8 de febrer del 2011

Tortosa reclama per unanimitat el nou hospital i una data per al projecte


Els grups consensuen una moció perquè el govern no paralitze el trasllat del Verge de la Cinta · L'Ajuntament vol la vegueria de l'Ebre aquesta legislatura ·

El ple de Tortosa va aprovar ahir al vespre una moció unitària, subscrita per tots els grups polítics, en què l'Ajuntament insta la Generalitat a “mantenir els compromisos adquirits en relació amb la construcció urgent d'un nou hospital regional” a la ciutat. El PSC i ICV havien presentat dues mocions sobre el tema, però finalment l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va propiciar un acord del govern de CiU i ERC amb els dos grups de l'oposició, al qual s'hi va afegir el regidor del PP, Mikel Monllau.

De fet, les declaracions que Bel havia fet divendres feien pensar que CiU podria rebutjar les mocions i que caldria el suport del PP per decidir la votació. Però ahir faltava el socialista José Martín, i només el vot de qualitat de l'alcalde hauria pogut desfer l'empat. Després d'una junta de portaveus que va fer que el ple comencés amb uns minuts de retard –i que Joan Sabaté s'oferís a retirar la moció del PSC en favor de la d'ICV–, la unanimitat va ser possible. La moció també insta el govern català a executar les obres del nou hospital “en el termini més curt possible”, en base a l'estat actual de la tramitació del projecte. “En el cas que es constati de manera objectiva la impossibilitat de complir el compromís de finalització de l'obra l'any 2015, el govern haurà de concretar una nova data de referència que no impliqui, en cap cas, la paralització de l'expedient”, conclou textualment l'acord.

De la mateixa manera, el grup de CiU també va aprovar ahir una altra moció d'ICV, la qual reclamava al govern català “un altre full de ruta” per assolir la vegueria de l'Ebre. A la sortida, Jaume Forcadell (ICV) no podia amagar la seua satisfacció, tot i que no hi va haver la mateixa unanimitat, ja que el PP va votar-hi en contra.

Publicat a El Punt

2 comentaris:

  1. Como se nota que el 22 de mayo está al caer...

    CiU, PSC, ERC, ICV , PP , todos de acuerdo ??? en el Ayuntamiento de Tortosa ...

    Y yo que no creía en milagros ...

    ResponElimina
  2. Més val això que res, però..... qui constatarà " de manera objectiva la impossibilitat de complir el compromís de finalització de l'obra l'any 2015" ?
    De fet, la data ja sembla assumida per tothom que no es complirà, llavors ?
    Per altra banda, que menys que signar una moció d'aquest tipus. Què no va ser Bel qui abans les eleccions treballava per fer-lo ? Que no és CIU qui portava l'hospital al seu programa electoral ?
    Molta exigència i mala cara no he vist.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta