11 de setembre del 2010

Clam institucional en favor de la vegueria de l'Ebre

Salvadó diu que el territori ha d'exigir a Madrid la restitució de l'Estatut i la vegueria ·
El delegat fa un toc d'atenció als partits.

Les Terres de l'Ebre “han d'exigir” al president del govern de l'Estat que compleixi la seva paraula de restituir les retallades a l'Estatut, i que impulsi la creació de la vegueria. Aquest és el missatge que ahir al vespre va voler llançar el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, durant la conferència institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre. Segons Salvadó, aquesta serà una Diada “absolutament marcada” per la sentència del Tribunal Constitucional, i també per la manifestació “històrica” del 10 de juliol. “Una manifestació en què les Terres de l'Ebre vam voler fer sentir la nostra veu reivindicant la vegueria de l'Ebre, davant de les retallades que una restrictiva i recentralitzadora sentència del Constitucional aplicava a l'Estatut”, va recordar.

Salvadó va lamentar que ara Madrid té “un major paper” en la constitució de la vegueria, i que encara caldrà “continuar estirant del carro durant un temps”. Amb tot, el delegat va assenyalar que el conseller Ausàs ja negocia amb l'Estat les reformes legislatives necessàries. “Però ens cal, i demano a tots els partits catalans en aquest curs parlamentari que comença, l'impuls i el suport, al Congrés dels Diputats, a les iniciatives necessàries per portar a terme les modificacions legislatives oportunes per facilitar la constitució de la nostra vegueria”, va sentenciar el delegat, fent un toc d'atenció a les forces polítiques. Sobretot a CiU, que ha carregat amb duresa contra la llei de vegueries aprovada pel tripartit.

La conferència institucional va anar a càrrec de la flixenca Aurora Masip, directora general de Comunicació del govern català, sobre la convivència entra la comunicació i la política. La música va anar a càrrec de la formació de vent Terranova Brass Quintet, que va interpretar peces d'Enric Morera, un recull de temes populars catalans i Els Segadors.

Publicat a ElPunt.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta