12 de gener del 2011

Salut nega que hi hagués cap inspecció al CAP Baix Ebre el dia de Reis


Els veïns del barri tortosí de Ferreries van veure sorpresos, dijous al matí, que una persona que semblava una inspector de Salut estava prenent mostres i fent fotografies al voltant del CAP Baix Ebre. En aquell moment, el centre es trobava tancat perquè era el dia festiu de Reis, i va haver de saltar la reixa de ferro que barra l'accés al recinte, per poder prendre les imatges. Però fonts de l'Agència de Protecció de la Salut a les Terres de l'Ebre han volgut aclarir que aquesta no és la manera de procedir dels treballadors de Salut Pública en les inspeccions, i que el dia de Reis, que era festiu, no en va haver-hi cap al centre d'atenció primària de Ferreries.

Només en els dos primers dies de l'entrada en vigor de la nova llei antitabac, Salut va fer fins a 130 inspeccions en locals de restauració de Catalunya, amb més de 800 inspectors desplegats arreu del país. En l'àmbit sanitari, els hospitals tenen els seus propis sistemes de seguretat, i se'ls ha enviat informació per reforçar la senyalització i definir quin és el recinte del centre. En cas que algú estiga incomplint la normativa de Salut Pública, es pot cridar a l'autoritat si alguna persona es nega a sortir del centre cap a un espai en què sí que es puga fumar. En aquest cas, la policia local tindria capacitat per identificar i multar una persona si està fumant infringint la llei. En els últims quatre anys, s'han fet a Catalunya unes 18.000 inspeccions anuals sobre el compliment de la llei antitabac.

9 comentaris:

  1. Acabo d'arribar d'aquest lloc,trobo que els inspectors hi haurien de tornar per veure com els metges,com es diu vulgarment fan visites de metges,quatre minuts de rellotge!
    La primera visita me la donen fa un mes,analitiques per quinze dies despres,torne a principis d'any...per aixo de les feches entrañables.Torno avui,el titular no esta, m'atent un metge extrager,esta be em diu,ja tornara quan estigue le metgesa,que es la sustituta del titular.
    Jo continuo igual,fotut i pagant la meva quota a la Seguretat Social cada mes...
    Inspectors? Au vinga!

    ResponElimina
  2. Suposo que el teu metge/ssa de capçalera, Marmajoso, també deu tindre deu dies d'espera. I d'aquí per amunt, com els cirurgians, traumatòlegs, internistes, etc. Amb el "colmo" del servei de dermatologia amb cinc mesos.
    Vaja que o poses lo morro i entres pel teu compte, i que criden al mossos si volen, o quan et toca la visita ja estàs amb l'urticària fins al coll i la pell et salta a tires de rascar-la, llavors a urgències a l'Hospital. Per a que calen ambulatoris? Sort encara que el tenim.
    Això si, llavors resulta que el medicament que et convé no està a la llista i lo pagues sencer i el substitut ni te'l recomanen ja que no serveix. Això si l'encerten.
    La sanitat està "de muerte". I em sembla que anirà a pitjor, fins arribar a ser igual que als EEUU, lo paradís de la sanitat ... privada.
    "Cura't a tu mateix" posarà aviat a l'entrada,"que si no, més val que hagis pagat l'Ocaso".
    Suggerències per a Sancho, l'ex-ebrediputat?
    "La vida es eterna son cuatro minutos,..."

    ResponElimina
  3. Àgora
    El conseller de Salut recomana als ciutadans que es facin d'una mútua
    http://www.3cat24.cat/noticia/1015526/catalunya/El-conseller-de-Salut-recomana-als-ciutadans-que-es-facin-duna-mutua

    Ave César!
    Moritorum te salutam!
    Més prompte hagués parlat!

    Arguments?
    Privatització de la Generalitat i el patrimoni dels catalans.
    EEUU aquí venim!
    Taratitotitotitotitotttttttttt
    Boi, no vols que t'ingressem els diners directament al teu compte i deixem de pagar l'SS?
    Que ens ofereixes?
    Tenim elecció?

    ResponElimina
  4. Es trist,pero la inseguritat social que paguem entre tots,te menys serietat que moniato quant actua.(Gran profecional)tot sigue dit.
    Tant tens,tant vals,encara que paguesem lo mateix,i despues volen que donesem los organs quan palmem,si si,per a ells.Ami qui me garantix que li donaran a algu que merexquigue tornar a neixer.
    I tornant al tema del tabaco,qui se vulgue matar que ho fasigue,pero jo com a no fumador,tinc dret a respirar,estigue on estigue.Totalment d'acort en la prohibicio i en les inspeccions.

    ResponElimina
  5. Malgrat tu, ignorant, avui mateix s'ha sabut que Espanya continua sent el primer país del mon en numero de trasplantaments. Nomes per egoisme, de pensar que algun dia tu o algun familiar teu, no hagi de necessitar de la generositat d'altres, ja no hauries de dir el que dius. Conec més d'un cas que si continuen amb vida és senzillament per haver rebut un òrgan d'un difunt, i t'asseguro que en cap cas es tracta de persones especialment rellevants socialment ni amb padrins.
    Quan a la seriositat o no de la seguretat social, el que és lamentable és què sobre una cosa que hi ha un consens important a la classe política, sobre el nivell de qualitat de la sanitat, des de segons quins ambients, es vulgui desprestigiar-la. Que hi han errors i fallos? evident i lògic.
    Es cert que a aquell que està en una llista d'espera per a una intervenció quirúrgica no se li pot anar en romanços, però carregar-se la seguretat social d'aquesta manera no ho veig just.

    Finalment, et contaré una anècdota. Anava pel carrer quan davant meu, una senyora ( de la alta societat tortosina, dona d'un ex-regidor ) li comentava a una altra: "Mira, t'ho dic jo, si tens un problema de salut important, ves a l'hospital, no vagis a la privada". I això, per altra part, no ho diu aquesta persona no, ho diu tothom.

    ResponElimina
  6. Si si,la gent es molt solidaria i pensa molt en los demes,pero on esta la solidaritat quant estos mateixos moltes vegades fiquen en perill la vida dels altres,no recorden que fent sertes accions se poden carregar una vida humana en tot allo que representa? Per exemple quant entreno en la bici de carretera i molta gent no te miraments ni en lo metre i mig ni en los adelantaments ni la velocitat,te dic la bici perque se veu millor les barbaritats,pero si vas en cotxe tambe texposen a perill.
    Clar que se pot mirar de moltes formes,pero bueno,se podria dir que paguen justos per pecadors.
    Lo de la seguretat sicial,mira,jo te diria que no soc jo qui se la carregara, i lo de que hi han errors,no teu nego,pero los favoritismes no son errors,si tots paguem lo mateix tots mos em d'esperar lo mateix,i en realitat no pasa aixi.Si tens padrins te bateixen i si no,a la cola.
    I si tens un problema de salut important,lo millor es esta forrat de billets.
    Dubte!
    Tu ets donant?

    ResponElimina
  7. ignorant, mols que han anat a Houston o Navarra, també s'han mort. Lògicament, si un té mitjans econòmics, no mirarà prim i anirà allí on calgui, què mai sigui dit. Potser ho faríem tothom. Òbviament, en general, és millor tindre bitllets que no tindre'n. Això per a tot.
    Tema padrins, tens raó, encara avui dia s'utilitzen molt i van bé, ja sigui per a visites, intervencions o el que convingui, però tothom sabem que els padrins a la Seguretat Social, en quantitat, son el zelador, la auxiliar, la infermera i per suposat el metge també què, a més de fer de "padrins" solent ser germans, fills, pares, cunyats etc.
    El que vull dir és que això dels padrins, no ho solemnitzem tant ni vulguem presentar-ho com una cosa exclusiva d'una determinada classe o de gent amb recursos etc. No és així.

    Sobre l'incompliment de les normes de transit de cotxes i bicicletes ( i vianants ) si vols ja en parlarem un altre moment.

    ResponElimina
  8. Gustau, no entenc la notícia.

    Els veïns van veure algú saltant la reixa del Cap i no van avisar a la policía?

    I què hi té a veure la normativa antitabac amb aquest fet?

    ResponElimina
  9. Lo del transit no ve al tema,pero es lo primer que me ve al cap quant veig algun camicaze.
    Jo espero que la seguretat social no desaparexquigue(tot i los seus peros),pero segurament quant torne a governa lo PP la privatitzaran i aixo sera unaltre problema.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta