9 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Monclús denuncia que la posició de Felip Puig contra la vegueria de l'Ebre és equivalent a la que va defensar amb el PHN

Esquerra denuncia la manca de projecte territorial de CiU i desitja que durant el tràmit parlamentari recuperi les essències del catalanisme

El portaveu de la secció local de Tortosa, Josep Monclús, ha volgut denunciar la manca de projecte territorial de Convergència i Unió. Considera un insult a les Terres de l'Ebre que Felip Puig es posicioni en contra de la nostra vegueria. “El senyor Puig és un reincident en aquesta actitud, cal recordar el seu paper de màxim defensor del transvasament de l'Ebre fa pocs anys”, ha destacat Monclús.

Davant les contínues divergències internes de Convergència i Unió en contra de la vegueria de l'Ebre, manifestades reiteradament pel portaveu del partit, Felip Puig — d'ingrata memòria per a tots els antitrasvasistes i ebrencs en general—, Josep Monclús ha volgut senyalar que "des de la Secció Local de Tortosa manifestem el nostre absolut suport al procés de creació de la vegueria de l'Ebre. Amb l'aprovació de l'Avantprojecte de Llei per part del Govern de Catalunya, les Terres de l'Ebre estem tocant amb la mà un somni que ens permetrà recuperar la nostra personalitat institucional".

El principal grup de l'oposició no pot tornar a tirar pedres contra l'edifici institucional que ells també van ajudar a crear i que ara, per electoralisme i interessos més enllà del territori, volen sacrificar. Segons Monclús “l'actitud callada, titubejant i contrària de molts polítics convergents recorda èpoques anteriors, quan l'Ebre lluitava unit per defensar els seus interessos i ells s'oblidaven del bé comú per defensar només el seu partit. No volem novament el seguidisme convergent, ara en contra de la vegueria de l'Ebre”.

Per a Esquerra, ni falses excuses econòmiques ni interessos personals a llistes electorals tarragonines poden fer perdre de vista que la vegueria té un origen històric des de l’època medieval i passant per la República; és un element reconegut a l'Estatut que Convergència va aprovar i té un sentit pràctic, dotarà de més oportunitats d'autogestió econòmica els ciutadans de l'Ebre.

"Les Terres de l'Ebre existeixen encara que li pesi al senyor Puig. Cal que tots units defensem la vegueria de l'Ebre", conclou Josep Monclús. "El posicionament del senyor Puig és insultant per al nostre territori. Espero que durant el tràmit parlamentari recuperin les essències del catalanisme, que sovint deixen de banda, i recorden que les Terres de l'Ebre també som Catalunya. Provincialisme és espanyolisme: al segle xviii, de la mà de Felip V i el seu Decret de Nova Planta; al segle xx, quan Franco va derogar les vegueries del president Companys, i avui en dia, de la mà de PP. Esperem que CiU sàpiga trobar el seu lloc, que abandoni les posicions electoralistes i tanqui files al Parlament de Catalunya amb el tràmit de la Llei de vegueries."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta