9 de febrer del 2010

[Nota de premsa] ICV reclama a Xavier Sabaté que accepti els posicionaments del Govern i el Parlament sobre el cementiri nuclear

Davant les afirmacions del delgat del govern, Xavier Sabaté, favorables a la instal·lació a Catalunya d’un cementiri nuclear, Iniciativa per Catalunya Verds vol recordar que totes les forces polítiques que integren el govern que el sr. Sabaté representa s’han pronunciat en contra de la idoneïtat d’un equipament d’aquestes característiques al nostre territori. A això cal afegir el posicionament del President de la Generalitat, José Montilla, sobre aquest mateix afer, tot indicat que no hi ha consens suficient al territori per dur-hi un cementiri nuclear i que Catalunya és més que solidaria amb l’Estat espanyol pel que fa la producció d’energia. El Parlament de Catalunya, per la seva banda, també va aprovar fa temps una declaració contraria al magatzem de residus atòmics.

Per totes aquestes raons, ICV considera que, defensat el cementiri nuclear, el sr. Sabaté no exerceix correctament les funcions per a les quals ha estat designat, i el convida a rectificar el seu posicionament.

ICV ha rebutjat, de fa temps i en diverses ocasions, la possibilitat que el magatzem de residus radioactius s’instal·li a Catalunya, perquè aquesta és una zona excessivament nuclearitzada i perquè no té cap sentit plantejar un magatzem sense cap calendari sobre el tancament de les nuclears, una altra de les reivindicacions bàsiques de la formació ecosocialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta