15 de gener del 2011

Demanaran l’acarament de Delta Zero


L’advocat de Carles Font no l’acceptarà si la instrucció continua al jutjat de Gandesa ·

L’advocat dels familiars de dos dels cinc bombers morts en l’incendi d’Horta de Sant Joan, Pau Simarro, ha anunciat que en els propers dies hauran de demanar a la jutgessa de Gandesa l’acarament de Delta Zero amb els altres comandaments. Bombers “d’igual rang o superior al seu” que hi havia la tarda del 21 de juliol del 2009, en el moment de l’atrapament mortal de la unitat dels GRAF de Lleida.

Delta Zero és Carles Font, qui era el responsable del dispositiu dels Bombers durant la tragèdia a l’incendi d’Horta de Sant Joan. Dijous, va haver de declarar en condició d’imputat com a presumpte autor de cinc delictes d’homicidi imprudent per omissió, i d’uns presumptes delictes de lesions i danys al bomber que va resultar ferit greu. “Com que ell creu que hi ha altres persones que són responsables, haurem de demanar l’acarament i la imputació d’altres comandaments”, ha avançat Simarro, que ha afegit que ara caldrà veure qui eren Bravo Zero, Charli Zero i GRAF01, entre altres indicatius citats per Font durant la seua declaració al jutjat de Gandesa. “En el Departament d’Interior hi ha hagut gent que ha pressionat els testimonis, començant per l’alcalde d’Horta de Sant Joan, a qui li van dir que canviés la declaració”, ha advertit.

[Àudio]
-L'advocat de les famílies dels bombers morts a Horta diu que demanaran l'acarament entre Delta Zero i la resta de comandaments a l'incendi

Per la seua banda, l’advocat de Delta Zero, Xavier Melero, ja va dir divendres que no acceptarà l’acarament de Font amb altres comandaments dels Bombers, mentre la instrucció continuï als jutjats de Gandesa. Melero va fer aquest advertiment amb motiu d’una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio. Melero, que dijous va demanar el sobreseïment parcial de la causa contra el seu client tot al·legant indefensió, va remarcar: “Aquí mai, a l’Audiència Provincial de Tarragona, sí; però en el context en què s’ha produït la instrucció en el jutjat de Gandesa, no”. De fet, la defensa de Font voldria recórrer a l’Audiència després d’una possible denegació del sobreseïment.

Foto: Vilaweb

5 comentaris:

  1. Pos jo crec que la jutgesa d'este cas, s'està portant la mar de bé. Cosa que no diria per exemple d'altres(cas, Palau de la Música)

    ResponElimina
  2. Si els esforços que estan dedicant els empressin de forma proporcional per perseguir els delinquents de veritat, estaria d'acord. Pero es evident que no es el cas. No se si en 1 any i mig ha tingut temps de llegir els 10.000 folis, però ho dubto.

    ResponElimina
  3. 10000/547,5=18,26
    No és cap exageració 18 folis al dia.
    Només ho comento per pura matemàtica.

    ResponElimina
  4. Ara, jo no sé si després del foli 10.000 me'n recordaria massa del que fa 24.
    Penso que cal alguna cosa més, que la simple ( i única ) lectura, per arribar a una conclusió.

    ResponElimina
  5. Si Jotabé, calen anotacions, conclusions parcials, preguntes i línies d'investigació accessòries, d'aquí l'any i mig.
    És precisament lo que solen fer els jutges cada dia. A més ells son meta-advocats, imagina el poder de lectura!
    Fes tu mateix la prova, per exemple amb "El pèndul de Foucault" d'Eco, o "El nom de la Rosa", son 600 pàgines/folis aproximadament i poc fàcils de llegir, això si amenes. Aviam quant et dura el llibre, en hores, i multipliques per 2, et sortirà el nombre de dies que trigaries en llegir-te els 10000 folis, a vuit hores/dia. A mi em surt 144 dies. Ergo, temps de sobra per fer tots els afegitons que hi calen. També he de dir que Eco m'enxisa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta