finalitat d’aquesta obra és que la biblioteca filial compleixi el còdic d’accessibilitat i pugue estar dotarda de millors condicions per a aquest ús.

-Projecte FEOSL: ENLLUMENAT DE LA URBANITZACIÓ SERRAMAR, ALCANAR-PLATJA
PRESSUPOST: 125.000 euros.

Renovació de les xarxes d’abastament d’aigua potable i d’enllumenat públic, i ampliació de voreres.

L’Ajuntament vol procedir a la renovació de les xarxes d’abastament d’aigua potable i d’enllumenat públic, així com a l’ampliació i l’adaptació de les voreres als nivells d’accessibilitat exigits per les normatives actuals, a la zona central de la urbanització Serramar. Es tracta de continuar amb la renovació ja realitzada de la zona nord-oest d’aquesta mateixa urbanització a través del FEIL 2009. Concretament l’obra s’executarà als carrers Don Quijote, l’Avinguda del Montsià i la Plaça Sancho Panza.

Aquest projecte permetrà dotar a la zona descrita, dels serveis necessaris per tal de disposar d’unes instal·lacions adequades tot millorant l’eficiència de les instal·lacions, reduint les pèrdues i consums que aquestes tenen actualment i adaptant totes les instal·lacions a les normatives actuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta