27 de febrer del 2010

Tortosa abocarà més de 19 milions a fer les noves piscines i el pàrquing subterrani de Ferreries

Aquesta setmana han començat els treballs previs de l'aparcament del Carrilet.

El nou complex d'aigua i salut de l'estadi municipal de Tortosa, més el pàrquing subterrani que també s'ha de construir a la plaça Joaquim Bau, tindran un pressupost global de més de 19,1 milions d'euros. El pàrquing tindrà un mínim de 290 places, i estarà connectat amb la zona esportiva. L'Ajuntament aprovarà dilluns l'estudi de viabilitat de l'aparcament i el projecte executiu de les piscines, per agrupar les dues obres en un únic concurs públic i que es puguen començar d'aquí a pocs mesos.
Aquesta setmana han començat els treballs previs del pàrquing del Carrilet, al barri del Temple, amb 193 places i un pressupost de 2,4 milions d'euros. Però el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau i les noves piscines, al barri de Ferreries, van pel camí de convertir-se en el projecte més costós i ambiciós de Ferran Bel. De fet, l'alcalde tortosí va detallar ahir que el complex amb piscines, el nou edifici administratiu i l'aparcament que hi haurà al subsòl de l'estadi tindran un pressupost de 13,6 milions d'euros. Una quantitat a la qual caldrà sumar els 5,5 milions més que costarà el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau, i que quedarà connectat amb el de la zona esportiva. En total, més de 19,1 milions d'euros; una xifra que supera lleugerament els 18,9 milions que l'Ajuntament i la Generalitat van acordar destinar al pla integral del nucli antic (Pincat).
De fet, aquest serà un dels retrets que tant el PSC com ICV esperen poder fer a l'equip de govern de CiU i ERC. Afirmen que el projecte de Bel és «faraònic», i que, amb el que costaran les noves piscines i l'aparcament, Tortosa podria fer un segon Pincat per acabar de recuperar el nucli històric. També han dit que el dret de superfície que el govern municipal ha previst sobre l'estadi representa «una hipoteca» sobre els terrenys, i que el projecte s'ha retardat perquè no hi ha cap entitat financera que vulga avalar l'operació. En aquest sentit, Bel va afirmar ahir que els números sí que surten, i va negar qualsevol problema de tipus econòmic. «El projecte continua endavant, tot i que a algú li puga doldre», va etzibar.
En aquesta línia, dilluns s'aprovarà en el ple ordinari l'estudi de viabilitat econòmica i financera del pàrquing de la plaça Joaquim Bau, així com l'establiment del servei públic i el reglament de l'aparcament, que haurà de tenir un mínim de 290 places distribuïdes en dues plantes. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va afegir-hi que el 65% de les places seran de rotació (la resta es podran vendre o llogar), i que les obres es trauran a concurs quan haja passat el període d'exposició pública. Per la seua banda, Bel va precisar que tècnicament són projectes separats, però que es farà un sol concurs públic per a les dues obres. «El projecte és molt complex i s'ha retardat perquè també calia lligar dos drets de superfície i una concessió administrativa», va dir l'alcalde.
Piscina d'estiu a Jesús
El ple de dilluns també servirà per tirar endavant una altra piscina, però no a l'estadi de Tortosa sinó a l'EMD de Jesús. Així, el ple aprovarà un conveni entre l'Ajuntament i l'EMD, per fer efectiva la disponibilitat d'uns terrenys que el consistori ha expropiat al costat del nou passeig de Jesús a Roquetes. L'Ajuntament va iniciar el procés l'any passat, i ara ja ha formalitzat l'expropiació de la finca. Per tant, l'EMD podrà disposar dels terrenys i aprofitarà una subvenció del pla únic d'obres i serveis de Catalunya per construir-hi la nova zona esportiva, que tindrà una pista poliesportiva amb vestidors i la nova piscina descoberta de Jesús, una de les reivindicacions més antigues del poble. Es tracta d'una peça de terrenys de 9.898 metres quadrats, que forma part de la finca de 43.800 metres quadrats que pertanyia a la promotora immobiliària Sitones SA. Més endavant, l'Ajuntament expropiarà la resta de la finca, per fer-hi la nova pista d'atletisme.
Publicat a ElPunt.cat

9 comentaris:

  1. Es posible que TeleTortosa,de Didac Barbera,encara estigue emitint com a plataforma de publicitat del gobern municipal,de CiU,acabo de veure a Pere Panisello despotricant contra la Vegueria i tot allo el que no siguen ells i s'em cau la cara de vergonya de pensar que allo ho estic pagant jo! que no teen dignitat o que? Ara sols falta lo de L'Ampolla dienli malnascuts als bombers per vulger desmontar l'estrategia electoral,quina colla!

    ResponElimina
  2. Lo "costumari ebrenc convergent" és mereix un Amades que els pose en solfa. Bé, o un Moreira.
    Amb la web de laGallina ja va haver un intent de "costumaritzar" els polítics ebrencs.
    Amb certa "mala folla".
    Pareguda a la que gasten actualment.
    Igual és que els "directors" son els mateixos.
    Com diu al web enllaçat:
    ...............
    21. El Delegat no vol perdre l'oportunitat
    i defensa un Pla ben consensuat.
    Però trànsfugues, vividors i militants d'oposició,
    maneguen, manipulen i aprofiten l'ocasió.
    A partir d'ara no importa la veritat.
    Sols importa denigrar al Delegat.

    ..............
    LaGallina.org Edició 09-02-2005

    ResponElimina
  3. Mr.Fer Be,s'anuncia a la prensa (amb fotos de J.C.Prats que ho copa tot)com el hacedor de totes les obres del municipi,obres sortides del Plan Zapatero,la pregunta del Millon: Quan conectara la llum de les obres acabades a Ferreries?

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. En quan a lo de les obres del Plan Zapatero, lo de Bel no te no, simplement barra.

    Dijous vaig assistir com a públic a la presentació de Tortosa ciutat del basquet 2010, i va presentar la pista de basquet de 3X3 i el futur pavelló del temple com a obres seues.

    De que estan finançades al 100x100 pel govern central res de res.

    Barra i pocavergonya es el que puc dir d'aquest home.

    ResponElimina
  6. Apa, no protestesseu tant, que quan us féssiu vellets podreu alliviar els vostres ossets i articulacions a la piscina...

    ResponElimina
  7. Jo a les piscines? Sera quan estiguen seques,Deu no em va fer amb aletes i escates,per aixo no ser nedar,sols espero el dia en que James Cameron fase Titanic" i em cride per fer de "doble" i puguerme ofegar de veritat!

    ResponElimina
  8. "Titanic 2" esta clar,no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta