5 de juliol del 2011

El vot del PSC a favor de la moció dels 'indignats', a la portada de l'e-Notícies


El 'sí' del grup municipal del PSC de Tortosa a la moció popular dels 'indignats' que reclamava la reprovació dels alcaldes de Barcelona i Lleida pels fets del 27 de maig ha arribat aquest dimarts al portal e-Notícies. Tot i que els socialistes van deixar clar que no estaven d'acord amb aquest punt de la moció per una qüestió competencial -no correspon al ple de Tortosa reprovar els alcaldes d'altres poblacions-, l'e-Notícies o ha dubtat en titular la seua crònica del ple amb un contundent "El PSC de Tortosa vota a favor de la reprovació d'Hereu i Ros". En aquest sentit, l'e-Notícies hi afegeix que els socialistes "al·legen que la moció popular no es podia votar per separat". Per aquest mateix motiu, en canvi, el grup d'ERC va optar per l'abstenció. D'altra banda, cal lamentar que l'e-Notícies ens ha manllevat aquesta imatge per il·lustrar la notícia, sense citar-ne l'autoria.

12 comentaris:

  1. No m'extranya ja que e-notícies esta molt mediatitzada per Unió Democràtica soci de Convergència.

    ResponElimina
  2. Parlant en plata, uns ....
    No cal que hi escriviu mai cap comentari. Els esborren i tan panxos.
    A banda que manipulen qualsevol noticia per fer-se-la caure bé.
    Abans els tenia a l'igugle, ara hi ha un forat. Ho prefereixo.
    Per a això que facin com ElPais ... no et deixen comentar res.
    Lo de la transparència i el respecte ... al diccionari i dins la caixa de cartró de les gorfes.
    Trampa, trampa,...

    ResponElimina
  3. Val a dir, Abulafia que, de moment, un parell de comentaris que he fet, allí estan.
    Quant al titular emprat, home, sembla evident que a E-notícies els ha interessat destacar de manera interessada un fet més tangencial que altra cosa. De fet la mateixa portaveu de CiU va destacar que la moció popular passava una mica de costat de les actuacions dels ajuntaments de Barcelona i Lleida; i com ja s'ha dit, una moció presentada d'aquest manera no pot ser objecte de votacions separades, per tant s'havia de votar conjuntament, amb l'advertiment expres de que ni el de Tortosa ni qualsevol altre ajuntament està legitimat per reprovar actuacions d'altres consistoris.

    ResponElimina
  4. Quina sort!
    Perquè serà?

    ResponElimina
  5. A LaVanguardia em passa també. No penses...

    ResponElimina
  6. Per cert, la legitimació d'un ajuntament a quina llei està escrita. Perquè deu estar en alguna Ximo.
    Reprovar ve a significar no estar d'acord en. I no pot un ajuntament no estar d'acord en? Per això es vota, crec.
    Xeic, la propera vegada que facis afirmacions d'aquest tipus... posa el paràgraf de referència, si parlem de lleis, per lo de legitimar. Com fan els advocats.
    Jo reconec que desconec si la llei que sigue diu tal cosa.
    Com també que les amollo sense pensar, de vegades. Però, hi ha que em guanya. I no em refereixo a tu.

    ResponElimina
  7. Abulafia, pos si que les dius grosses que t'esborren els comentaris ?
    Quan parlem de política i legitimitat, crec que tots entenem que, més enllà de la legitimitat que ve emanada i ens dona les lleis, està la legitimitat que dona el dret, podríem dir moral, que emana dels drets democràtics universalment reconeguts, així com l'autoritat emanada de la raó, del lideratge, de la representativitat, del treball, de la historia etc. Aquests darrers drets però, també tenen uns límits, crec; a part de l'accepció que li domen a la paraula "reprovar" -que com a mínim té la de condemnar-, el límits podrien ser, entre d'altres, el condemnar accions o actuacions d'altres institucions públiques les competències de les quals no afecten directament als condemnadors. Fem-ho més pedestre: Us imagineu l'ajuntament de Tortosa reprovant al de Roquetes perquè a les festes ( ara que ho tenim aquí ) llença massa confeti al Cosso Iris ?. I si ho voleu més equiparable, tampoc seria lògic ni legitim que, des de l'ajuntament de Roquetes es reproves l'actuació de la policia local de Tortosa. De fet, tots els grups de l'ajuntament van manifestar no està d'acord amb la reprovació, tot i que, al estar inclosa a la moció, no deixa de ser cert que es va aprovar. Però insisteixo, els dos grups que hi van votar a favor van fer explicit esment de la incorrecció de incloure als ajuntaments.
    No cal dir que en el cas de la Generalitat i el seu govern, sí que existeix tota la legitimitat legal i moral- en tant que govern de tots, de reprovar, criticar el que es consideri. Ara i abans.

    ResponElimina
  8. Doncs mira Ximo, si el de Tortosa reprovés el de Roquetes per la celebració dels bous, no em semblaria gens malament

    ResponElimina
  9. Aquí has estat àgil, Yuca, no se'm havia ocorri't l'exemple. Però no seria correcte, per a mi.

    ResponElimina
  10. Pos com les que amollo aquí Ximo.
    Ni més ni menys. No em vaig canviant de pell cada tant, com les serps.
    Encara que tinc alguna cosa de fardatxo , no ho negaré. Més que de cucafera, per descomptat. Sense ofendre cap nick ni en segones. Pura al·legoria mística.

    ResponElimina
  11. No em confongues amb un basilisc .... em defineixo jo i se a que em refereixo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta