17 de febrer del 2010

[Previsió] Unió de Pagesos plantejarà les seves demandes per millorar l’assegurança de l’olivera a la Taula Sectorial de l’Oli

Demà dijous, tindrà lloc la reunió de la Taula Sectorial Agrària de l’Oli d’oliva a petició de la Unió de Pagesos de Catalunya. Durant la reunió el sindicat exposarà novament els dèficits de l’actual assegurança de rendiments del sector de l’olivera i demanarà una aposta política decidida al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) per millorar-la. El sindicat ha demanat a Agricultura que a la Taula hi assisteixin el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, i la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, per abordar els temes que porten aquestes àrees.

Entre el 2010 i 2011 l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (Enesa) revisarà la línia d’assegurança agrària de l’olivera. Unió de Pagesos vol que sigui prioritària l’adequació dels rendiments assegurables als rendiments reals de les plantacions, ja que és l’única forma de fomentar aquesta línia d’assegurances. Actualment, a un oleïcultor que produeixi 60 kg d’olives per arbre només se li permet assegurar 2 kg olives per arbre (en el millor dels casos) si no ha contractat l’assegurança anteriorment. Per això, el sindicat demana que es creï un registre de plantacions oleícoles que serveixi de base a Agroseguro per determinar el rendiment real assegurable de cada productor i s’acabi amb l’arbitrarietat actual.

El sindicat també demanarà al DAR que articuli mesures de suport pels productors de l’Ebre, ja que només han collit de mitjana el 25% d’una producció normal. Aquest fet, sumat al descens del preu de l’oli, fa que moltes d’aquestes explotacions es trobin en una situació difícil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta