21 de juliol del 2011

El Bisbat de Tortosa surt al pas de les informacions sobre la presència de rates a la catedral


La presència de rates a l'interior de la catedral de Tortosa preocupen els tècnics encarregats de la restauració i conservació del temple. En declaracions a l'agència Efe, el responsable del pla director de la catedral, Josep Lluís Guinovart, ha explicat que últimament han detectat la presència d'aquests rosegadors dins de la seu tortosina, per les estàncies obertes al públic. Segons que ha assenyalat Lluís Guinovart, les rates que entren a la catedral ho fan des dels edificis veïns, situats als carrers de Taules Velles i Costa de Capellans, i més concretament des d'uns habitatges que es troben abandonades i en mal estat de conservació. Tanmateix, l'arquitecte ha volgut aclarir que de moment no es pot parlar d'una plaga de rates, però ha advertit que sí que comencen a provocar problemes. Segons Lluís Guinovart, el principal inconvenient és que perjudiquen la imatge de la catedral que s'enduen els visitants que fan les rutes guiades. "No és agradable fer una visita turística i veure rates al terra", ha afegit. En tot cas, la presència de les rates a la catedral se suma als greus problemes que estan provocant els tèrmits en les estructures de fusta de l'edifici.

Per la seua banda, l'enrenou que ha provocat el tema ha fet que el Bisbat de Tortosa emetés una nota oficial aquesta tarda. Segons fonts episcopals, la presència de rates són "un fet puntual que en cap cas s'ha generalitzat i que ha tingut unes afectacions molt limitades". "Una vegada es va detectar la presència d'algun d'aquests animals, el Bisbat va actuar amb celeritat per posar-hi remei. La intervenció va sortir els efectes desitjats perquè no ha calgut fer cap més actuació addicional i la incidència es dóna ja per resolta", han afegit en el mateix comunicat. Segons el Bisbat, "no s'ha produït cap mena d'afectació sobre els materials de l'Exposició permanent de la Catedral de Tortosa, de manera que l'activitat expositiva i l'afluència de visitants s'ha continuat desenvolupant amb absoluta normalitat". Finalment, el Bisbat de Tortosa també ha volgut destacar: "Al llarg dels últims anys s'està fent un esforç molt important per part del Bisbat, administracions, institucions i veïns per millorar la Catedral de Santa Maria i el seu entorn. Un fet puntual i aïllat com el que ens ocupa no pot malmetre la feina feta en la millora i projecció de la nostra Catedral ni de la magnífica exposició que acull".

4 comentaris:

  1. El problema no son les rates sino que ara que ja han cobrat els diners de fons publics i privats per a la reforma d ela catedral, tanquen la porta de l'olivera i fan entrar els visitants per un carrer lateral que vergonya els tendría que donar, tot per cobrar entrada. S'han quedat la catedral per a ells com un negoci. Ja no es la catedral dels tortosins.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. I d'aquí les rates.
    "Simile attrahit simile"
    Com va l'hortet Juan Valdés?

    ResponElimina
  4. Així no se les han menjat totes?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta