12 de gener del 2011

[Tribuna] 'Enhorabona, Xavi!!! Però ara ets el delegat', per Joaquim Paladella


Ens deia el President Mas que a la seva administració volia “els millors”. Ja se sap que això dels millors és segons els ulls amb què es mira. És evident, però, que el cas del desplegament del Govern a l’Ebre, i més concretament amb el nomenament de Delegat del Govern, aquesta proclama no és compleix en cap cas, almenys als meus ulls.

Tots saben, i sinó ja els ho dic jo ara mateix, que Xavi Pallarès i jo mai hem pensat igual, ni hem fet les mateixes coses, ni de la mateixa manera, ni tan sols les intencions són les mateixes. De fet sempre he proclamat, i proclamo també avui, que si d’alguna cosa estic content és de ser totalment diferent de Xavi Pallarès. És, en conseqüència ben lògic, que per a mi, és el pitjor Delegat del Govern que puguem tenir a l’Ebre. Això, però, no treu que avui li doni l'enhorabona i li desitgi sort i encert.

El President de la Generalitat ha nomenat a tots els Presidents territorials de CiU. Quina casualitat que aquests siguin els millors. És aleshores ben clar que amb aquestes designacions el que busca és el control polític al territori, d'acord amb els interessos del seu partit. Veurem però, si aquests interessos són els del país i del nostre estimat i necessitat territori.

És indiscutible que Xavi és una persona que ha fet grans mèrits per a CiU i que compleix a la perfecció aquest perfil. És treballador i espavilat sense cap dubte, però ningú em sabria enumerar un sol fet seu en benefici de Catalunya, del nostre territori o de la seva gent. Ara és la seva oportunitat.

Avui, però, és el nostre Delegat del Govern, també el meu. Ho és en un temps difícil i molt complicat on cadascú ha de treure el millor de si mateix i, a més, tenir sort. Xavi sap que pot ser el Delegat de tots o ser només el guardant dels interessos de CiU al territori. Ell ha de triar.

Si la tria és la de ser el Delegat del Govern de tots, fins i tot jo estaré al seu costat. És la seva oportunitat, però també ho és, per necessitat, la de la gent de l’Ebre. Seria en conseqüència la nostra obligació donar-li aquest suport pel bé de la nostra gent i de la nostra societat, més en aquests temps que ens toquen viure.

Avui, el meu desig és donar-li l’enhorabona al nou Delegat. Voldria, però, que entengués el que li vull dir. I és que és el nostre Delegat del Govern. Sí, el de “tots”.

Joaquim Paladella Curto
és alcalde de Batea i exdiputat del PSC.

8 comentaris:

  1. Bufff! Quanta floreta llençada a mig hivern...
    Al Territori el que volem són POLÍTICS DIGNES!!! I que més dóna si són d'uns o dels altres si a l'hora de la veritat els que han de ser els nostres representants no defensen els interessos dels Territori i la seua gent i sempre tenen la mateixa resposta: "Sí, sinyor".
    Per a quan una defensa clara de les Terres de l'Ebre? Els d'abans, econòmicament van fer alguna cosa però a l'hora de la veritat...desaparació. I els d'ara? Els d'ara saben on està l'Ebre?

    ResponElimina
  2. De moment, a l'hora d'anomenar Consellers i alts càrrecs ( excepte Sancho ) sembla que molt, molt, no se sap on és l'Ebre.
    Peró seria convenient no oblidar mai que, formalment, els Delegats territorial, ho son de la Generalitat, no del territori.
    De representant del territori, ara per a ara, no n'hi ha cap. Inclús els diputats, oficialment, son representants de la província ( demarcació, que agrada més ), no de les TTE. En aquest sentit ho es tant el senyor Poblet com la Sra. Roigé.
    Per cert Paladella, no entenc tanta animadversió personal ( reconeguda ) i el tracte tant familiar: " Enhorabona Xavi " ( o Francisco Javier )

    ResponElimina
  3. Jo ja vaig opinar al meu blog:
    http://laviaaugusta.blogspot.com/2011/01/delegats-o-comissaris.html

    ResponElimina
  4. Jo a diferència d'aquest bon senyor, li desitjo el pitjor politicament parlant.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Arjub com sempre, els d'abans no li agradaven i els d'ara sembla que tampoc, i es que per a encertar-li el gust al xiquet n'hi ha un fart i l'olla plena. Vinga va, a vore si a les municipals hi ha més sort i no s'ha de passar quatre anys reclamant als altres la dignitat, la competència, la vàlua i la militància ebrenca que només ell pot avaluar a la resta. Amén.

    ResponElimina
  7. Sneijder, de què parles? Que et penses que sóc l'únic que pensa que no tenim polítcs dignes? Pregunta a la getn del teu voltant a vore què en pensen dels polítics ebrencs, siguen del color polític que siguen, groc, verd, blau, roig o lila. La gent a qui li preguntes, que et facen la seva avaluació. No saben defensar l'Ebre, no saben defensar els llocs de treball de l'Ebre, no saben fer valer el Territori, en canvi, el despotisme il·lustrat continua tenint l'aixeta oberta a les Terres de l'Ebre i els projectes que arriben aquí baix són parcs eòlics, residus nuclears, el CAT venen aigua a munts al Camp de Tarragona, abocadors d'escombreries de Barcelona a les TTE,...tu maiteix Sneijder.

    ResponElimina
  8. Bona nit Arjub,
    De polítics, de mestres, de lampistes, de fusters, de mecànics o de pagesos al territori n'hi ha de dignes, de no tan dignes i de migpensionistes, com a totes les cases. Per a mi aquest no és el problema, el problema és que aquells que avalueu a la resta us considereu majoritàriament apolítics i per tant, tot i la críica permanent sou incapaços de presentar-vos i oferir l'alternativa política, social, econòmica i cultural que el nostre territori tant necessita persortir-se'n del pou. Ho dic perquè hi ha gent del meu voltant que pensen el mateix que tu però, quan els faig la proposta me diuen que de que vaig, que ells a casa i criticant estant de puta mare. Tens tota la raó en quant a que el territori està rebent tot allò que la resta del país no vol; t'has pregunat si ens mereixem alguna cosa més? Trobes que si no som capaços de posar-nos d'acord per desdoblar l'eix de l'Ebre vindran els de la ciudad condal a solucionar-nos el tema, trobes que no som la riota d'Europa quan plantegem desviar un eix viari de velocitat alta que ha de comunicar el nord i el sud de l'Ebre, per a salvar cuatre xalets il·legals dels amics de Panisello a Jesús?
    I així en tot o quasi tot. Ara bé, això no lleva que el veredicte de la ciutadania a les urnes sigui sobirà i molt respectable, per tant, cent dies de gràcia per a no perdre la dignitat tant d'hora.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta