11 d’agost del 2011

Benifallet tindrà un parador estatal de cinc estrelles a l'antic balneari de Cardó


Nou impuls al complex hoteler de cinc estrelles de l’antic balneari de Cardó a Benifallet, que també té dos projectes turístics més a la partida de la Xalamera i al pas de Barrufemes ·

La societat estatal Paradores de Turismo de España és la que té més punts per gestionar el complex hoteler de cinc estrelles que el grup Pascual construirà a l’antic balneari de Cardó, al terme municipal de Benifallet. L’Ajuntament ja fa uns mesos que té el pla especial amb què la constructora Peache, del grup Pascual, rehabilitarà l’antic balneari de Cardó, així com l’avaluació d’impacte ambiental del projecte, que ara ha rebre el llum verd de la comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre. L’alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, ha avançat en una entrevista a Canal 21 Ebre (s'emetrà aquest dijous a la nit a les 21.00 hores) que les obres del complex hoteler de Cardó podrien començar durant el primer trimestre del 2012.

El projecte del grup Pascual preveu la construcció d’un complex hoteler de cinc estrelles amb 120 habitacions i un balneari-spa de 30 suites termals. El nou complex de Cardó seria el segon Parador de les Terres de l’Ebre després del parador del castell de la Suda de Tortosa, però també el segon establiment hoteler de cinc estrelles del territori, després del Villa Retiro de Xerta. A més, també construiran un pont de 95 metres de llargada, entre l’antic monestir i la zona termal. L’edifici del balneari de Cardó va ser construït l’any 1606 per l’ordre dels Carmelites Descalços, i entre els anys 1870 i 1967 va ser transformat i utilitzat com a balneari, aprofitant el manantial d’aigua propi amb propietats medicinals. L’alcalde de Benifallet ha destacat, en la mateixa entrevista, la importància que el projecte de Cardó té per al conjunt de les Terres de l’Ebre, ja que generarà un centenar de llocs de treball directes i més de 200 llocs de treball indirectes.

D’altra banda, Monclús s’ha referit a altres projectes hotelers que l’Ajuntament de Benifallet té al damunt de la taula. El primer és un projecte de l’empresari andorrà Antoni Cachaferiro, qui promou un complex hoteler de quatre estrelles, amb 120 habitacions, a la partida de la Xamalera. L’alcalde ha confirmat que el projecte segueix el seu curs, tot i que la promotora encara no ha presentat a l’Ajuntament el pla especial que havia de redactar. En canvi, el consistori de Benifallet sí que ha rebut el pla especial d’un tercer projecte, un allotjament de turisme rural que una promotora vol construir al camí de l’Astet, a la zona del pas de Barrufemes. Segons Monclús, la viabilitat d’aquest projecte dependrà de les facilitats que puga posar el govern de la Generalitat, ja que els terrenys es troben a primera línia de riu, i per tant en una zona inundable.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Benifallet s’ha referit a d’altres projectes prioritaris del seu mandat, com ara la construcció del nou centre de dia. De fet, l’Ajuntament ja ha adjudicat les obres a la constructora Peache, del grup Pascual, la mateixa que farà les obres del complex al balneari de Cardó. Finalment, Monclús també confia en els projectes dels parcs eòlics dels Aligars i del Coll de Som, per poder millorar l’economia local.

6 comentaris:

  1. A vore si arrenquen de veres pq ja fa anys q esta el cartellet de Peache constructora,que es una llastima vore tot allo que esta en un paratge natural tan bonic.

    ResponElimina
  2. La llàstima es que ho hagin desgraciat los de Pascual, i altres, i ara vulguen continuar en la xuclada de la mamella pública.
    Cardó reserva natural i zona lliure d'especuladors!
    Total per a que només ho disfruten los quatres rics... prefereixo un càmping naturista.
    Lliga més.
    I que no es torne a cremar per un accident de cotxe mal apagat.

    ResponElimina
  3. MdA, el càmping naturista lliga més....però de feina poca. A banda, fer un Parador no té per què ser irrespectuós amb l'entorn etc.
    No es moment de "remilgos". Acabarem -parlant de naturisme- fotem-nos les pedres. Ja ho saps això ?

    ResponElimina
  4. La puta pela i el servilisme, dos grans perspectives de futur!

    Ja no ens alimenten molles.
    Ja volem el pa sencer.
    Les molles volen al vent.

    ResponElimina
  5. Si encara fossin peles.....L'Euro ens va acabar de matar.
    Malaguanyat Ovidi Montllor...

    ResponElimina
  6. A vore si en tanta estrella acabarem estrellats...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta