28 d’abril del 2011

L'hospital de Tortosa ja ha retallat 42 dels 247 llits



[Actualitzat] · La previsió era que se'n tanquessin 35, i els sindicats afirmen que mai s'havien arribat a suprimir tants llits per Setmana Santa · Els treballadors del Verge de la Cinta es concentraran divendres davant del pavelló firal per "donar la benvinguda" a Artur Mas ·

[+Àudio: Maria José Codoñer afirma que el 'via crucis' per a la sanitat pública només acaba de començar, amb les retallades de Salut]· Els treballadors i alguns usuaris dels hospitals de Tarragona, Tortosa i Valls van tornar a protestar ahir en contra de les retallades anunciades per Salut. Els sindicats ja han advertit que les mobilitzacions es repetiran cada dimecres. En el cas de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta, més d'un centenar de treballadors van escenificar un viacrucis al voltant del centre, per denunciar “la mort de la sanitat pública i el dolor dels professionals i usuaris de la sanitat”. En la protesta es van poder veure dos regidors de l'Ajuntament: el republicà Valentí Marín, que també és membre de la UGT, i Jaume Forcadell, d'ICV. La presidenta de la junta de personal, Maria José Codoñer, va ser l'encarregada de llegir els fragments del manifest davant de l'àrea de consultes externes, a l'accés a les urgències, i a la porta principal de l'hospital. De fet, tot i que encara no coneix amb detall el pla de mesures de xoc dissenyat pels directius de l'hospital i la gerència de l'Institut Català de la Salut (ICS), Codoñer va assenyalar que al Verge de la Cinta ja s'han començat a notar els efectes de la retallada. Segons va denunciar la portaveu sindical, s'han tancat 42 dels llits dels 247 que ara té l'hospital de Tortosa, a més de dues sales d'operacions en horari de tarda.

“Sempre hi ha un descens de l'activitat assistencial en vacances, però mai s'havien tancat 42 llits per Setmana Santa”, va remarcar Codoñer, que va alertar que aquesta situació s'allargarà, com a mínim, fins a l'1 de maig. “No sabem fins quan ho allargaran; no tenim respostes perquè no ens informen, només ens envien un correu electrònic per dir-nos el que tanquen”, va lamentar. [+Àudio: La presidenta de la junta de personal denuncia que ja s'han tancat 42 llits al Verge de la Cinta de Tortosa]

En aquest sentit, la presidenta de la junta de personal també va dir que en les properes setmanes els usuaris començaran a notar els efectes de l'ajornament de proves i d'operacions, així com de la falta de professionals a l'hospital de Tortosa. De fet, els sindicats van afirmar ahir que l'hospital ja ha prescindit d'una quarantena de treballadors, als quals no se'ls ha renovat el contracte, i que abans de l'estiu poden haver-n'hi 72 més que es quedin sense feina. Tot plegat només ve a confirmar els pitjors càlculs dels sindicats, que esperaven que a Tortosa s'eliminarien entre 30 i 35 llits, i que més d'un centenar de professionals anirien al carrer. Abans de les retallades, el Verge de la Cinta tenia uns 900 treballadors, i els sindicats ja feia temps que denunciaven que estaven treballant “sota mínims”. “Ara només hi ha una infermera per cobrir mitja planta de malalts aguts”, va voler advertir una treballadora.

D'altra banda, a més de les protestes que es faran cada dimecres, els sindicats de l'hospital de Tortosa preparen una protesta aquest divendres a Tortosa, per “rebre com es mereix” el president de la Generalitat, ja que Artur Mas visita la fira Expoebre. A més, els treballadors de la sanitat també tindran un paper destacat en la manifestació unitària del primer de maig a Tortosa. [Àudio: Codoñer fa una crida a la mobilització de les Terres de l'Ebre en defensa de la sanitat pública]


5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Igual que la gent surt a fer soroll quan el barça guanya algun partit també es podria anar en xiulets i trompetes a escridassar al Sr Mas aquest divendres.
    És bo que el personal de l'Hospital, sigui sanitari o no, surti a protestar. S'ha de protestar pel que ens estan fent.
    I no només els treballadors, la gent del carrer hauria de desenganxar-se el sofà del cul i moure's, lluitar per tot el que ha costat tant aconseguir i que ara s'ho estan carregant a pressa feta...
    Si no fem res continuaran fent de nosaltres el mateix que fa el que dirigeix en un obra de marionetes, moure les persones com els roti.

    ResponElimina
  3. Lorena, tens tota la raó, aquesta qüestió no només afecta als treballadors de la sanitat sinó que ens afecta a tots els usuaris.

    Si es convoca una escridassada al president, si us plau, indiqueu lloc i hora, vindré amb molt de gust.

    ResponElimina
  4. Se mereixen una escridassada i molt més!per una banda van dient que paren les retallades fins després de les eleccions (quin cinisme!) però ni anul.len les que han fet i continuen despatxant gent (aquesta setmana ja han començat a despatxar a treballadores de neteja) i al juny s'acaben molts contractes eventuals...i CIU només sap fer el ploramiques a Madrid quan és el mateix partit que s'ha baixat els pantalons amb Zapatero en temes com l'Estatut i la investidura del President. I de Millet i el 3% res de res!!La falta de lideratge de Mas és patètica, no estan gaire més lluny del desgoven del tristpartit. Ens hem de moure, no solament per l'hospital sino per l'abandonament al que sen's somet per part de la Generalitat, per a ells som catalans de segona!

    ResponElimina
  5. I de retallades del 10% res de res!estan arribant a alguns serveis com per exemple a quirofans fins al 20%, coses que estan silenciant des de mitjans de comunicació controlats pro CIU com la Vanguardia i TV3 amb personatges tan antiebrencs i venuts al poder com Cuní i companyia!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta