14 de febrer del 2010

[Opinió] 'Aquest carnaval a destemps, ha de ser sempre el Carnaval de Tortosa? ', carta d'Alons Navarro

Començo per constatar que l’Associació de Veïns de Ferreries és, i ha estat aquests darrers anys, l’organitzadora i la mantenidora del Carnaval a Tortosa. Els mostro la meva gratitud, a l’hora que enceto el debat, que transcendeix la pròpia Associació, de si és aquest carnaval, a destemps, el Carnaval que ha de tindre sempre Tortosa.

Per què la Rua del Carnaval Infantil no té lloc el dissabte de carnaval, com es fa a tot arreu? En la meva opinió, celebrar-la una setmana després ho considero un signe d’inferioritat, de proposta de segon plat - que no d’alternatiu, de que no ens ho acabem de creure.

Més enllà que aquesta festa no haja quallat com en altres viles, tampoc ens hem proposat de revifar-la. Considero indispensable que per part de l’Ajuntament es doni veu als jóvens per a que hi col·laborin. Tenim el potencial, tal com es demostra al Renaixement i als Reis. Algú entendria una cavalcada de Reis celebrada una setmana després?

Anem a pel Carnaval ara? Es tractaria de possibilitar que qui vulgui Festa, la pugui trobar, aquí, quan toca, i a casa seva. Com hauria de ser de normal.

Alons Navarro és veí de Tortosa

Més informació:  
-[Previsió] Carnaval 2010 de l'Associó de Veïns de Ferreries-Sant Vicent
-Tortosa, carnaval en plena quaresma

3 comentaris:

  1. La pregunta del Millon,te una resposta que sols val un centim.Si ja de per si,els tortosins anem a destemps sempre,que pot fer una assosiacio que te per president a una persona que va destemps del temps.Un altra pregunta seria,que fa una rua de Carnaval,DE FERRERIES!sortin a Tortosa? Alonso,a les properes el.leccions del barri,si et presentes,et voto!

    ResponElimina
  2. Qualsevol moviment ciutadà te força quan aquell es espontani, i per a que sigui espontani ha de ésser engrescador, i aquí les comparacions sempre seran odioses. La motivació no es cap actitud que depengui del govern de torn, ni tant sols d’una subvenció, sinó que es te, o no es te, i tot intent artificiós per motivar la gent esta condemnat a la llarga al fracàs.
    L’Alons Navarro admet que tenim el potencial per altres manifestacions cíviques, però pel que sembla amb aquesta no. Qui li ha de donar l’impulsa que sembla que li fa falta?

    ResponElimina
  3. Bé, vull donar la meva opinió, sincera i el més sezilla posible, es fa a destemps perquè si no fos així no anirien més que cuatre gats, i jo m'incloc o sigui cinc gats.
    Fa anys que una colla d'amics sortim cada any, però crec que aquet serà l'ùltim, és vergonyós el que va passar l'any passat i aquet, inviten a una comparsa d'un altra població, i per a que tornin i dit per la comparsa mateixa els i donen el primer premi, au! ja estan pagats! No senyors, si voleu que els tortosins participin i cada any sigui més i més participativa els premis són per la gent que hi participa i si s'invita a comparses que ja tenen un espectacle montat, doncs que treguin diners i que els paguin a banda. Però com a l'ajuntament això no els hi va, doncs ni s'esforçen en animar a la gent amb pancartes i altres formes, però clar és que el carnaval no tè subencions com altres events.
    Ara això si, ahir l'alcalde al tablao que de fer-mos vore si que en sabem.....!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta