11 de setembre del 2010

Adéu a la Cinta més austera

La contenció pressupostària i l'avançament del curs escolar han afectat l'ambient festiu al llarg de la setmana ·
El monumental castell de focs tanca aquesta nit les festes, però demà hi ha actes fora de programa.

Tortosa s'acomiada avui de les Festes de la Cinta 2010, tot i que demà encara hi haurà actes fora de programa. Han estat unes festes populars però marcades per la contenció pressupostària, en què l'aplicació del nou calendari escolar tampoc ha ajudat. Tot i que el nou curs comencés dimarts, l'endemà del Dilluns de la Cinta –festiu a Tortosa–, la decisió municipal de no revisar el model de festes i de mantenir nou dies de festa major ha afectat negativament el programa. Així, ni dimarts, ni dimecres, ni dijous va haver-hi activitats fins a la tarda. Ahir sí que va haver-hi actes al matí, però perquè els centres educatius havien acordat fer festa. Les activitats més destacades van ser la XVI Festa del Xiquet, l'inici de les actuacions del Festival Ebre Terra de Vent i el XXVII Correfoc de les Terres de l'Ebre.

La tercera jornada de les activitats solidàries a favor de la Lliga Contra el Càncer, amb competicions d'esports de base a l'estadi municipal, obriran els actes festius d'avui dissabte. La cita més important és el torneig de bàsquet Ciutat de Tortosa, ja que la capital del Baix Ebre és enguany la Ciutat del Bàsquet Català. A més, s'instal·laran cistelles a tota la ciutat, ja que a les sis de la tarda s'intentarà batre el rècord mundial de persones botant al mateix temps pilotes de bàsquet, dintre de la caminada popular Mai caminareu sols. Finalment, a les 19.30 hores i al carrer Alcanyís, tindrà lloc la final del torneig Interbarris de bàsquet 3x3.

D'altra banda, el passeig central del parc municipal Teodor González serà l'escenari d'una trobada de gegants. A partir del migdia, les colles participants faran una cercavila per l'avinguda de la Generalitat, que arribarà fins a la plaça de l'Ajuntament. Després, se'n tornaran cap al parc pel mateix camí, per finalitzar la trobada amb una ballada al costat de la llotja medieval, on hi ha la Casa dels Gegants de Tortosa. Les Festes de la Cinta 2010 s'acabaran aquesta nit, després del monumental castell de focs d'artifici al marge dret de l'Ebre, amb el VI Festival Piràmide al pavelló firal i amb una festa revival al passeig central del parc. Hi actuaran Always, un grup de tribut a Bon Jovi, i Momo Version, una banda que versiona els èxits dels anys vuitanta i noranta.

Diumenge al migdia, però ja fora del programa oficial, hi haurà una festa d'homenatge a totes les Maria Cintes de la comarca, a la plaça de la Cinta, amb repartiment de panoli i l'actuació de Joseret i la seua rondalla. Al llarg de demà també hi haurà sardanes al parc, concursos de pesca fluvial i d'escacs, la cursa de la policia local i una exhibició de lluita lliure amb excampions del món.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta