22 de juliol del 2011

Els canvis en la normativa i les pressions veïnals impedeixen celebrar el Delta Sound Festival a l'Eucaliptus


El Delta Sound Festival 2011 no es podrà celebrar a la platja dels Eucaliptus, com s'havia vingut fent des del 2008. Finalment, els organitzadors, tot i el suport i assessorament que han rebut per part de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Amposta, no han pogut obtenir a temps tots els permisos necessaris per part del Servei de Costes de la Generalitat. El Delta Sound Festival havia de celebrar-se el proper 6 d'agost, i al web de l'esdeveniment ja s'anunciava la venda d'entrades anticipades.

En les tres edicions anteriors ja s’havien denegat inicialment aquests permisos, tot i que finalment s’havia aconseguit obtenir-los. En aquesta edició, però, hi ha hagut un canvi en la normativa del Departament d’Interior que obliga a presentar un pla d’autoprotecció abans de realitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. La proximitat de dates entre aquest nou requeriment i la celebració del Festival ha fet impossible que es poguessin complir els terminis establerts, i finalment no ha estat possible realitzar aquesta quarta edició del Delta Sound Festival.

D’altra banda, segons que ha informat l'Ajuntament d'Amposta, les dues associacions de veïns de la urbanització dels Eucaliptus havien mostrat certa inquietud davant l’esdeveniment, ja que en les edicions anteriors havien patit greus danys en propietats privades. Els representants de les associacions veïnals s’havien dirigit a l’Ajuntament per demanar que s’acomplissin certs requisits, fent responsable a la regidoria en cas d’incompliment.

La proliferació de condicionants d’última hora ha acabat desembocant en la suspensió del Festival. El regidor de Joventut, Eros Esquerré, ha explicat que “tot i que des de l’Ajuntament d’Amposta s’ha acompanyat i assessorat en tot moment a l’Associació d’Amics de la Música de les Terres de l’Ebre (AMTE), perquè finalment es pogués realitzar el Festival, ens ha estat impossible fer que es complís tota la normativa”.

Ara per ara, l’Ajuntament d’Amposta ha posat a la disposició d’AMTE el Punt d’Informació Juvenil, per donar puntualment tota la informació necessària al públic que tenia previst assistir al festival. L'Ajuntament ha recordat que no és responsable de les entrades anticipades que ja s’han venut, i que per recuperar els imports de les entrades s’han de dirigir a l’entitat, per la qual cosa tenen a la seua disposició el Punt d’Informació Juvenil ubicat al Casal d'Amposta. AMTE està valorant l’opció de buscar algun altre emplaçament per poder dur a terme el Delta Sound Festival.

Imatge DSF

3 comentaris:

  1. Aixo es d'una incompetencià brutal!!! si ja els havia passat en anys anteriors pq no van demanar els permissos abans. I jo em pregunto qui pagara los grups de musica i dj's contractats? tornaran els diners de l'entrada? (menys mal q jo encara no havia comprat l'entrada)

    ResponElimina
  2. En un comunicat oficial, els organitzadors del DSF anuncien que aquest si que es farà el dia 6 d’agost, però en una localització diferent, que encara estan barallant, el dimarts vinent anunciaran el lloc on finalment es faran les actuacions i concerts.

    Esperem que la cosa vagi a bon port, i puguem gaudir de bona música i diversió, sense molestar i d’acord amb la llei vigent.

    ResponElimina
  3. Ja ho he llegit gutijaume però crec que tot hi que han fet un comunicat, si no ho fan a una altra platja,no se com ho faran cabre tres escenaris en un altre lloc.
    I encara que ho fassin a un altre lloc igual han de demanar els permissos no?
    Bueno a vore si s'aspavilin pq es veu q hi ha molta gent que ja te les entrades.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta