25 de juliol del 2011

Adéu a la XVI Festa del Renaixement


La Festa del Renaixement incrementa el nombre de visitants i creix més d'un 30% el públic dels espectacles de pagament ·

Tortosa ja ha tancat les portes del segle XVI, al Portal del Romeu, i ha deixat enrere la Festa del Renaixement. Ha estat l’edició més austera, amb un pressupost que no havia de superar els 300.000 euros, però l’organització ha destacat l’increment en el nombre de visitants i en la recaptació dels espectacles de pagament. En una primera valoració de la festa, tant l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com el regidor de Festes, Domingo Tomàs, van afirmar diumenge al migdia que la setzena Festa del Renaixement esperava superar el llindar dels 200.000 visitants de l’any anterior. També van assegurar que la recaptació dels espectacles de pagament havia pujat per damunt del 30%.

Segons l’Ajuntament de Tortosa, aquesta dada demostra l’important afluència de visitants que s’ha vist durant els dies de la Festa del Renaixement. El consistori també ha apuntat que la gran majoria dels visitants estrangers són francesos, i que cal aprofitar el turisme de la costa per oferir-los una alternativa de turisme cultural. De fet, ja dilluns de la setmana passada l’ocupació turística a Tortosa era del 100%.

Com ja va fer durant el seu discurs inaugural, l’alcalde també ha volgut destacar que la finalització d’algunes obres al nucli antic de Tortosa han permès incorporar nous espais a la Festa del Renaixement, i que això ha contribuït a engrandir encara més la festa. A més, Bel també va recordar que el bon temps ha acompanyat aquesta edició, tot i que el fort vent va obligar a suspendre la matinada de dissabte alguns dels actes previstos a les Avançades de Sant Joan. Un recinte en què la Festa del Renaixement ha guanyat un nou espai per celebrar-hi actes més còmodament amb una major afluència de gent i sobretot amb una major seguretat, segons que ha destacat l’alcalde. Per la seua banda, el regidor de la Festa del Renaixement va destacar la presència important de públic en tot el circuit de la festa, des del carrer del Vall fins a la plaça Ben Saruq, al barri de Remolins.

La Gran Desfilada de diumenge al vespre, amb prop de 3.000 persones vestides d'època, va tornar a ser el preludi del tancament de portes al Portal del Romeu. Després, amb les tavernes encara plenes de gent i les representacions dels últims espectacles, la XVI Festa del Renaixement es va anar consumint a poc a poc, ja que l’ajust pressupostari ha obligat a prescindir dels focs artificials i de la tronada final.

4 comentaris:

  1. Visitants=visites ?. Llavors, potser sí.

    ResponElimina
  2. En la "pobra oferta" que tenim ... cap número vàlid.
    Miserietes...
    Jo puc dir que, comparat en l'any anterior, les ocupacions d'espais d'aparcaments il·legals i molests han minvat.
    ës que hi han menys urbans?
    O que passen soberanament d'impedir-los?
    Zero, com en tantes ocasions, a l'ajuntament i la guardia urbana.

    ResponElimina
  3. Reflexions post renaixentistes
    ;-)
    http://www.surtdecasa.cat/blogs/cabories-aborigens/reflexions-post-renaixentistes

    ResponElimina
  4. Algú mos podria posar al corrent dels malrollos que hi hagut a les tavernes del Renaixement amb la organització, o sea se, Domingo Tomàs. Pq a mi ja em va arribar q a part dels panxamples, alguna taverna més la van putejar. Per cert, l'espectacle lamentable de la retirada de la pancarta del Panxampla la vaig viure amb un convergent i un socialista de la Ribera d'Ebre...el socialista ja estava allí per a solidaritzar-se però el convergent encara ara li fa vergonya que el deliri d'un regidor de Tortosa, Domingo Tomàs, i l'alcalde q li permet, fecen aquella gran cacicada. La propera vegada q ho facen a les 22h i no a les 19h, a vore q en pensa la gent. Bona Festa!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta