8 de setembre del 2011

Paüls tirarà endavant una minicentral eòlica amb tres aerogeneradors


L’Ajuntament de Paüls confia en què el nou govern català puga autoritzar la construcció d’una minicentral eòlica al municipi. Es tracta d’un projecte de l’empresa Aventalia, amb tres aerogeneradors de 150 metres d’altura que s’instal·larien a la zona de les Portelles, en un punt just a l’entrada de la zona d’implantació eòlica condicionada i a tocar del Parc Natural dels Ports. En una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcaldessa de Paüls, Júlia Celma, ha explicat que la minicentral és un projecte molt important per esta població del Baix Ebre, i que amb el govern de Convergència i Unió esta inversió podrà tirar endavant. De fet, l’Ajuntament de Paüls fins i tot voldria ampliar-lo, poder instal·lar-hi més de tres molins i superar la potència màxima de 7,5 megawatts.

Al maig de l’any passat, el grup ecologista GEPEC i Ecologistes de Catalunya van trametre un informe desfavorable de 14 planes a l'Oficina d'Avaluació Ambiental de les Terres de l'Ebre, en contra la minicentral eòlica de Paüls. Els ecologistes van demanar al govern tripartit que el parc eòlic, amb tres molins, fos sotmès a un procediment complet d'avaluació ambiental, per determinar-ne la viabilitat. En este sentit, el projecte preveu també la possibilitat de connectar-se a la línia elèctrica d’evacuació de l’energia eòlica del Baix Ebre. Però, segons l’alcaldessa de Paüls, la minicentral eòlica no té impacte mediambiental, i quedarà en una zona molt amagada. A més, el projecte seria una font d’ingressos important per a l’Ajuntament. En la mateixa entrevista, Júlia Celma ha valorat molt positivament la creació del Parc Natural dels Ports, ara fa 10 anys. Segons l’alcaldessa de Paüls, el parc natural ha servit per millorar els camins rurals, protegir l’entorn natural i tenir-lo a punt per als turistes.

Imatge Canal 21 Ebre

2 comentaris:

  1. Dona, que és de abc que una industria es pose a tocar d'un Parc Natural ha de tenir un informe mediambiental que no sigue fet per lacais de l'APPA, o sigue, empreses independents de les industries interessades.
    150 m no és cap tonteria, i els "camins" o autopistes rurarls per portar els monstres al puesto, tampoc.
    Si jo fora alcaldesa ja em preocuparia de l'impacte més que del impost industrial que li reportarà al poble que serà gastat tan prompte entre, en focs d'artifici, com a Tortosa, però, els monstres estaran allí per sempre.
    Com afectarà a les aus? Les principals víctimes d'aquestes instal·lacions. I al possible turisme del parc?
    I fins on arriba el benefici i l'impacte. O tu et creus tot el que et diuen els intermediaris que van a comissió? Pintar en saben molt.
    Saps que cas de que el poble es quede sense subministrament elèctric los molins no us serviran de res?
    Et suggereixo que també hi poses un abocador de residus, així entraràs al segle XX, lo que passa és que al XXI encara no, per a això, haurien de ser molins més petits, en zones ja desnaturalitzades i com a principal subministrament el del poble, no les Barcelones.
    Au! "Que no son molinos que son gigantes Sancho!"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta