22 de febrer del 2010

[Nota de premsa] ICV de l'Ebre rebutja allargar l'edat legal de jubilació als 67 anys

Hortènsia Grau, candidata d’ICV-EUiA a les Eleccions al Parlament i Jaume Forcadell, portaveu d’ICV Terres de l’Ebre han expressat el seu suport a les mobilitzacions sindicals previstes per demà.

La candidata ecosocialista ha valorat la gestió que el Govern Central està fent de la crisi com a “erràtica i amb una clara dosi d’improvisació”. Segons Grau, el fet que l’executiu opti per revisar l’edat legal de jubilació “es contradiu amb la proposta que va llençar temps enrere de reduir les cotitzacions socials perquè la Seguretat Social tenia superàvit. Ara també n’hi ha de superàvit, l’any 2009 va ser de 9.000 MM€, i pel 2010, any en que hauríem de tocar fons, es preveu un superàvit de 2.800 MM€”. Finalment, ha acusat el Govern Central d’optar per fer pagar la crisi als més febles i de no atrevir-se a fer les reformes estructurals necessàries per superar la crisi i crear ocupació.

En la mateixa línia, Forcadell ha afirmat que el Govern de l’Estat, davant la crisi, “pot tirar cap a la dreta o cap a l’esquerra, i la proposta d’allargar l’edat de jubilació és més pròpia de la dreta que no pas de l’esquerra”. En opinió de Forcadell, “la viabilitat del sistema públic de pensions està garantit si es persegueix el frau fiscal, s’aplica una pressió fiscal semblant a la dels països de l’Europa dels 15 i s’emprèn la reforma del model productiu per generar ocupació”. Forcadell ha acabat la seva intervenció afirmant que “la responsabilitat dels governs és, ara, generar ocupació en base a un nou model productiu, no començar a retallar drets socials. No és just fer pagar la crisi a treballadors i pensionistes, que no són responsables de la situació actual”.

ICV participarà en les mobilitzacions sindicals que se celebraran demà contra la proposta del Govern Central.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta