10 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Roig reclama a Espinosa la viabilitat d’una PAC 2013 compromesa perquè “els pagesos no siguin ni jardiners, ni funcionaris, ni servidors públics de la natura”

El senador planteja a Agricultura una bateria de propostes per aconseguir un Pacte d’Estat de protecció del sector primari
Joan Maria Roig ha interpel·lat avui a la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, durant la sessió de control al Govern, reclamant solucions “sense complexes” davant la PAC (Política Agrària Comuna) 2013. Roig ha plantejat la necessitat d’un compromís perquè “els pagesos no siguin ni jardiners, ni funcionaris, ni servidors públics de la natura” i evitar “una espiral de decadència” del sector primari.
Roig ha assenyalat que resulta “imprescindible aconseguir un Pacte d’Estat ja que l’assignació destinada a la PAC només és el 0,4% del PIB europeu”. Per fer-lo possible ha plantejat una bateria de propostes que haurien de passar per la prevenció de l’entrada de productes de tercers països que no compleixin els paràmetres de seguretat ambiental i laboral de la Unió. El senador ha reclamat també “la protecció dels nostres productes sensibles (avellana, arròs, olivera i determinades denominacions d’origen)”.
Una de les altres propostes passa, segons Roig, per “exigir un pressupost de la PAC que impedeixi el perill de la renacionalització de la PAC”.
Roig ha demanat concreció a la ministra Espinosa sobre l’esborrany de proposta de la PAC que ha enviat a les Comunitats Autònomes. Aquesta li ha assegurat que “es tracta simplement d’un document per pactar i negociar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta