10 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Esquerra va demanar en un Ple del Consell Comarcal i en un Consell d’Alcaldes l'any 2008 que Ascó no fos candidat a l'MTC

El president comarcal de la Ribera d’Ebre d’Esquerra, Josep Maria Sàez ha fet saber que l’any 2008, fruit d’unes declaracions de l’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, Esquerra ja va presentar una moció de rebuig al cementiri nuclear davant del Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquesta moció, tot i que es va obrir a negociació amb els grups polítics del Consell, no va prosperar per falta de suport. Segons Sàez “aquella moció refermava la posició presa pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en contra d’instal·lar el cementiri nuclear a la nostra comarca, i demanava que els alcaldes tinguessin lleialtat institucional al Consell Comarcal” de cara a la possibilitat que algun d’ells volgués demanar el cementiri.

Alhora, Esquerra demanava que el Consell Comarcal fos l’òrgan de debat per parlar del cementiri nuclear. En no prosperar la moció, es va demanar la convocatòria d’un Consell d’Alcaldes monogràfic per debatre la possibilitat que algun municipi de la Ribera d’Ebre fos candidat a acollir el cementiri nuclear. Esquerra, mitjançant Bernat Pellisa, ja va demanar reiteradament que hi hagués un debat públic, obert i transparent sobre la idoneïtat d’instal·lar l’MTC a la nostra comarca.

Josep Maria Sàez lamenta que “ara, hem vist com, interessadament, alguns alcaldes de la Ribera d’Ebre han defugit qualsevol tipus de debat públic, amagant fins i tot informació que disposaven”. Davant un procés de presentació de candidatures per acollir el cementiri nuclear que ha estat tendenciós, un joc de complicitats, fosc i opac; Sàez denuncia que “hi ha hagut una falta manifesta de debat públic”. Així pel republicà, “pels seus efectes i les seves repercussions, s’hauria d’haver debatut àmpliament a totes les institucions i en tots els nivells”.

A més, pel president de la comarcal d’Esquera “l’AMAC, pressionant el Govern espanyol, ja s’ha ocupat que el procés evités que les administracions més legitimades per decidir sobre aquesta qüestió fossin menystingudes”: el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Parlament de Catalunya i, en tota cas, els mateixos ajuntaments de la comarca.

Sàez ha recordat que la comissió informativa prèvia al plenari va tenir lloc el 23/10/2008, i la moció es va registrar el mateix dia, després de la Comissió Informativa General. La sessió del Consell d’Alcaldes es va celebrar el 13/11/2008. I a l’acta es veu clarament com els alcaldes que ara hi estan a favor hi van intervenir, segons Sàez, “fugint d’estudi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta