10 de novembre del 2010

[Àudio] Ferran Bel: 'A Tortosa, el debat sobre el monument està mort'

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel ha afirmat aquest matí que a la ciutat el debat sobre la retirada del monument franquista "està mort", i que la majoria dels tortosins volen que el monument que Franco va inaugurar el 1966 continuï en peu. Ha estat en declaracions al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Manel Fuentes."A Tortosa hi ha un recolzament absolutament majoritari, i li parlo amb coneixement de causa", ha assegurat Bel. Segons l'alcalde, el monòlit franquista “es veu com un monument integrat al paisatge de la ciutat, independentment del moment que es va construir”. A més, Bel ha afirmat que “tots els símbols que evocaven el règim del dictador general Franco ja han estat suprimits". Una asseveració que poc després ha desmentit Mireia, una veïna de Tortosa que ha trucat al programa de Fuentes, tot recordant als tertulians que el monument encara conserva "una àguila enorme". Siga com siga, Bel ha opinat que mantenint el monument no s’incompleix la Llei de Memòria Històrica, i ha destacat que ni els partits d'esquerres ni cap moció popular no van proposar que es retirés durant els vuit anys que el socialista Joan Sabaté va governar Tortosa.

*Tot seguit, podeu escoltar íntegrament la intervenció de l'alcalde de Tortosa al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', o bé anar directament al web de l'emissora:

15 comentaris:

  1. Flipar es assumir la opinió majoritària d’un poble ?

    ResponElimina
  2. JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA!!!!!!

    això no s'ho creu ni ell

    ResponElimina
  3. Aquí sembla que confonem molt les coses i, per suposat, ningú n'estem exclosos.
    Mc. Calan, no és pot flipar amb unes paraules, unes manifestacions inclús amb una decisió d'un ple municipal i a la vegada acceptar-la democràticament?
    Aquí no vam ser molts els que fliparem amb l'aprovació democràtica del PHN? que tu no flipes moltes vegades ( o sempre ) amb les decisions del govern de la Generalitat? No son molts els que han/em flipat amb la decisió democràtica del Parlament sobre les corrides de bous?. Llavors, a veure si ens assosseguem una mica.
    Dit això, també m'agradaria afegir que a les pròximes eleccions municipals, tots aquells que ara han votat a favor de la retirada del monument, ho porten al programa electoral.

    I per a flipar, flipar, escoltant a l'alcalde dient per a tot Catalunya que li consta que la IMMEMSA MAJORIA de tortosins esta a favor del monument. Pos bé, que ens ensenyi l'enquesta o la recollida de firmes que ha fet.
    De moment, a la votació del Ple, aquesta immensa majoria no es va fer visible.

    ResponElimina
  4. Em volen posar al nínxol!
    Segueixo fluix de pròstata.
    Uuuuuiiiii

    ResponElimina
  5. I el bonic que hagués estat decretar la mort del debat i rebuig a la moció el 20-N. Llastima per poc.

    ResponElimina
  6. Lo debat està mort? Què som zombis tots natros? Ferran, per favor, no caigues tan baix.

    ResponElimina
  7. Suposo que Bel haurà escollit una mostra significativa de tortosins (amics i familiars no val) i ha extrapolat els resultats. Altrament, no m'explico com pot estar "absolutament" segur del que diu :-/

    I jo pregunto, esgotada la via politica, hi ha alguna possibilitat de portar-ho per via judicial, per incompliment de la llei que obliga a retirar els simbols franquistes?

    ResponElimina
  8. Fa 8 hores que he escoltat les declaracions i encara flipo (i aixo que abans tenia bona impressio de Ferran).
    Flipando vengo, flipando voy .........

    ResponElimina
  9. I de bades Brian. Bé, l'adsl que es un pico.
    Només puc oferir-te vi de la Ribera d'Ebre, criança això si, per continuar el flipe.
    Per cert, perquè no es promociona aquest producte?
    Que no és ebrenc?
    Que no és bo?
    Un altra comarca amb dèficit de tot menys de nuclears, embassaments i abocadors i un PIB fantasma.
    Les impressions, que sempre son incertes, depenen més dels elements subjectius que l'objectivitat meridiana d'aquests xous als que ens acostumen els consistoris tortosins.

    ResponElimina
  10. quin producte proposes promocionar, el vi de la Ribera, o el surrealisme tortosi ?
    Pensa que hi ha gent que paga per anar al museu de Dali a Figueres tenint el que tenim aqui gratis .... :)

    no trobo "flipar" al diccionari, pero, copiant a Woody Allen, puc affirmar que per mi el que sento ara si no és un flipe, és alguna cosa tan semblant que tan em fot la diferencia ...

    ResponElimina
  11. No entraré en etimologies, i menys sobre una llengua que no domino gens.
    Ara que, alguna cosa em dona voltes, te res a veure?
    Punt interessant.
    Diguéssem que soc transversal i aprofito la collita d'audiència.
    Sobre tot després d'assabentar-me dels fitxatges de Laporta.
    Tortosa, el surrealisme viu!
    Vine als plens de l'ajuntament!

    Aviam a qui li venem!
    Com no sigue als "japos".
    A que faig com l'Aznar?
    Vaja pasta que li dona la seva S.L. familiar!
    S'ha de ser famós, però, i tindre un gendre íntim del Bernie Eccleston,lo propietari de la F1
    I és que no son hores, seguim en la festa, que ve d'ahir, que no d'abans d'ahir.
    Al mal temps, bona cara.
    Com deia en un altre post, les oportunitats tornen. Pillar-les és una altra història.
    Nanit

    ResponElimina
  12. Com diu lo Sr. Bel, RIP...jo no sé perquè flipeu tant, estava cantat que la cosa acabaria així. Bel, té molt de carisma entre los TDTLV (Tortosins De Tota La Vida) i ja sabem quina és la ideologia de molta d'aquesta gent (no tots, és clar). Tot tronades de tardor abans de les eleccions. Lo bo és que un col.lectiu com Panxampla ha aconseguit fer-se escoltar, la qual cosa és aire fresc per a una ciutat tan ancorada a un cert passat com Tortosa.

    ResponElimina
  13. Eset home se veu que cada dia es xupa el dit, el treu per la finestra i decideix quina és la opinió majoritària de la gent de Tortosa!!! jajajaja!!!

    Que més voldria ell que el debat estés mort i ben mort!! O millor dit "atado y bien atado"!!!

    Bel ha fet el pena i la Roigé detràs i amb lo de Bau...n'hi ha per a llogar-hi cadires!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta