11 de febrer del 2011

[Tribuna] 'Bel i els 60.000 euros per ser alcalde a temps parcial', article d'Eduard Rel


La raó o raons és la facultat en virtut de la qual l'ésser humà pot ser capaç d'identificar conceptes, qüestionar-los, trobar coherència o contradicció entre ells, i així, induir o deduir altres distints dels que ja coneix. D'aquesta manera, la raó humana, més que descubrir certeses, és una capacitat d'establir o descartar nous conceptes, en funció de la seva coherència amb respecte d'altres conceptes de partida.

Dic això perquè molts cops la dreta empra la desinformació i la demagògia per aconseguir fer arribar un missatge sesgat i partidista d'acord amb la seva conveniència. És el cas de CiU a Tortosa que porta ja un bon grapat d'anys, des que Ferran Bel la controla, fent de les mitges veritats certeses que, de vegades, per manca de contrast poden arribar a tergiversar les situacions.

Per això crec que és bo recordar als tortosins i tortosines que darrere les bones intencions que sembla amagar la frase, Ferran Bel es dedicarà només a Tortosa, hi ha tota una intencionalitat de maquillar la realitat. Perquè Ferran Bel mai no s'ha dedicat només a Tortosa, mai. Es va posar un sou de 63.000 euros en ser nomenat alcalde, però, i aquí està la dada que cal retenir, per dedicar-se només un 75% a l'alcaldia. Què fa amb la resta del temps? Doncs dedicar-se als seus negocis privats.

Així, mentre el nostre alcalde cobra per dedicar-se només parcialment a l'Ajuntament prop d'un milió de pessetes al mes, 3.000 tortosins estan a l'atur sense que ell hagi fet res per canviar la seva situació, sense que hagi posat en marxa ni un sol projecte de reactivació econòmica al nostre municipi. Així, mentre Joan Sabaté quan va tancar el seu mandat no tenia asignació de sou a l'Ajuntament i hi havia poc més d'un miler d'aturats a la ciutat, avui, l'herència de Ferran Bel són els 60.000 euros anuals que hem de pagar els tortosins per una dedicació que pot combinar amb els negocis personals, i un 260% més d'atur.

Fa pocs dies es publicava en un mitjà la valoració que s'està fent dels llocs de treball a l'Ajuntament. Algú ens pot dir qui ha valorat la feina de l'alcalde per què aquest hagi de cobrar prop d'un milió de pessetes al mes mentre molts tortosins i tortosines pateixen diàriament una situació econòmica difícil?

Eduard Rel Cartoixa
és viceprimersecretari del PSC de Tortosa

13 comentaris:

  1. Com dirien els castellans: Pa meá y ni hechar gota.
    Sort que l'Eduard no és gens demagògic...jajajaja!!!
    Si sou les dues cares de la mateixa moneda, i encara no us n'heu donat compte. Segur que amb Sabaté en comptes de 3000 n'hi haurien només 1500 persones a l'atur, no? Com fa el Mas de Plònia: "ja!ja!ja!ja!"

    ResponElimina
  2. Si el programa que demanem comença així, anem malament ...

    No heu de parlar dels contraris, que més o menys fan en els seus sous el mateix que vatros, heu de parlar del que fareu per Tortosa i els tortosins... que falta n'hi ha.

    Tot el demés son romanços i ganes de fer-nos perdre el temps i la paciència ...

    ResponElimina
  3. Bueno....ja començen a surtir los pelotilles de sabate per a que els pose a la seva llista!!!!
    Despres de Ena,Lleixa i la Sra Cristina Bel...ara surt a la palestra este bon home.

    Vosaltres continueu fent campanyes en negatiu que mentres CIU anira maxacanvos a base de be!!!!

    Sr:Eduard Rel,li sona aquesta data? 28/11/2010???? aqui te els ultims resultats de una campanya en negatiu!!!!!!
    Continueu aixi i el 22 de Maig a les 10 de la nit pasarem contes. A Ciu ja ens va be eh escrits com aquest???? vos demano que si podeu que en tragueu 1 cada setmana perfavor!!!!!

    Salut!!!!!!

    ResponElimina
  4. Mire senyor Rel, el seu cap de llista, si que tenia l'alcaldia de Tortosa com una cosa secundaria, i no atenia als ciutadans ni la meitat dels dies que ho fa l'alcalde Bel.
    Realment no se quan de temps dedica a la seva empresa, ja que sempre esta a l'ajuntament o fora treballant per Tortosa, i aixó no es una opinió, és un fet que tots els que treballen a l'ajuntament o pasen per allà saben. I que si per no tenir un altre sou de senador, amb tot el que compota això que també li paguem natros, li correspon cobrar això, a mi ja m'esta bé, si dedica les hores i el temps suficient, que com ja he dit esta més que demostrat.
    Com deien opinions anteriors, mal comença la campanya a Tortosa, però clar es posa la balança del que ha fet Bel en 4 anys amb els 8 de Sabaté i ja surt perden el vostre.
    I un ultim comentari, els % d'aturats desgraciadament mots corresponen a la LEAR que va ser el govern de la Generalitat com en tantes altres coses no va saber solucionar els problemes i així us va anar a les eleccions...

    ResponElimina
  5. Bé, això s'anima. Primer que res, l'article d'opinió de Rel, certament unes dosis de demagògia les té, però que des de posicions ( reconegudes ) convergents, es vulgui desacreditar el rival polític de manera absoluta, va un bon tros. Ens dius, jose lo nostre, que han començat a aparèixer el pilotilles. Tu ho fas per amor a l'art oi ?
    Em fa molta gracia aquests comentaristes Guadiana ( tipus tu i Josep Maria ) que nomes s'us ocorren comentaris quan és tracta de defensar Ciu o l'alcalde, què es molt legitim, per altra banda, però per favor, no critiqueu als altres si defensen els seus.
    Josep Maria, saps realment com va anar el tema Lear? en tenies prou amb dir que la ocupació no es una responsabilitat estricta dels alcaldes.
    Lear estava sentenciada de mort, i si no va morir abans va ser "gracies" a la política transvasista de CIU amb el PHN que, amb la ciutadania rebotada, nomes calia afegir-hi el tancament o expedient de regulació a Lear, i es va preferir que ho fessin altres plantes.

    I tornant a les pilotilles, jose lo nostre i Josep Maria, en termes d'adulació, l'article que el vostre cap local, Josep Anguera, va escriure a La Veu de l'Ebre ara fa una setmana, com ho qualificaríeu?. Entre altres "raonades" i "elegants" opinions, va deixar anar:
    " Em sembla molt evident la poca convicció i la manca de compromís de Joan Sabaté amb Tortosa. El renovat senador socialista mai ha cregut en la política municipal. I, si ha lluitat per encapçalar el projecte del PSC a Tortosa, ha estat nomes per trobar una ubicació que li permetés una projecció personal. Perquè , en realitat, l'alcaldia l'interessa nomes com a mitjà per a la seva pròpia promoció política"
    Que trobeu, lliure i honesta opinió? "peloteo" ? hostilitat ? precampanya ? O tot junt ?. És possible, però llavors....." en todas partes cuecen habas"
    ....Y en mi casa a calderadas.

    ResponElimina
  6. Perdo, que ningu es recorda que Vte.Beguer,o Joan Mª Roig d'Amposta,tambe van ser senadors a Madrid mentres eren alcaldes?

    ResponElimina
  7. Estic d'acord en lo de les faves.
    Lo que avui m'he decantat per la soja verda, amb ceba, carxofes, patates i algues Kombu. Un toc de paprika, i frígola. Ens hem d'anar integrant, sinó diran que no som d'este món.
    Lo millor, lo suquet, com en tots els estofats.
    Bo l'esment del Guadiana jotabe, un altre riu que pateix lo seu. Abans tenia ulls, ara sol estar més cego que "Mr Magoo".

    ResponElimina
  8. Segueixo amb la meva ... i ara per tots ( bueno, per tots no, només pels del PSC i CIU ).

    Si la propera campanya electoral comença així, anem malament ...

    Molts de tortosins ja coneixem el que han fet els Srs. Beguer, Curto, Sabaté i Bel per Tortosa i pels tortosins.

    Volem conéixer el que faran a partir del mes de maig, si surten elegits.

    I n'estem fins la "coronilla" de demagògies barates, mitges veritats, mentides senceres i altres maneres de fer política, que ha estat la tónica general fins el 2010.

    Espabileu tots, pos hi ha el perill que ens quedem tots a casa sense anar a votar el diumenge 22 de maig.

    Potser això últim ja us va bé als dos grans partits ???

    ResponElimina
  9. Per què a aquesta ciutat no ens deixem de parlar dels mateixos personatges de sempre i dels mateixos partits com a únics responsables de tot el que ens passa?

    Suposo que deu de ser perquè encara pesa molt la manera atàvica de ser. Els amos sempre són los amos.

    ResponElimina
  10. Felicitats Eduard, ja era hora que algú posés negre sobre blanc allò que vinc rumiant des de que el senyor Bel era president a "les arrepentides", la llàstima és que potser ara no és el millor moment ni el més adequat per treure el tema del sou dels polítics... o sí? Resulta curiós veure aquests precentatges de dedicació i el sou corresponent, la comparativa amb la resta de mortals és ofenedora, però potser és el preu que val estimar tant Tortosa. Lo fotut de tot això és que me jugo lo que vulgues que a sobre li tornen diners del'IRPF tots els anys.
    Dels apolítics del blog no en facis massa cas, estan en la seva línia del tots són iguals i vatros encara més, clar com que ells són apolítics i imparcials, els hi molesta que els demés proposin debats i reflexions que surtin de l'àmbit ecològic o identitari, els únics hàbitats en els que poden viure.
    No res, com diria Mourinho "teatro del bueno" i massa escarafalls innecesaris a l'hora de defensar al jefe del clan. Total, si el que és vol no és rebaixar el sou de l'alcalde- tot i que ell valori els llocs de treball de l'ajuntament per a poder acomiadar a algú i rebaixar alguns sous-, el que és vol és tendir a tenir tothom el sou de sa Il·lustríssima

    ResponElimina
  11.  
     
     
     

     
     
     

    ResponElimina
  12. No me l'esperava de tu aquesta sneijder.
    Per a que a la declaració de renda et tornin diners, nomes cal que hagis ingressat a compte més del necessari. Per entendre'ns que a un li tornen diners, com tothom sap, no vol dir que hagi pagat menys a hisenda que un que li surt la declaració positiva.
    Josep Maria i jose ( lo "nostre" ) me'n deveu una. De res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta