31 de març del 2010

Nadal diu que la carretera d'Horta repara «en part» el deute amb l'Ebre

El conseller inaugura l'obra entre protestes de la plataforma de la Terra Alta i de Salvem lo Canalet.

«Catalunya té un deute amb aquestes terres, que ve de lluny i que probablement mai s'acabarà de saldar del tot», va admetre ahir el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, durant la inauguració de la nova carretera d'Horta de Sant Joan a Xerta. Segons Nadal, la finalització de les obres repara en part el deute del país amb les Terres de l'Ebre. Nadal va inaugurar les obres en solitari, ja que a última hora es va suspendre la visita del president José Montilla. Amb tot, el conseller va rebre les protestes dels contraris al parc eòlic d'Horta, i de Salvem lo Canalet, que rebutgen el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12) a Tortosa.

«El govern de Catalunya, en nom del poble de Catalunya, li deu, a aquesta part del país, tot allò que no té i ha de tenir», va sentenciar Nadal, just abans d'afegir-hi que la inauguració de la nova carretera d'Horta de Sant Joan a Xerta representa «la voluntat política i el compromís moral d'anar saldant aquest deute». «No sempre ha estat possible, ni hi ha hagut la voluntat de fer-ho», va remarcar Nadal. Així, el conseller va recordar que els alcaldes de la Terra Alta sempre li havien dit que era una actuació «molt urgent» i necessària, tot i que era una inversió milionària, en una zona poc poblada i amb complicacions de tot tipus, ja que la carretera s'endinsa al massís dels Ports. De fet, els alcaldes d'Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Benifallet i Xerta van aprofitar els parlaments –fora del protocol previst– per agrair l'esforç de la Generalitat i per destacar que l'obra millorarà la comunicació del Baix Ebre, la Terra Alta i la comarca del Matarranya.

Horta i Tortosa, a uns 25 minuts

Les obres a la carretera de Xerta a Horta de Sant Joan, amb un pressupost de 41 milions d'euros, han permès eixamplar i suavitzar els revolts a l'itinerari format per la T-330, la T-333 i l'N-230b. El recorregut ha quedat escurçat en uns dos quilòmetres, i els 20,6 quilòmetres actuals permeten anar de Tortosa a Horta en poc més de 25 minuts. De fet, Joaquim Nadal i el director general de Carreteres, Jordi Follia, van destacar que l'obra servirà per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció, així com la mobilitat a les Terres de l'Ebre i la connexió amb el Matarranya. Els treballs van començar l'octubre del 2006 i han hagut de fer-se per fases, tot habilitant desviaments alternatius i havent d'afrontar retards per la pluja, les nevades, el vent i l'incendi de l'estiu passat a Horta de Sant Joan. L'actuació es completarà ara amb una àrea de descans a la cruïlla amb la carretera del Pinell de Brai.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 31-03-2010 Pàgina 8

12 comentaris:

  1. Hi ha declaracions que son poc afortunades. Aquesta es una d’elles.

    ResponElimina
  2. Un Delegat que es creua de braços (veure la fotografia) es que els te ocupats...

    ResponElimina
  3. En una petita part, i tard.
    Pregunta: Creieu que els polítics son una espècie invasora?
    Resposta: Si, una espècie sapròfita.

    ResponElimina
  4. Heu vist la cara que foten el delegat del govern i el propi Nadal a la foto, quan miren a la noia de la pancarta?

    "què cony fot aquesta pesada per aquí" deuen pensar...

    Proposo una campanya per a que ningú d'aquestes terres vagi a votar!!

    ResponElimina
  5. Peró recorda que no anar a votar també és una forma de votar. La teva abstenció també se l'apropiaran, i potser els que menys t'interessa. O si?.
    Des de Falange a l'extrema esquerra passant per Ciutadans.

    ResponElimina
  6. Ja, ja, ja, ja Ximo!
    Encara estem en aquestes?
    Que diu la darrera enquesta del CIS de la credibilitat dels polítics?
    Ui, quina por fa la Falange de la JONS! I quina extrema esquerra fa por, el PCC de Fornos??
    A més, I AU! parla d'una campanya determinada, no de l'abstencionisme com a opció política per se, opció que tu combats com a partidari partidista.
    ....
    Avui faré punts pel pernil!
    I igual aquesta nit faig de natzarè i tot.
    Bones vacances als que en podeu fer!

    ResponElimina
  7. locelio, segur que no et caldrà gens d'esforç per comprendre que a mi m'és igual que votes com que no votes. Quant a partidari, evidentment, partidari del que jo dic; i partidista, pos en tant que partidari, segurament, però de mi.
    I aixo del pernil li has de dir a Mc Calan,.

    ResponElimina
  8. Eso eso ; que me lo diga a la cara...

    ResponElimina
  9. Lo de Bones Vacances?
    ;-)

    ResponElimina
  10. La noia de la pancarta si vol ser coherent, que done la volta per Gandesa o a camp a través en matxo.

    ResponElimina
  11. Lluissssssss, la noia de la pancarta, com tu dius, em sembla que es manifesta contra els molins i que a Horta van votar en contra, no contra la carretera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta