27 d’abril del 2011

ERC promet un centre cívic al Temple i replantejar el del barri de Ferreries


Monclús apunta la compra o lloguer d'alguns baixos o locals buits per ajudar les associacions · Afirma que caldria anar més enllà de l'hotel d'entitats ·

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, es va comprometre ahir a la instal·lació d'un centre cívic al Temple, que puga atendre les necessitats de moltes de les entitats i veïns del barri. “Necessitem més espais de convivència”, va assenyalar Monclús. En la tanda de contactes per redactar el programa electoral, ERC ha advertit que el Temple reclama amb urgència un equipament en què les entitats del barri puguen reunir-se, realitzar les activitats i tirar endavant els seus projectes.

Amb tot, Monclús va preferir no concretar en quin lloc es podria construir o instal·lar el centre cívic del Temple. De fet, va apuntar que al barri hi ha molts baixos i locals buits que es podrien llogar o comprar en bones condicions, per part de l'Ajuntament, i ser cedits a les entitats. Així, Monclús va posar l'exemple del local que ocupen l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent i altres entitats del barri. De fet, també parlant sobre Ferreries, el candidat republicà va ser crític amb el model del centre cívic que l'Ajuntament ha instal·lat aprofitant la rehabilitació de l'antic mercat. Segons Monclús, el nou equipament de Ferreries funciona com un hotel d'entitats, i necessitaria un dinamitzador. “Ara hi ha una persona que obre i tanca, i les entitats poden disposar serveis i compartir despeses, però això no és un centre cívic”, va remarcar. Monclús va concloure “taxativament” que caldria abordar un “replantejament” del centre cívic de Ferreries.

+Àudio:
-Josep Felip Monclús explica quin és el model de centre cívic que vol per al barri del Temple

CiU anuncia un casal d'atenció als malalts · El programa electoral de CiU, que aquest mandat ha governat amb ERC, proposa l'obertura d'un centre assistencial perquè les entitats de familiars de malalts puguen compartir espais i serveis, i optimitzar recursos. La Lliga Contra el Càncer ja té un despatx al centre cívic de Ferreries.

Publicat a El Punt

13 comentaris:

  1. Per mi l’espai de convivència per excel•lència, sempre ha estat el carrer… I te l’avantatja que no val diners...

    ResponElimina
  2. Però aquesta gent no ha estat al govern de la ciutat de Tortosa? Ara volen canviar coses que han fet els seus regidors?
    Jo li diria al sr. Monclús no val apuntar-se com a propies coses que han fet els regidors republicans i renegar de l'acció de govern, ja que un govern és un tot, per això va anar com va anar el tripartit del que formava part vosté i la seva numero 2.

    ResponElimina
  3. Josep Maria que té que veure una cosa amb l'altra. La proposta fa referència al barri del Temple, i si cal fer algun ajust a Ferreries, perquè no es pot fer? o és que les coses són intocables. Si és així Josep Maria, no cal que retalleu cap servei públic. O és que els retalleu perquè no us sentiu partíceps de l'Estat del benestar?
    Si vol parlar de discrepàncies, pregunta-li a Duran i a Pujol que pensen sobre la independència de Catalunya. La proposta és positiva o no és positiva. Això és el que hauries de dir Josep Maria.

    I per cert, Mc Calan, el carrer és un molt bon espai de convivència, sobre tot quan plou, fa vent i de nit, moments òptims per fer activitats culturals, d'esbarjo i de salut.

    ResponElimina
  4. Canalero, Tortosa no es prou gran com a ciutat per anar diferenciant serveis per barris, a més en un moment com el que estem que no hi ha un euro a la caixa, com vol pagar el sr. Monclus els locals que llogarà o comprarà?
    A Tortosa desgraciadament no anem tant sobrats d'instalacions com per fer diferenciacions, ara tenim un centre civic, cosa que no en teniem abans, i et recordo que ERC porta 12 anys al govern de la ciutat.
    Sobre les retallades, es millor que preguntis als governants del tripartit que van fer amb els diners, que van agafar una Catalunya lider a l'estat i paradigma de bona gestió a Europa i han tornat una Catalunya sense un euro en caixa, endeutada fins les celles, i que per sobreviure ha de plantejar retallades, i encara els feu homenatges dins del partit.

    ResponElimina
  5. Josep Maria, em sembla que et falta llegir una mica més. CiU ha estat fora del poder en el període 2007-2011. Que ha passat alguna cosa a nivell mundial i a l'Estat espanyol durant aquest temps? CiU sempre ho ha tingut molt fàcil, i amb les Terres de l'Ebre més. Durant 23 anys vam tenir una carretera per anar a Horta de Sant Joan i l'Aragó que feia pena, però les subvencions a la Fundació Trias Fargas no van faltar.

    ResponElimina
  6. Això sí, el pavelló del Temple sí que feia falta.
    Josep Maria:
    "que van agafar una Catalunya lider a l'estat i paradigma de bona gestió a Europa" Amen.
    Per a desgracia ( i "merit" ) de tots, Catalunya fa més anys dels que dius que no es lider. I si la cosa era tant clara i evident, ho hagésseu dit a la campanya..
    Per cert, si no hi ha un euro a la caixa de l'ajuntament( tu ho has dit )de qui es culpa, del tripartit ? A sobre dels que han rebut graciosament, no n'hi han ?

    ResponElimina
  7. Per desgràcia Catalunya ha deixat de ser capdavantera en moltes coses i es veu que la recuperació del liderat passa per ser més retalladors que cap altra Comunitat Autònoma: cornuts i paga el llit.

    ResponElimina
  8. El centre cívic actual que està a Ferreries és nou, s'han de gastar els diners amb això? ho veig una tonteria, trobo que està molt bé el que han fet a Ferreries de recuperar l'eddifici del mercat que anava de cap a caiguda. A més ara allà també està el Punt Jove, que suposo que es traslladaria.
    La idea pot ser que no estigui mal del tot, tot i que s'ha de perfilar millor, perquè depenent del lloc on s'ha de posar del Temple, i que sigui apartat per a la juventut, o per a qualsevol persona, trobo que es tindira que quedar al lloc que està

    ResponElimina
  9. I l'edifici del carrilet, per a què s'utilitza? És de l'ajuntament, no? Doncs ja està, no cal fer més despesa.

    ResponElimina
  10. Yuca, l'edifici del Carrilet seria magnífic, però ja té altres usos. Si no ho saps, està ubicada l'oficina de turisme de Tortosa i és la seu de la Fundació per la Nova Cultura de l'aigua. Una passejadeta per la ciutat t'aniria bé.

    ResponElimina
  11. crec que l'oficina de turisme ha plegat (i ha anat al CAT), per tant la planta baixa queda buida, no?

    ResponElimina
  12. Quants de metres quadrats té la planta baixa?

    ResponElimina
  13. Ideal per a bar de polítics sense pretensions jubilats.
    Se comprende?
    Toca el Solet a l'hivern. I a l'estiu amb quatre tendals i dos ventiladors arreglats.
    I a construir país!
    Los divendres excursions-visita d'obres públiques!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta