25 de juliol del 2010

El que no us podeu perdre de la Festa del Renaixement

Famílies nobles.
Un dels actes més representatius de la jornada de dissabte de la Festa del Renaixement és l'entrega dels estendards a les famílies nobles. La cerimònia tindrà lloc a partir de les 20.00 hores a la plaça de l'Ajuntament. Cada any, desenes de persones de Tortosa es vesteixen d'època simulant les famílies nobles que vivien a la ciutat al segle XVI, i la Festa del Renaixement els homenatja entregant-los els estendards de les figures històriques que representen. Els vestits són un veritable espectacle, i des de fa uns mesos també és possible contemplar-los al Centre d'Interpretació del Renaixement, en una exposició instal·lada a l'Espai Sant Domènec. En concret, enguany hi ha exposats tres vestits de la família Oliver de Boteller, a partir d'un acord amb la família reial Ballester-Adell. Els vestits van ser confeccionats durant els anys 2001 i 2002 al taller de Pilar Araujo, que en aquesta quinzena edició ha rebut l'Estendard del Renaixement, “per la seua valuosa aportació en el disseny i confecció de vestuari d'època durant els 15 anys de la festa”.

Espectacles, pagant
La major part dels espectacles de la Festa del Renaixement són itinerants o gratuïts, però també hi ha alguns espectacles d'aforament limitat i de pagament. Són el clàssic 'La Taverna d'Enrico'; 'Molt soroll per no res' i 'Don Giovanni'. El paquet per veure els tres espectacles té un preu de 18,90 euros. A banda, l'itinerari 'El passeig de les ànimes' i l'obra infantil 'El petit Despuig' demanen un donatiu de només un euro.

La desfilada
Diumenge, al marge de la missa renaixentista amb el cor Flumine del migdia, no us podeu perdre la Gran Desfilada amb els grups participants en la Festa del Renaixement. La sortida és del parc municipal (19.30 hores) i recorre l'avinguda de la Generalitat fins a la plaça de l'Ajuntament.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-07-2010 Pàgina 48

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta