14 de gener del 2011

La declaració de Delta Zero: estendre les responsabilitats per diluir les culpes


L'advocat de Delta Zero va criticar que el seu client no hagi pogut declarar fins més d'un any després de l'inici de la instrucció del cas, i després d'un judici mediàtic paral·lel, ple de falsedats. Així, el lletrat Xavier Melero va demanar a la jutgessa el sobreseïment parcial de la causa. Si la jutge denegués la petició, la defensa podria apel·lar contra la interlocutòria i recórrer a l'Audiència de Tarragona, per intentar retirar la jutgessa de la instrucció (tot i que la titular de Gandesa no seria l'encarregada de jutjar Font). Segons Melero, “totes les acusacions fetes al seu client són nul·les de ple dret”, perquè no s'ha identificat encara quina pot ser l'omissió de Font, ni hi ha indicis de la comissió de cap delicte. A banda, l'advocat de les famílies de dos dels bombers morts, Pau Simarro, creu que Font “amaga alguna cosa” si ahir no va voler respondre més preguntes que les que havia pactat i “memoritzat”amb la defensa. A més, considera que vol derivar responsabilitats per diluir les culpes, quan diu que no era el màxim comandament del dispositiu. Ara, les acusacions es volen coordinar per demanar la imputació dels comandaments i dels alts càrrecs del govern, que, segons Simarro, haurien coaccionat i amenaçat algun testimoni.

Publicat a l'Avui i El Punt

3 comentaris:

  1. Quin titular més tendenciós.

    ResponElimina
  2. Home, no sé sí tendenciós, però el que fa falta com a mínim, al titular, son unes cometes. La teoria d'estendre les responsabilitats és la que defensa l'advocat de les famílies, Pau Simarro.
    Vull pensar que no té que veure el que, l'advocat, sigui un dels candidats a micro obert dels periodistes de l'Ebre, com se'ns explica en un altra noticia de La Marfanta.

    ResponElimina
  3. Amics, aquesta és una peça d'anàlisi, de tipus interpretatiu. Per això té un titular més opinatiu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta