13 d’agost del 2010

La plataforma Prou! desmenteix que ara vulga prohibir els correbous


La plataforma Prou! ha volgut desmentir aquest migdia, a través d'un comunicat de premsa, la informació apareguda avui al diari el Periódico de Catalunya, en la qual s'afirma que té pensat llançar una iniciativa legislativa popular (ILP) per prohibir els correbous. La plataforma desconeix les raons per les quals s'ha publicat la notícia d'aquesta manera i, "amb l'objectiu d'evitar confusions en la societat i el col·lectiu animalista", la plataforma Prou! ha volgut manifestar que es va crear "per a un objectiu específic i consensuat: el de presentar una ILP que abolís les curses de braus a Catalunya, objectiu que ha estat aconseguit".

De fet, la plataforma està formada per més de 150 organitzacions animalistes catalanes, i les decisions importants sempre han estat preses en assemblea democràtica. En aquest moment, Prou! està tècnicament diluïda, després d'haver acabat la seua feina, encara que els integrants de la mateixa continuaram amb la nostra tasca activista a les seues respectives organitzacions. Amb tot, la posició oficial de la plataforma sempre ha estat de "rebuig absolut als correbous", tot recordant que entre les diverses modalitats hi ha algunes de "molt cruels i on els animals pateixen", tal com han indicat al llarg de tota la campanya per l'abolició de les corrides. "Els correbous són una de les tantes formes de maltractament animal que existeixen", afirmen en un altre punt del comunitat, tot recordant que també hi ha altres esdeveniments en què es practica la crueltat amb els animals, com els circs, els espectacles amb dofins en els zoos, "on també hi ha patiment". Tot i així, les organitzacions pels drets dels animals no limiten la seua acció al món de l'espectacle, sinó també en promocionar i gestionar les adopcions d'animals de companyia, promoure les dietes vegetarianes o la roba sense contingut animal, entre moltes formes de lluitar en contra del maltractament als animals.

3 comentaris:

  1. Ara diu això, però al debat va deixar ben clar que la seva intenció era acabr també amb els correbous.

    ResponElimina
  2. Exacte Gutijaume.
    El que passa és que és una altra guerra que no entrava en els objectius de la plataforma Prou.
    Si mirem bé, aquesta llei només tanca una plaça, la Monumental, amb una indemnització de 300 milions pel Sr. Balanyà. Cap mal negoci per a n'ell i un tribut més a l'ineficiència per a la resta.
    Suposo que la lluita pel respecte animal haurà de tornar a la tasca de consciència habitual i l'espera de que siguen les persones les que se'n adonen que ja no calen aquestes demostracions de masculinisme humiliador. Que podem xalar sense maltractar i matar animals, i, si fos possible, sense menjar-nos-els, cosa força més difícil que acabar amb els correbous o les corrides.

    ResponElimina
  3. Estic d'acort,pero aixo de ser vegetaria es molt dificil per la simple rao que los humans som depredadors per naturalesa,tot i que ho trovo cruel,i preferixo ignora que la carn que menjo que es d'un animal mort.
    L'altre dia vaig anar per font domingo i font nova,i un pastor estava pasturant unes ovelles,eren molt carinyoses,pareixien gossos domestics i ames teien noms com queka o pochetina,nomes de pensa que un dia lis tallaran lo coll ja mentrava molta llastima,i vaig pensa que es una llastima que s'aigue de matar per sobreviure.
    Pero clar,lo tema dels bous es diferent,per la simple rao que s'els fa mal per a que uns insibilitzats xaliguen,i no me vingueu en que no els passa res,perque jo mateig vaig vore com a Campredo se moria un bou desangrat l'any 98 i d'amunt la gent seu pasava pipa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta