7 d’abril del 2011

Clam a l'hospital de Tortosa contra la tisorada en la sanitat



[Actualitzat] · Més de 300 treballadors de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta van aprofitar el quart d'hora de l'esmorzar per mobilitzar-se, ahir al matí, en contra de les retallades. Era la primera de les protestes convocades unitàriament pels sindicats CATAC-CTS, CCOO, Metges de Catalunya, el Sindicat d'Infermeria, la UGT i la USOC. “No a les retallades”, “Volem qualitat”i “Boi, dimissió” van ser algunes de les proclames que es van poder escoltar abans i després que la presidenta en funcions de la junta de personal, María José Codoñer, llegís un manifest unitari. Així, els sindicats van reclamar la retirada del pla de xoc, que en el cas del Verge de la Cinta podria suposar el tancament de dues sales d'operacions i de les consultes externes a la tarda, així com una retallada general del 12,8%, l'eliminació de 35 llits i l'acomiadament d'unes 110 persones. “A les Terres de l'Ebre, si aquesta retallada fa desaparèixer prestacions i serveis, difícilment es tornaran a recuperar”, alertava el comunicat. Els sindicats van acusar el govern de la Generalitat de voler “desmantellar” la sanitat pública a l'Ebre i de “prémer l'accelerador” en les mesures de privatització. “És per això que demanem la implicació dels nostres representants polítics. Ara més que mai necessitem que defineixin les seues posicions, necessitem que es defineixin i defensin el territori”, va afegir-hi. El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, que també és el candidat d'Iniciativa a l'alcaldia de Tortosa, va ser l'únic polític ebrenc que va assistir a la concentració.

Propera manifestació als carrers de Tortosa · De la seua banda, la delegada sindical de CATAC, Cinta Sarroca, va valorar molt positivament la mobilització d'ahir, i va confirmar que ja s'està preparant una manifestació als carrers de Tortosa, per implicar el conjunt dels ciutadans. La protesta es convocaria, en tot cas, al maig, després de la manifestació que tindrà lloc a Barcelona el 14 de maig, i per la qual els sindicats de l'hospital volen organitzar autobusos per anar-hi. Al marge dels preparatius, Sarroca va assenyalar que durant els últims dies no han tingut “cap tipus de diàleg ni de contacte” amb la direcció de l'hospital, o amb la gerència territorial de l'ICS. “Encara no ens han fet arribar cap document amb les mesures del pla de xoc”, va lamentar. De fet, ahir, les representants sindicals van intentar reunir-se amb la direcció del Verge de la Cinta, però no ho van aconseguir. Fonts de la direcció només van explicar que encara estaven concretant les mesures, i que el pla definitiu es tancarà la setmana que ve.

Mentrestant, continua el mutisme de com afectarà la retallada en els centres concertats del territori. Algunes fonts han avançat, però, que la retallada mitjana serà del 8% als hospitals de Móra d'Ebre, Amposta i la Santa Creu de Jesús. En el cas del Verge de la Cinta de Tortosa, els sindicats han rebut un escrit en què se’ls diu que hi haurà 280 contractes de substitucions que deixaran de fer-se. Segons Cinta Sarroca, de CATAC-CTS, això voldria dir que un centenar de persones es quedarien sense feina a l'hospital de Tortosa.

+El tema al diari El Punt:

5 comentaris:

  1. A mes a mes resulta que es veritat…! Una retallada a escala d’aquestes característiques pot comportar una davallada important en la qualitat del servei, també en un augment de reclamacions i fins i tot de denuncies.
    Al final podria resultar allò de que lo ”barat resulta car…”

    ResponElimina
  2. Increible, vergonyòs, indignant, això és el futur que ens espera durant 4 anys. Tornar al feudalisme,a que només estiguen en l'estat del benestar de sanitat digna i ensenyament com cal, els que s'ho puguen pagar, els altres que els bombin. No ho permetrem, lluitem per la sanitat i ensenyament públics i de qualitat. No a les Mutues, volem una Sanitat bona, sense cues de mesos per qualsevol operació, imagineu-vos ara, les llistes d'espera.
    Bona manera de conseguir vots dels accionistes de les Mutues, i de corporacions sanitàries privades, si senyor que mani el capital i els "poca roba que els bombin", veritat convenients? Si no estas dins de la secta, tururut.

    ResponElimina
  3. Sempre podem anar a la "sanitat privada" on de moment no s'anuncien retallades amb les entitats concertades!!!!!

    Es lo que te ficar a la guineu a cuidar de les gallines!!!! que se les menja en un obrir i tancar d'ulls

    ResponElimina
  4. Antonio Recio va per tot arreu. No hi ha res com estar jubilat i tenir consciència de classe com té ell.
    Bé, pareix que s'acaba l'estat del benestar. Els propera anys tocarà patir. Ara només cal que es reactivi el transvasament d'una forma més clara de com s'ha portat aquests anys...

    ResponElimina
  5. Que no és això sinó un transvasament al riu Atur i al riu, que porta el meu nom, Desastre?
    Els més cabalosos de la Espanya actual i regions associades, per dir-li algo al tuguri català.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta