22 de juny del 2011

La plaça nova del barri del Castell, a punt per a la Festa del Renaixement


La plaça nova del barri del Castell de Tortosa estarà a punt per a la propera Festa del Renaixement. Ferran Bel ha visitat les obres aquest dimarts al matí, així com el nou equipament públic que quedarà just a sota de la nova plaça elevada. A més a més, la construcció d’aquest equipament, amb una funció encara per determinar, ha permès recuperar unes antigues galeries subterrànies amb una sèquia àrab i una cisterna, que quedaran parcialment a la vista. D’altra banda, la plaça del barri del Castell oferirà una visió desconeguda de la coberta i dels contraforts de la catedral, i serà un mirador perfecte sobre la plaça de l’Absis. L’obra té un pressupost de 454.000 euros i està sent executada per l’empresa Urcotex, a partir d’un projecte dels arquitectes Jaume Bel i Miquel Albacar.

La plaça ocupa una superfície de 254 metres quadrats i s’ha construït 20 metres per damunt de la plaça de l’Absis, aprofitant la façana de les cases que limiten amb el carreró Capellans. L’actuació està inclosa en el pla integral del nucli antic, el Pincat. De fet, la plaça és la primera obra del projecte de reconstrucció de tot el barri del Castell. Segons l’alcalde de Tortosa, ja s’han fet els primers contactes amb possibles inversors, per fer-hi un centenar d’habitatges. En aquest sentit, Bel no ha volgut fixar calendaris sobre la reconstrucció del barri del Castell. Però l’alcalde ha insistit que la col·laboració del sector privat serà molt important per escurçar els terminis.

La plaça nova del barri del Castell serà accessible a través d’unes escales, des de les graderies de la plaça de l’Absis. A més, també podran accedir-hi les persones amb la mobilitat reduïda, quan estiga reurbanitzat el carrer Sant Felip Neri i s’obrin els nous carrer. L’altre tema pendent serà l’enderrocament i reconstrucció de les cases del carrer de Capellans, per donar continuïtat al passeig de Ronda. La comissió de Patrimoni ha autoritzat l’Ajuntament a rebaixar en una planta una de les cases que donen a la plaça de l’Absis. Aquesta solució millorarà la visió de la punta del Diamant del castell de la Suda.

El nou parc del Castell serà la zona verda que recorrerà els peus del turó de la Suda, un cop reurbanitzat tot el barri. El sector del Castell té 9.500 metres quadrats entre la plaça de l'Absis i els carrers Costa del Castell i Sant Felip Neri. La reurbanització del barri té un pressupost global de 6,5 milions d’euros.

2 comentaris:

  1. A la Roigé ningú li ha dit que de negre està fatal....?
    Que sembla el testimoni de "la parca"
    Em sobra aquesta plaça!
    Ho trobo de pèssim gust i una violació del casc antic.
    Llefiscosos urbanistes de la ciutat!
    Te alguna base històrica?
    .... il·lumineu-me si us plau!

    ResponElimina
  2. http://www.urcotex.com/obrasCat.php?seccion=1
    No us ho perdeu
    http://www.urcotex.com/
    Qui pot confiar en una empresa així?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta