7 de març del 2011

Els llibres alliberats al barri tortosí de Ferreries

Missió acomplida. Dissabte, un grup de voluntaris vam participar activament en la II Jornada de Bookcrossing Massiu a Tortosa, organitzada per l'escriptor i blocaire Jesús M. Tibau. En total, un centenar de llibres van ser alliberats en diversos punts de la ciutat, en una iniciativa que tenia el suport de diverses editorials i de la biblioteca municipal Marcel·lí Domingo. Com ja sabreu, el bookcrossing consisteix a deixar llibres en espais públics, perquè la gent els puga descobrir, recollir, llegir i, si així ho volen, tornar-los a alliberar.

En el nostre cas, havíem d'alliberar 13 llibres en diferents espais del barri de Ferreries: primer, vam deixar un exemplar del recull Il·lusions i incerteses, la novel·la col·lectiva del Serret Blog, al carrer Llarg de Sant Vicent; tot seguit, vam alliberar A la butxaca d'un mort a la plaça Francesc Macià; el llibre Amor a sang freda a la porta d'un antic taller de la Rambla de Catalunya; el recull Ebre Blook als jardins de Ferreries-Nord; un exemplar de Les aventures de Tom Sawyer a les escales d'un portal del passeig de l'Ebre, i Postres de músic, en un banc del mateix passeig. També a la vora del riu, però a les escales de la parròquia del Roser, vam alliberar Cornèlius i el rebost d'impossibles. D'altra banda, també vam deixar Els Onze just als peus del monòlit de la plaça de Pius XII. El llibre Mitja dotzena d'ous algú el va poder agafar al mur del CAP Baix Ebre. Un exemplar de Des de la mort amb amor va ser alliberat a la renovada plaça del Mestre Monclús, davant del nou centre cívic de Ferreries. La màscara nua va ser deixat a la plaça Joaquim Bau, just davant de l'estadi municipal, mentre que Pilota de set algú el va agafar des de la reixa d'una finestra de l'antic col·legi de Ferreries, el que ara és el tercer institut de Tortosa de manera provisional. El llibre Avinguda Capri també va ser alliberat en una finestra, en aquest cas de l'avinguda Colom. Tot seguit, teniu una presentació amb l'àlbum que hem penjat a Flickr.

13 comentaris:

  1. moltes gràcie sper la teva participació. Aviso: em queden ganes de fer-la més grossa l'any vinent

    ResponElimina
  2. Alliberar? El que voleu dir i ho disfraceu de bones intencions,es abandonar,a una fienstra,o junt a un monolit per que no sabeu que fer amb ells,com fan les males persones amb els gossos.
    No ho entenc,seran els vostres els que estan presoners a estants plens de pols en fosques habitacions (o caixes),els meus,als que estimo amb bojeria, surten feliços,sovint sota el braç d'un familiar,o amic, i tornen (o no) al cap d'un temps,si es que no desidixen de quedarse a viure fora de casa,pos estan emancipats,en poques paraules:son lliures!
    Si ells ens fan lliures,hi ha alguna rao per condenalos a "estanteria perpetua"?
    ELLS NO HO FARIEN!

    ResponElimina
  3. Potser tens raó, i ara faria falta un servei municipal de recollida de llibres abandonats.

    ResponElimina
  4. Però no tens, Paqui, cap llibre dels aquells que et van regalar i no pots tragar, o un llibre duplicat, o un que ja saps de memoria i voldries donar a algu la sorpresa de trobar aquesta joia - perque de ben segur que si els troben amants de llibres, tindran molta alegria - molt més que trobar-te un gos lligat a la porta!
    En fi, a mi també em costa "soltar"-los, pero he de reconeixer que estimo el 95% dels que tinc a casa, pero hi ha uns quants , les ovelles negres de la familia, que soltaria a veure si poden trobar una casa on els poden donar més estima !!
    (i sent realista, si faig el compte de les hores que em queda de vida, i les hores que he d'estar al curro - fins els 72.000 anys, no? - pos, no puc llegir tots els llibres que tinc a casa ara, i continuo comprant ....!)

    ResponElimina
  5. Jo tambe tinc,tenia un5%....pero vaig fer com Pepe Carvallo (lo personatge de MV Montalban) cremarlos!!!!!!!

    ResponElimina
  6. De totes maneres em sembla molt bonic tot aquests alliberament,encara que dubto,que deixar a l'abasts de la ma,segons quins llibres d'autora ebrenca (no cal dir noms) sigue molt edificant. La Normativa per l'us de bones costums,en tot cas,hi hauria de multar a l'alliberador per embrutar deliveradament.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. A veure si fan un nou Codi de Civisme per multar la gent que deixa llibres al carrer - només ens faria falta aixo!!

    Ei, Pepe no era l'unic que crema llibres - suposo que heu llegit Farheneit 451 (o 453?) ? O la meitat de l'institut la nit de Sant Joan

    ResponElimina
  9. Carnaval, carnaval!
    Carnaval, te quieroooo!
    Nanananana en el muuuuundo entero!
    Llibres a ballarrrrr!
    Llibres a dormir!
    Ueeeepaaaa!
    Uaarrrrrggggggg!
    Va, que el dimecres de cendre és dimecres!
    5, 4, 3, 2,....

    ResponElimina
  10. Farenheit 451, la temperatura a la qual crema el paper. Grandissima novel·la, si Bradbury hagués conegut Internet, Facebook, Tele 5 ... no sé què hauria pensat. Jo vaig veure la pelicula de Truffaut de petitet, i se'm va quedar gravada l'escena de les persones que memoritzen llibres.

    ResponElimina
  11. Lo raro seria que fos dijous

    ResponElimina
  12. Els homes-llibre, Lluís.
    Està en DVD, t'agradarà reveure-la.
    I a la Julie Christie.
    Del Truffaut ja ni en parlem, sobren les lloances.

    ResponElimina
  13. M'esgerrifa l'idea d'arribar a un hipotetica situacio com la descrita per Bradbury,amagat al bosc i tenir de memoritzar un toxo de la Bendi,la Francesca,o la Nuria M......PUAF!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta