28 de febrer del 2011

Oriol Pujol: 'Potser no hi ha diners per als nous hospitals que s'havien promès des del Govern'

El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha afirmat que es pagaran les nòmines dels funcionaris de la Generalitat, però que "potser no hi ha diners per als nous hospitals que s'havien promès des del Govern". Ha estat en una entrevista que aquesta setmana publica la revista Tiempo. Pujol no concreta quins són els hospitals que es podrien veure afectats per la retallada pressupostària, però aquestes declaracions arriben poques setmanes després que l'Ajuntament de Tortosa aprovés per unanimitat una moció signada per tots els grups en defensa de la construcció de l'hospital que ha de substituir l'actual Verge de la Cinta. Dies abans, el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també van dir que el govern català i l'Ajuntament treballarien conjuntament per aconseguir el finançament, a través del Consorci d'Inversions Públiques (CIP). Pallarès també va remarcar que“tothom veu necessari” el nou hospital; va recordar que CiU es va comprometre, en el seu últim programa electoral, a tirar endavant “aquesta infraestructura tan important per al territori”, i que la crisi econòmica no hauria de ser “l'excusa” que impedís la construcció del nou hospital, valorat en 133,4 milions d'euros.

Imatge: Tiempo

7 comentaris:

  1. Potser hi ha molt de morro, barra, etc!
    El menys que s'hauria d'esperar d'un governant o representant públic és que fos ell lo primer en donar exemple.
    Per exemple cedint el seu sou a Salut o el departament social que esculli.
    Segur que a casa seva el poden ajudar a sobreviure. Com a tots ens toca fer amb els nostres familiars en atur.

    ResponElimina
  2. Dir-la o no dir-la. Home, podem discutir sobre la conveniència o no de rebaixar el sou dels polítics, i com més important sigui la proposta de rebaixa, més gran serà el recolzament de la gent. Això sí, a mi que no me'l toquen el sou. El que no és presentable, ni per la crisi ni pel que sigui, què pel fet de ser polític, un, hagi de cedir el seu sou. I que la família l'hagi de sustentar, encara és més esperpèntic.
    Si tu ajudes a algun familiar -com dius- no serà perquè este cedís el seu sou, serà perquè està a l'atur i no cobra.

    ResponElimina
  3. Son opinions. En el cas d'Oriol Pujol, amb la legítima aguantaria com 100 famílies mileuristes o potser mil. Evidentment que no parlo dels que no tenen més recursos que el que cobrin del Parlament, tan malpensat no soc. Parlo d'Oriol Pujol, i de ses pares. Bona part els hi toca! Com que no te finques la Ferrussola!
    Ara, si toquen dures, els primers han de ser ells en estrènyer el cinturó. O no?
    Que fa un país quan veu que els dirigents neden en l'abundància i a n'ell li cauen descomptes i atur?

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb Nion. Caldrà veure si el primer pressupost del nou govern aplica la política d'austeritat i de retallades pressupostàries als sous dels membres de l'executiu i als 135 diputats. Haurien de ser els primers en donar exemple, si és que és cert que anem tan malament de quartos (moneda medieval d'argent equivalent a tres diners, segons Enciclopèdia.cat)

    ResponElimina
  5. No confonguem. Sense sortir de casa, Ferran Bel, no podria viure sense el que cobra d'alcalde ?. Això no té res a veure sobre el que jo opini sobre si el que cobra és molt, poc o just.
    Fe fet, penso que es massa.

    ResponElimina
  6. Està clar que la crisi ho hem de patir, i pagar, els de baix. Només cal llegir quants de billons han guanyat les empreses grans, de telefons, de energia, els bancs etc etc, estan nadant en diners, i a natros ens foten els sous i ens pujen els preus de tot.
    Un altre dia faran un debat (amb dietes pagades) del perque la gent no estem il·lusionats amb la politica.

    ResponElimina
  7. Ara m'he quedat més tranquil ...

    Els funcionaris podrem cobrar a finals de mes ...

    Quin descans ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta