1 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Terres de l’Ebre, on més augmenta el percentatge de places del programa ‘Vacances en família’ pel 2010, fins al 329%

La demarcació de Terres de l’Ebre és el territori que més augmenta percentualment l’oferta de places del programa “Vacances en Família”, que promou el Departament d’Acció Social i Ciutadania, arribant a un total de 3.216 places. Aquest any, els albergs de les comarques de l’Ebre oferiran 2.466 places més que el 2009, xifra que representa un increment del 329%. Aquest migdia, coincidint amb l’inici del procés de preinscripció, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presentat en roda de premsa la sisena edició d’aquest programa. Aquest any s’ofereixen un total de 40.104 places a tot Catalunya, xifra que suposa que pràcticament es dupliquin les 22.180 places que es van oferir l’any 2009. Des de la posada en marxa del “Vacances en família”, l’any 2005, el nombre de places s’ha multiplicat per divuit, fet que evidencia l’aposta del Departament cap a les polítiques socials. Un cop s’hagi acabat l’edició del 2010, unes 81.000 persones corresponents a més de 16.400 famílies s’hauran pogut beneficiar del programa.

La distribució de les places entre els albergs ebrencs que participen al programa és: Prat de Compte (1.806), Poble Nou del Delta (1.200), Móra la Nova (210).

Aquest nombre de places als albergs de les Terres de l’Ebre podran beneficiar a un total de 598 famílies catalanes. Per nombre d’increments de places totals ofertes, a la demarcació de les Terres de l’Ebre hi segueixen les de Barcelona (234%), Lleida (92%), Tarragona (27%) i les Girona (27%).
El programa ofereix a les famílies amb infants petits la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural de Catalunya. El programa es planteja com un ajut addicional a aquestes famílies i facilita que puguin gaudir d’un temps de lleure compartit tot intensificant els seus vincles afectius. D’aquesta manera, el programa s’adequa al objectius del Pla Estratègic d’Usos i Gestió dels Temps a l’hora de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família en passar junts aquesta estada.

A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’acompleix la Llei de Suport a les Famílies i, alhora, s’intensifica encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.

Famílies destinatàries i procés d’inscripció

El programa està destinat a totes les famílies perceptores de les prestacions econòmiques i a les que reben la prestació univeral per infant a càrrec de 0 a 3 anys i de 0 a 6 anys en el cas de famílies monoparentals i nombroses. Aquestes famílies tenen la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l’any i de diferent durada. Els períodes són: Setmana Santa; l’estiu; els ponts de maig, de la Diada, d’octubre, de Tots Sants i de desembre; i els caps de setmana de març a febrer del 2011.

Les famílies interessades es poden preinscriure des d’avui i fins al 22 de febrer a través dels web www.xanascat.cat i www.gencat.cat/dasc/SPFDC, o bé del telèfon 012 d’Atenció Ciutadana. Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari, que servirà de referència per assignar definitivament les places. Aquest sorteig es farà a la Secretaria de Joventut el dia 25 de febrer.

Les famílies que no obtinguin plaça en aquest sorteig, així com aquelles que vulguin optar a participar al programa entre el setembre de 2010 i el febrer de 2011, podran fer la preinscripció entre el 5 i el 26 de juliol, i el sorteig se celebrarà el 29 de juliol.

Períodes de vacances, albergs i preus

“Vacances en família” 2010 ofereix 68 períodes diferents d’estades de 2, 3, 4, 5 i 7 nits, repartits en un total de 531 torns, 226 més que el 2009, i 24 albergs, 3 més que l’any passat. Els albergs de les Terres de l’Ebre són els següents:

Mas de la Coixa, Móra la Nova (Ribera d’Ebre)
Ca la Jepa, Prat del Compte (Terra Alta)
L’Encanyissada, al Poble Nou del Delta (Montsià)


Resta d’albergs

Empúries, a l’Escala (Alt Empordà)
Mare de Déu de les Neus, a la Molina (Cerdanya)
Pic de l’Àliga, a Núria (Ripollès)
Pere Figuera, a Planoles (Ripollès)
Anna Maria Janer, a Llívia (Cerdanya)
Ruta del Ferro, a Sant Joan les Abadesses (Ripollès)
Alberg de Banyoles (Pla de l’Estany)
Casa Gran, a Altafulla (Tarragonès)
Mare de Déu de Montserrat, a Barcelona (Barcelonès)
Torre Ametller, a Cabrera de Mar (Maresme)
Santa Maria del Mar, a Coma-ruga (Baix Penedès)
La Valira, a la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
Jaume I, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
Sant Anastasi, a Lleida (Segrià)
L’Encanyissada, al Poble Nou del Delta (Montsià)
Canonge Collell, a Vic (Osona)
Del Pallars, a Tremp (Pallars Jussà)
La Conreria, a Tiana (Maresme)
Montsec Mur, a Guàrdia de Tremp (Pallars Jussà)
Era Garona, a Salardú (Val d’Aran)
Berga (Berguedà)
Ca la Jepa, Prat del Compte (Terra Alta)
In / Out, Barcelona (Barcelonès)
Mas de la Coixa, Móra la Nova (Ribera d’Ebre)

El preu del programa no ha variat en relació al del 2009, i continua essent de 22’85 euros per persona i nit. Els infants de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte, i els menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta. En tots els casos s’inclou pensió completa, des del sopar del primer dia fins al dinar de l’últim, en habitacions unifamiliars.

· Les rebaixes en els preus que el programa representa pels usuaris dels albergs poden arribar, per dia, fins els 76 euros o fins al 58% de descompte.

Activitats i espais de joc

Si bé es considera que els dies de vacances i l’entorn dels albergs ja proporcionen prou elements a les famílies per enfortir els seus vincles, el programa incideix també en l’aspecte de compartir i aprendre a compartir les activitats de lleure. Per això, s’han programat activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, cants i balls, entre d’altres) en els torns de més de dues nits.

D’altra banda, també s’instal·laran espais de joc en tots els albergs, que disposaran de biblioteca, jocs simbòlics, piscina de boles i mobiliari per fomentar la motricitat normal i la motricitat fina.

Una de les novetats més destacades d’aquest any és l’ampliació del període per poder gaudir de les vacances, que s’allarga fins el febrer del 2011, dos mesos més que en edicions anteriors, de manera que s’hi introdueixen torns de les vacances de Nadal.


Calendari i procés de preinscripció

· Preinscripció: de l’1 de febrer al 22 de febrer, a través de les pàgines web www.xanascat.cat i www.gencat/dasc/SPFDC i al 012, el telèfon d’Atenció Ciutadana. En la preinscripció, les famílies poden seleccionar cinc torns de preferència com a màxim, i se’ls adjudicarà un número de referència pel sorteig. El segon període de preinscripció serà del 5 al 26 de juliol.
· Sorteig: el 25 de febrer, a les 12.00 hores, a la sala d’actes de la Secretaria de Joventut (carrer de Calàbria, número 147, de Barcelona). Es farà davant de notari. El sorteig del segon període de preinscripció es farà el 29 de juliol.
· Resultat del sorteig: es farà públic a través de www.xanascat.cat, www.gencat.cat/benestar/SPFDC i del 012. S’informarà del resultat del sorteig als participants a través de missatges SMS a mòbil.
· Assignacions de places: a partir de l’1 de març. Totes aquelles famílies que hagin obtingut plaça podran descarregar-se directament la documentació de del lloc web www.xanascat.cat.

Rècord històric d’usuaris ‘socials’ als albergs

D’altra banda, la consellera Capdevila ha donat a conèixer durant la presentació del ‘Vacances en família’ que els albergs de la Xanascat van registrar l’any passat un rècord d’usuaris provinents de programes socials, arribant als 285.475. Aquesta xifra suposa el 66% del total dels 432.258 usuaris que el 2009 van anar als albergs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta