20 de maig del 2011

[Tribuna] 'La política, sí que importa!', article d'Emili Nieto


En els últims mesos hem escoltat nombrosos anuncis del Govern de Catalunya de retallades en serveis essencials com la sanitat, l’educació obligatòria, l’ensenyament universitari o la justícia.

Des d’ERC som conscients de la greu situació econòmica del nostre país, sobre tot per l’augment de l’atur i la corresponent baixada generalitzada de l’activitat econòmica i la caiguda del consum intern. Però el camí per sortir d’aquesta situació és deixar professionals sanitaris, docents o treballadors de l’oficina judicial sense feina i aguditzar el problema? És la solució a la crisi deixar de creure en un model de garantia de serveis públics bàsics per a tots els ciutadans i ciutadanes?

Cal estar atents a les conseqüències dels anuncis. Si acceptem que es retallen els serveis sanitaris, no acabarem deixant de banda les persones amb malalties que no tenen recursos per accedir a la sanitat privada? Si retallem en educació, no estem empitjorant la qualitat dels ciutadans de demà? Si retallem en justícia, no afavorim una societat més injusta?

Tot això no són xifres ni qüestions llunyanes. Això ens toca a tots de molt aprop. Qui no ha perdut algun cop la salut? Qui no ha anat a l’escola o hi porta ara els seus fills o nets? Qui no ha patit les conseqüències d’una justícia lenta?
Fa pocs dies el president Mas demanava als partits que van formar el tripartit, però també als sindicats que es manifesten al carrer, que estiguin calladets. Com és possible que un President digui això després de tants anys de democràcia? No seria millor que exercís un lideratge més clar des del Govern i ens expliqués la necessitat dels sacrificis acompanyat d’un full de ruta?

Però per desgràcia, el lideratge no és clar mentre se’ns demana silenci i s’elimina l’impost de successions per a les fortunes elevades i s’anuncia una baixada de l’impost sobre la renda per a les persones amb alt poder adquisitiu. Per això hem de callar? És aquest el govern dels millors o el dels milionaris?

Per desgràcia a Tortosa aquest model de país segur que ens afecta molt negativament, perquè ara tot just estàvem recuperant el llarg oblit que el Govern de Catalunya havia tingut amb la ciutat.

Mas diu que amb les retallades està fent el millor servei al país. Però no seria millor servei augmentar la banda dels ingressos de Catalunya acabant amb l’espoli fiscal de Madrid o amb la millora de la lluita contra el frau fiscal o amb l’acció decidida per mantenir o crear ocupació?

Quan ara alguns parlen que cal més gestió i menys política cal explicar que hi ha diferents models de política, i alguns sempre afavoreixen els més poderosos. Aquest proper 22 de maig cal tenir clar quin model de ciutat volem, perquè segons quin sigui el nostre govern municipal, tindrem uns serveis municipals o uns altres, tindrem uns defensors ferms dels nostres serveis públics o uns fidels seguidors d’una nova etapa d’abandonament dels serveis de la Generalitat a la nostra ciutat.

Emili Nieto
és el número 3 de la candidatura d'ERC a Tortosa

21 comentaris:

  1. Efectivament Emili; la política si que importa; però ara per ara no importa a qui ha d’importar. La desafecció i la manca de representativitat dintre d’un “poti poti” que anomenen “establishment”, no esta donant els resultats desitjats, i la gent es manifesta precisament contra la política que ens ofereixen (el teu partit també).
    No pot ser que partits politics i bancs, cada quatre anys mantinguin un periòdic contuberni en funció dels vots resultants.
    Per quan una llei de finançament dels partits politics? (La no existència d’una llei indueix a la corrupció).
    Per quan a unes llistes obertes? Vull una democràcia oberta
    L’actual oportunisme polític deixa la política orfe de gent competent i que realment lideri opcions realistes.
    Un exemple de la manca de perspectiva de la política actual es basa en prometre fer, i fer i fer sense pensar que aquest “fer” s’ha de mantenir i val molts diners. No estic en contra de “fer” sempre que aquest sigui proporcionat útil i sobre tot de fàcil amortització pel seu us.
    Per tant , la carrera actual que porten els partits politics actuals es inabastable, no te final, i com s’està demostrant ruïnosa de necessitat.
    Es clar que la política si que importa però no aquesta…

    ResponElimina
  2. Fallen més els polítics que el sistema, ho veiem cada dia, avui en dia ser polítics per a molts és una inversió, una manera d'enriquir-se i fer-se una carrera professional amb vist i plau dels grans poders fàctics, sobretot la banca...però a costelles dels diners públics. I que tenim amb els polítics?, indecisió, por per fer el que el poble els hi demana, però no per fer complir els interessos de qui té el diner, vivim en una dictadura econòmica de la qual els polítics en són els principals còmplices, pocs s'atreveixen a anar més enllà siguen de CiU, PP, PSC, ERC o ICV. Estem farts de vore com quan estan en l'oposició diuen una cosa i quan manen en fan una altra. Ens sentim enganyats, senyor Nieto, digués Bel, digues Sabaté, Mas o Zapatero...al final tenim la sensació de que tot són "los mismos perros pero con distintos collares". La gent està parlant, està fent...ho hauria de reflexionar enlloc de llençar la merda contra els seus rivals, si, els seus també senyor Nieto estan fent alguna cosa malament...pense-ho.

    ResponElimina
  3. Saberut, que hi ha coses que es fan malament no en tinc cap dubte, però el que no es pot fer és extrapolar-ho i dir que TOT es fa malament.
    No estic d'acord que a les llistes electorals hi hagi imputats per corrupció política, però que n'hi hagi no vol dir que tots els que anem a una llista electoral siguem uns corruptes.

    Saberut, merda contra els rivals no en llanço. En l'article m'oposo a la retallada indiscriminada dels serveis públics mentre s'elimina un impost per als més rics. Això és merda o és política? A veure si confonem els polítics amb les polítiques?

    Mc Calan, tens raó en molta cosa. L'altre dia vaig llegir un article de Germà Bel que feia reflexions interessants. Un exemple han de tenir tots els ajuntaments pavellons esportius i piscines? Han de tenir totes les capitals de província aeroport? Cal que fem una reflexió col.lectiva tots. Ara tot serà culpa dels polítics i saberut em compara amb Bel, Zapatero, etc tan sols perquè parlo de política. Saberut hauria de saber que pot parlar de política quan vulgui, com jo ho faig i que amb 21 persones es pot presentar a unes eleccions municipals. Tan sols falta convéncer-les. Potser saberut es pensa que els programes, les propostes i les institucions caminen soles sense treball. Hi ha moltes hores desinteressades per la política, hores que no es passen en companyia de la família o els amics, que no es dediquen a la lectura o a l'esport.

    Saberut, t'invito a afiliar-te a un partit dels que dius tradicionals, a tu i a molts i els transformeu, i democràticament imposeu les vostres idees i esculliu els vostres líders. Des de la barrera es veuen molt bonics els bous.

    ResponElimina
  4. Ai Emili, l'ego vos perd moltes vegades, tant bé que ho feu quan esteu a l'oposició i quan teniu una mica de poder sou iguals que els que critiqueu...si ho fesseu tant i tant bé no estaria gent acampant per les nostres places, estem desemparats i l'únic que tenim és lo dret al pataleo!en toreros com vatros les corrides han perdut molt!i si m'afilio a u n partit m'afiliare a un que m'agrade, no cal ser un "tradicional" tant que us agrada anar de vegades de moderns...llastima que no se presente la CORI per Tortosa

    ResponElimina
  5. Ens perd l'ego, saberut? I a tu, que et perd? O és que potser estàs en possessió exclusiva de la veritat com Diógenes de Sinope? Escriu un article a Tribuna de la Marfanta, potser et criticaria i desmuntaria els teus arguments, amb la mateixa duresa que utilitzes. O potser, no, t'aplaudiria i et reconeixeria les teves opinions. Com a persona que creu en una concepció republicana de la política, no tinc cap prejudici previ. Escriu-lo, Diógenes, surt de la teva tina i puja al fòrum.

    ResponElimina
  6. Només et demanaria que la teva ombra no em tapès el sol...

    ResponElimina
  7. Ni jo sóc tan gran, ni tu ets tan petit.El sol surt cada matí per tothom.

    ResponElimina
  8. Si, si no fos lo saberut, voldria ser Diogenes...disfruta del sol, i molta sort per demà!. Espero que tot el que passa estos dies serveixi per a que reflexioneu. Jo exerciré el meu dret, no serà per al millor però si per al que crec menys dolent!i somriu que a la foto estàs molt serio!

    ResponElimina
  9. Bravo!
    Dues escoles!
    Em sembla estar a Grècia. Potser per les oliveres i el mar.
    Això son diàlegs!
    Si senyor!
    Sense cap ironia, i admiració!
    No sou d'escoles ortodoxes. La qual cosa, per a mi, te el seu valor.
    Si us plau, respireu i continueu!

    ResponElimina
  10. Saberut, tens raó, em costa somriure a la càmera, el que no vol dir que no tingui sentit de l'humor.

    Out of the time, tens tota la raó, que em digues heterodox és el millor que em pots dir. Per cert, aquesta tarda, després d'evocar Grècia, he estat caminant dues hores per l'Ampolla fins el Goleró. Quina terra més bonica que tenim!

    ResponElimina
  11. Gràcies pels teus el.logis, Out of the time, mira la cosa ha anat sortint així... agraix-li a l'Emili que ha començat la disquisició...jo no he tingut una jornada tan bucòl.lica, no he sortit de la tina en tot el dia!!de vegades ja m'agrada fer una mica d'ermità. En fi a esperar que demá les coses milloren una mica. No dubto Emili de que tingues sentit de l'humor, només era una impressió que m'havia fet la foto.Salut a tothom!

    ResponElimina
  12. Emili, em consta que ets heterodox. Qui no en aquest temps? ;-) No ets l'únic.
    Saberut, tranqui, tronqui, l'eremitanisme no és cap mal vici, jo també ho soc prou.
    I que no és bonic això!
    I gaudir de les paus i vistes d'aquesta bella i estimada terra, i dels nostres interiors.
    Tinc present que per habitants, i aïllaments, ens hi semblem molt a aquella cultura del mar Egeu. Illes de saviesa, art, bellesa i pau.
    Si no fos perquè ens conquisten cada dos per tres. 8-(
    "Ils sont fous ces romains" o algo així.

    ResponElimina
  13. Anda jaaaaaaaaaaaaaaa!!! Amb el que cau no em resigno a admetre solucions lights. La heterodoxia solsament es adient en moments dolços.Estem parlant de DELICTE, ESTAFA i PRESA DE PEL, que son conceptes objectius !

    ResponElimina
  14. Delicte? Estafa? Presa de pel? Qui Mc Calan? De que vas?

    ResponElimina
  15. Pregunta’ls-hi als mil de persones (joves i grans) que emplenen la Puerta del Sol o la Plaça Catalunya…

    ResponElimina
  16. " Si no em deixeu somiar, no hos deixaré dormir"

    ResponElimina
  17. McCalan, hauràs de treure la teua oratòria, o retòrica, que l'has demostrada prou, per comprendre la dualitat entre les teves opinions. Les post-eleccions autonòmiques i aquestes. No lliguen gaire. Amb respecte.
    O et penses que el de l'estafa va referit al govern de Madrid, únicament?

    ResponElimina
  18. La meva opinio no es dual. en tot cas es estéreo dolby!!

    ResponElimina
  19. Molt bo el xist!
    Jo que em pensava que era un nou model de Gardena en dos pitorros.
    Ja veig que era l'efecte dels sondejos interns.

    ResponElimina
  20. Jaime Jaimeeeeeeeeeee..!!
    Per cert Emili; la propera si vols ens presentem tots dos juntets, i veuras tu quin éxit !!

    ResponElimina
  21. I lo que li durarà la pujada en adrenalina ......
    Tenim per a dies de comentaris breus i exultants.
    Per sis-cents votants més.... com heu xalat de que el Psoe tirés la campanya a la brossa!
    M'imagino les mans pelades de tan fregar-les. 2000 vots menys, ahí es nada.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta