25 de juliol del 2011

Lliuren els primers 45 títols per pilotar embarcacions de transport en rius i aigües continentals


La directora general de Pesca i Afers Marítims, Mercè Santmartí, i el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, han lliurat aquest matí els primers 45 títols de patró de navegació d'embarcacions per a aigües continentals que emet el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Els títols autoritzen el transport de passatgers i mercaderies en aigües continentals (rius, llacs, aiguamolls...). L'acte ha tingut lloc aquest dilluns al migdia a Tortosa. Els títols s'atorguen després d'haver superat un curs de 150 hores, arran d'un decret del 2010 que pretén omplir el buit legal existent en matèria de titulacions per pilotar aquestes embarcacions a l'Estat espanyol. Bona part dels titulats d'aquestes dues primeres promocions treballen en activitats relacionades amb el manteniment de la via navegable o en empreses de transport turístic pel riu Ebre. Tanmateix, una dotzena d'ells provenen de fora de Catalunya.

Mercè Sanmartí ha remarcat que "el govern té la voluntat de donar un marc formatiu i de capacitació a aquelles empreses que tant en l'àmbit continental de l'Ebre com a la resta de Catalunya poden contribuir a dinamitzar el desenvolupament de les comarques obrint portes al turisme i al coneixement de la riquesa cultural del territori". Santmartí ha afegit que Catalunya torna a ser pionera a Espanya, en tirar endavant aquest iniciativa. Tot i que en altres països europeus ja fa anys que existeixen aquest tipus de titulacions, Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma de l'Estat que ha establert titulacions específiques per aigües continentals.

Per tenir la titulació de patró d'embarcacions per a passatgers o mercaderies cal tenir complerts els 18 anys d'edat i realitzar un curs de 150 hores, amb 110 hores de part teòrica i 40 de part pràctica. Un cop superat l'examen teòric i les pràctiques de seguretat i navegació, s'expedeix una targeta d'identitat professional nàutica, que tindrà validesa fins que el titular assoleixi l'edat de 50 anys. A partir d'aquesta edat, la persona interessada haurà de renovar la targeta cada cinc anys.

Pel que fa a la titulació de patró de navegació bàsica en aigües continentals, les persones interessades també han de tenir complerts els 18 anys d'edat i superar uns exàmens teòrics i pràctics. En aquest cas, també s'expedeix una targeta d'identitat de patró de navegació bàsica en aigües, però tindrà una validesa de 10 anys renovable pel mateix període. Cal dir que la navegació bàsica és la que es realitza amb finalitat d'esbarjo en embarcacions de fins a 12 metres d'eslora no destinades a transport.

Imatge: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta