7 de setembre del 2010

Trànsit demana precaució a les carreteres del Delta per l'inici de la recollida de l'arròs

Maquinària agrícola en un camp d'arròs del Delta.
Foto:
Manel Zaera a Flickr.
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat precaució per la circulació de maquinària agrícola al Delta de l'Ebre, amb motiu de la campanya de recollida d'arròs. L'afectació viària començarà el 10 de setembre i s'allargarà fins la primera quinzena d'octubre. La campanya de recollida d’arròs al Delta implicarà la circulació a les carreteres d’un elevat nombre de maquinària agrícola, tractors amb remolc i màquines segadores. Per tot això, l'SCT  demana als conductors que circulin per les vies afectades que extremin les precaucions, mantinguin les distàncies de seguretat i maniobrin amb cautela en casos d’avançament. Les grans dimensions dels vehicles que realitzen la recollida d’arròs i la velocitat reduïda a la qual transiten, fa que l’SCT també recomani reduir la velocitat en aquestes vies, especialment en els trams de menys visibilitat, per tal d’evitar topades i encalços.

Es preveu que el període d’afectació es prolongui fins a la primera quinzena d’octubre, tot i que aquest fet depèn de les condicions meteorològiques. Les carreteres per les quals circularan els transports agrícoles i que es veuran afectades pels treballs de recollida de l’arròs són: N-340 (variant d’Amposta), C-12, TV-3454, TV-3454a, T-340, TV-3409, TV-3451, TV-3401, TV-3403, TV-3404, TV-3405, TV-3406 i TV-3408.

4 comentaris:

  1. Perdona Gustau, però aixo de recollir no em sona gens bé. vols dir que no és segar?.
    Recollir potser seria millor quan parlem d'olives, ametlles, garrofes d'enterra.

    ResponElimina
  2. I després de segar l'arròs què faràs? El deixaràs al camp o el recolliràs?

    ResponElimina
  3. Home, pel que veig no soc l'únic que pensa el mateix:

    http://www.3cat24.cat/noticia/841588/montsia/Transit-demana-als-conductors-extremar-les-precaucions-pels-treballs-de-la-sega-de-larros-al-Delta-de-lEbre

    No serà que, massa sovint ens limitem a transcriure literalment els comunicats ( titulars inclosos )que envien els gabinets de premsa d'institucions, organismes etc.?

    Per altra banda, que l'arros no se sega i se recollís al mateix temps?
    Nomes podries recollir-lo o arreplegar-lo si el tornessis a deixa a terra després de segat. Pero vaja, no té la menor importancia, simplement que a mi em sembla més oportú lo de segar.

    ResponElimina
  4. Tens raó, potser és millor parlar de la sega de l'arròs. Sobretot, perquè aquí ho diem així.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta