11 de setembre del 2010

L'Ebre reivindica la catalanitat de la jota a Miravet i Deltebre

La primera Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, organitzada a Miravet per entitats riberenques amb el suport del Consell Comarcal, ha servit aquest 11 de Setembre per reivindicar el ball tradicional de molts municipis de les Terres de l'Ebre. En total, es calcula que unes 500 persones han participat en els actes de la plaça de l'Arenal, just al costat del riu. El president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, ha mostrat la seua satisfacció per poder assistir a la primera festa de la jota, "un fet que serveix per retrobar la nostra identitat". Pellisa ha recordat que la festa neix amb la voluntat de ser itinerant. De fet, la primera diada s’ha fet ha Miravet perquè la seua és la darrera jota que s'ha recuperat a la comarca. En aquest sentit, des de l'organització s’han marcat l'objectiu de recuperar cada any les jotes dels municipis que encara no ho han fet.

D'altra banda, també s'han ballat jotes a Deltebre, en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. Així, després d'un discurs de l'alcalde, Gervasi Aspa, el ball dels gegants Roc i Assumpció ha continuat amb l'actuació de la Jota a la Plaça, l'AM Sol del Delta, la banda de música l'Espiga d'Or i la Colla Sardanista de Deltebre. Els actes en aquesta població del Baix Ebre han acabat amb el cant dels Segadors.

Foto: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

1 comentari:

  1. Convergència d'Amposta reivindica (un anys més!) els seu catalanisme "d'aparador" amb una ballada de sardanes i ignora (un anys més!) que el nostre ball més típic és la jota.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta