11 d’agost del 2011

La Sénia i Sant Jaume es mobilitzaran per reclamar a Salut el servei d'ambulància 24 hores

L’alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, ha lamentat aquest dijous la supressió del servei nocturn d’ambulància a la seua població. De fet, Ballester ha advertit que la decisió ha indignat els veïns, i ha afirmat que l’Ajuntament no descarta impulsar qualsevol tipus de mobilització, fins aconseguir el restabliment del servei. L’alcaldessa senienca ha mantingut, aquest mateix dijous, una reunió amb la responsable del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a les Terres de l’Ebre, qui ha adduït criteris tècnics per justificar que el servei d’ambulància nocturna haja quedat establert a Santa Bàrbara. Ballester ho ha explicat en declaracions exclusives a Canal 21 Ebre.

 Per a seua banda, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha afirmat en una entrevista a Canal 21 Ebre (22.30 hores) que se senten “enganyats” pel Departament de Salut. Segons Gonell, el compromís del govern català era mantenir una ambulància durant les 24 hores a Sant Jaume d’Enveja, i alhora deixar obert el centre d’atenció primària (CAP) durant unes hores en els caps de setmana, perquè la gent gran del poble hi pogués anar per fer-se les cures. Però finalment els han suprimit l’ambulància durant 12 hores. Salut els ha argumentat, però, que els veïns tenen servei d’ambulància les 24 hores: 12 hores a Sant Jaume d’Enveja i les altres 12 hores a Deltebre, aprofitant que ara les dues poblacions estan connectades amb el pont Lo Passador. Així, l’alcalde ha assenyalat que al poble hi ha molt de malestar, i que en els propers dies hi haurà mobilitzacions, ja que els retards en l’activació del sistema d’emergències mèdiques ja ha provocat ensurts a Sant Jaume d’Enveja. De fet, aquesta població del Montsià també se sent agreujada amb el govern català a causa de l’ajornament de l’institut escola, una situació que ha obligat les famílies a matricular els seus fills als instituts de Deltebre i Amposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta