9 de febrer del 2010

[Tribuna] 'Tortosa aposta pel Turisme', article de Ricard Forés

Segurament estaríem d’acord en afirmar que Tortosa no ha estat tradicionalment un municipi amb vocació turística. Per a canviar aquesta tendència cal inversió pública, complicitat amb el sector empresarial del ram i es necessita també temps. El que podem dir clarament és que mai s’havia invertit tant diner públic com ara en l’impuls turístic de la ciutat, que estem convençuts que anem en la direcció correcta i que els primers resultats estan començant a cristal·litzar.

Al juny del 2007 quan ens fem càrrec de les nostres responsabilitats al govern municipal ens trobem amb una ciutat on només hi ha un espai de visita (els Jardins del Príncep), i que l’oficina de turisme està tancada els caps de setmana.

A dia d’avui, només dos anys i set mesos després, la ciutat compta, a més a més dels Jardins del Príncep, amb l’oficina de turisme oberta en caps de setmana, així com també els Reials Col·legis amb el seu Centre d’Interpretació del Renaixement adjacent, l’Exposició Permanent de la Catedral, un punt d’informació turística i ciutadana al mercat, una pàgina web en quatre idiomes amb informació exhaustiva sobre el patrimoni i els serveis turístics de la ciutat, una senyalització dels monuments i edificis patrimonials que proporcionen informació addicional via mòbil, una àrea interpretativa sobre les muralles a l’antic polvorí de les Avançades, la senyalització feta de la primera fase del Passeig de les Fortificacions...

A més a més, s’està construint el Centre d’Acollida Turística a l’entrada de la ciutat, un espai que comptarà amb un centre d’interpretació de les Tres cultures, una botiga, un espai de tast gastronòmic i un punt d’informació.

Cal afegir també el projecte de redimensionament dels Jardins del Príncep on s’està construint un nou punt d’informació turística i on la restauració que s’està efectuant de la torre del Cèlio i de la muralla medieval del segle XIV a la qual s’accedirà des dels Jardins serà un complement a les escultures de Santiago de Santiago.

En breu posarem en marxa la targeta turística, un abonament que inclourà descomptes en tota la oferta per al turisme a la ciutat i altres projectes en els quals estem treballant.

Però no tot es queda a la ciutat. Hem treballat per a que Els Reguers recuperi l’antic ofici de la pauma com a producte turístic emblemàtic i estem treballant també per a que Campredó pugui ser amb la restauració i interpretació de la Torre el lloc de referència de l’època templera del municipi.

Tot això està ajudant a recuperar la confiança del sector privat, com per exemple el de la restauració de la ciutat que està fent també un gran esforç de promoció i que progressivament està obrint en cap de setmana. La recuperació urbanística del nucli històric es comença també a visualitzar.

És per tot això que pensem que anem en la direcció correcta. Lògicament també compartim el desig d’algunes veus que diuen que encara s’ha d’invertir més en l’immens patrimoni que tenim. És evident. Però amb aquest ritme i amb la col·laboració de tothom en pocs anys Tortosa lluirà com mai per a satisfacció nostra i dels turistes.

Ricard Forés Gargallo
és regidor de Promoció Econòmica
i portaveu d’ERC a l'Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. En la meva opinió per a que la recuperació del cas antic fora sostinguda i creixent, s’hauria de promoure la ubicació comercial de primeres marques amb els corresponents accessos de vianants, i oferint seguretat als visitants.

    ResponElimina
  2. lo de no obrir la Oficina de Turisme en caps de setmana era de jutjat de guardia!

    que passa a Tortosa, no venen turistes perque no hi ha oferta, o no oferim res perque no venen turistes?

    per cert, l'ultim cop que vam anar als Jardisn del Princep ens vam trobar en que no hi ha lavabos, només els que estan dins del bar, i el bar encara no havia obert - per tant, en 2 xiquets menuts al braç vam anar corrents costa avall a buscar un bar a Remolins. Ara ha canviat?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta