14 de gener del 2011

Delta Zero sosté que no era el màxim comandament a Horta


El cap dels bombers durant l'incendi només respon a les preguntes del seu advocat, que ha demanat que s'anul·li el procés al·legant indefensió · Les acusacions volen reclamar a la jutgessa noves imputacions ·

Carles Font, conegut com a Delta Zero i responsable del dispositiu dels Bombers durant la tragèdia a l'incendi d'Horta de Sant Joan, va declarar ahir com a imputat al jutjat de Gandesa. Però Font només va declarar durant una hora i mitja. Al novembre, la jutgessa el va imputar-lo per les morts dels cinc bombers del GRAF de Lleida, la tarda del 21 de juliol del 2009. En concret, la interlocutòria de la jutgessa imputava Delta Zero com a presumpte autor de cinc delictes d'homicidi imprudent per omissió, i d'uns presumptes delictes de lesions i danys al bomber que va resultar ferit greu.

Font es va acollir al seu dret de respondre només a algunes preguntes, i només va contestar les que va fer-li el seu advocat, Xavier Melero. Ni la jutgessa que instrueix el cas, ni el ministeri fiscal, ni els advocats de les diverses parts implicades en la causa van poder fer preguntes a Delta Zero, que va arribar i va marxar del jutjat de Gandesa acompanyat per una vintena d'efectius i comandaments dels bombers. Un gest solidari dels seus companys amb Font, que es va mostrar tranquil i distès enmig de l'expectació de càmeres de televisió, fotògrafs i periodistes.

La declaració de Font es va basar en l'afirmació que, tot i que oficialment ell era Delta Zero quan el foc va atrapar els bombers de la unitat GRAF de Lleida, “aquell dia hi havia comandaments d'igual rang o superior al seu”. En concret, Font es va referir als indicatius Bravo Zero, Charli Zero i GRAF01, entre altres comandaments. En aquest sentit, també va declarar –com ja ho havia fet davant dels Mossos– que no podia ordenar l'evacuació dels GRAF perquè són unitats independents, amb una estructura pròpia i especialitzada. Font va defensar que va haver-hi coordinació entre els diversos comandaments. A més, va dir que mai va deixar la zona de maniobres de l'incendi, i que era localitzable durant l'extinció del foc.

[Àudios]
-Pau Simarro valora la negativa de Delta Zero a respondre les preguntes de la jutgessa i les acusacio
-L'advocat de les famílies dels bombers morts a Horta diu que demanaran l'acarament entre Delta Zero i la resta de comandaments a l'incendi

Publicat a El Punt i l'Avui



Imatge: TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta