12 de gener del 2011

Xavier Pallarès: un polític amb molta “mili”

El nou delegat a l'Ebre va començar en política el 1995, quan CiU va desbancar ERC a Arnes · Va ser professor a l'Hospitalet en l'inici de la immersió lingüística ·

Xavier Pallarès és l'alcalde d'Arnes, un poble de la Terra Alta de poc més de 500 habitants. El nou delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre tenia el perfil polític i institucional que buscava Artur Mas per ocupar el càrrec. De fet, ja feia mesos, potser anys, que el seu nom apareixia el primer en les travesses, si CiU tornava al govern. Nascut a Tortosa el 1964, Pallarès és alcalde d'Arnes des de fa gairebé setze anys, primer sense carnet i en una candidatura de joves que va aconseguir desbancar ERC de l'Ajuntament. Així, el 1996, amb l'aval d'històrics com ara Josep Mariné i Francesc Bové, es va fer de Convergència, i el mateix any va ser nomenat president de CDC a la Terra Alta. Una comarca que ja estava dividida pel model d'implantació dels parcs eòlics i en què CiU se sentia amenaçada per la pujança dels independents de la UPTA i dels partits d'esquerres. Amb tot, el seu creixement com a polític va començar el 1999, quan va ser elegit president del Consell Comarcal de la Terra Alta. CiU acabava de perdre l'alcaldia de Gandesa, i Pallarès es va convertir ràpidament en l'home de referència de Convergència a la comarca. En aquest context, un dels seus gestos més valorats va ser quan Arnes va renunciar a rebre parcs eòlics. Altres polèmiques mediambientals, com ara el transvasament aprovat pel govern del PP, també van esquitxar els primers anys de Pallarès com a president de CiU a les Terres de l'Ebre, càrrec que ocupa des del 2003. Una federació ebrenca que Mas va crear a instàncies de Joan Maria Roig i de Francesc Sancho, amb qui Pallarès va arribar com a diputat al Parlament el 2006.

Casat i amb dos fills –David, de 18 anys, i Dídac, de 3–, Pallarès es declara un enamorat de l'agricultura, del motociclisme i del futbol. És soci del Barça des del 1986 i en el seu perfil de Facebook hi ha una foto d'un Pallarès molt jovenet, amb una senyera i una bandera blaugrana, en la final de copa del 84. Durant nou anys, va treballar a Caixa Tarragona, però en realitat és diplomat en magisteri. Pallarès va arribar a fer de mestre entre els anys 1986 i 1989, en l'inici de la immersió lingüística, en un col·legi del barri de Can Serra, de l'Hospitalet de Llobregat. Visita el barri sempre que pot i amb alguns exalumnes s'hi ha retrobat, gràcies al Facebook. Però amb 27 anys va ser cridat al servei i va marxar nou mesos a Melilla, on va fer de soldat i “molta mili, tota la mili que es podia fer allà”.

Publicat a El Punt

Foto: Grup de CiU a Facebook

3 comentaris:

  1. No sé sí parlem del mateix, però la Generalitat el que dona com a Delegat oficialment és un tal Francisco Javier.
    cliqueu

    ResponElimina
  2. Molt bona la puntualització. Després direm que "som els més catalans, ens ficarem la barretina i ballarem sardanes... I, per suposat, votarem CiU!"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta