12 de setembre del 2011

Deltebre inaugura el nou Casal de l'Esport, que donarà servei al col·legi Sant Miquel

L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, acompanyat pel primer tinent d'alcalde, José Emilio Bertomeu, i de la directora del col·legi públic Sant Miquel, Àngels Llaó, ha inaugurat aquest diumenge migdia el Casal de l'Esport de Deltebre. Aquest equipament esportiu s'ha construït al carrer Lluís Companys, just al costat del col·legi Sant Miquel, i tindrà un doble funció com a gimnàs de l'escola i com a espai per a l'ús de les associacions esportives i culturals de Deltebre. Les obres del Casal de l'Esport han tingut un cost de 500.931 euros i han estat finançades al 100% pel Fons per al Treball i la Sostenibilitat Local, del govern estatal. El nou Casal de l'Esport té una superfície de 1.300 metres quadrats amb una pista doble poliesportiva coberta i un espai per a grades. Al nou Casal de l'Esport es podran practicar diversos esports: bàsquet, minibasquet, futbol sala, handbol, voleibol i patinatge.

El nou Casal de l'Esport s'usarà com a gimnàs de l'escola i la connexió entre el nou equipament i el centre s'ha fet a través d'un porxo cobert. A les tardes i durant el cap de setmana, se cedirà l'ús a prop d'una desena d'entitats esportives i lúdiques de Deltebre: Escola de Futbol Delta de l'Ebre, Club Twirling Deltebre, Grup Twirling La Cava, Club Patí Deltebre, Associació Cultural i de Percussió Batu'cava, Associació de Futbol Sala i Delta Sporting Club. També acollirà, els caps de setmana, competicions escolars, de bàsquet i de futbol sala. En l'acte d'inauguració, la directora de l'escola ha recordat que aquesta sala esportiva és una reivindicació històrica de la comunitat educativa del col·legi Sant Miquel, que compta amb prop de mig miler d'alumnes matriculats i que fins ara no disposava de gimnàs. "Aquest pavelló suposa un abans i un després per a l'escola", ha dit Llaó. La directora del centre també s'ha felicitat pel fet que el casal de l'Esport tingui un ús més enllà de l'educatiu i que "la suma d'esforços hagi ajudat a fer realitat aquest projecte". A banda, Llaó ha aprofitat el seu discurs per defensar "íntegrament" el sistema educatiu de Catalunya i el català com a llengua vehicular: "És un model que evita conflictes i afavoreix la integració".

 Per la seua banda, Aspa ha insistit que el Casal de l'Esport posa punt i final al greuge històric que ha patit el col·legi Sant Miquel i ha recordat que aquest equipament és "una obra molt volguda" i que ha costat molt de dur a terme, ja que no hi havia ni els terrenys per construir-lo. L'alcalde ha recordat que poques escoles disposen d'un pavelló d'aquestes característiques i creu que el Casal de l'Esport "és un signe de modernitat, un signe que Deltebre va endavant". L'alcalde ha recordat també que aquest equipament tindrà un ús social i esportiu, més enllà de l'educatiu, i que "serà una eina més de treball i de cohesió social".

Imatge Ajuntament de Deltebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta